Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Lyon" nokārto pirmo vietu grupā, "Napoli" atspēlējas un sagrauj "Legia"

Rolands Eliņš

"Lyon" nokārto pirmo vietu grupā, "Napoli" atspēlējas un sagrauj "Legia"
"Lyon" futbolists Ismails Slimani atzīmē vārtu guvumu. Foto: AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgā Francijas klubs "Lyon" ar 3:0 pārspēja Prāgas "Sparta" un jau pēc ceturtās kārtas garantēja sev pirmo vietu apakšgrupā.

C apakšgrupā "Napoli" pārņēma līderpozīcijas, apspēlējot Varšavas "Legia" ar 4:1, lai gan pēc pirmā puslaika Varšavas klubs bija vadībā. Taču otrajā puslaikā "Legia" pieredzēja divas pendeles uz saviem vārtiem, ko realizēja Neapolē spēlējošais polis Pjotrs Zeļinskis un viņu nomainījušais Drīss Mertenss, un mača izskaņā "Napoli" iesita vēl divus vārtus, savu uzvaru padarot jau graujošu.

Citā šīs grupas spēlēs "Leicester" savā laukumā neprata uzvarēt Maskavas "Spartak", spēlējot neizšķirti 1:1. Teicama iespēja gūt uzvaras vārtus 75. minūtē bija Džeimijam Vārdijam, kurš nerealizēja 11 metru soda sitienu. C grupā visas komandas joprojām iekārtojušās trīs punktu intervālā – "Napoli" ir septiņi punkti, Varšavai seši, Lesterai pieci, bet "Spartak" sakrājusi četrus punktus.

B apakšgrupā "Real Sociedad" netika pie uzvaras pār Austrijas "Sturm" Latvijas tiesneša Andra Treimaņa tiesātajā mačā, kas noslēdzās 1:1. Spānijas komandai bija milzīgs pārsvars, tika veikti 30 sitieni vārtu virzienā, bet "Sturm" tomēr tika pie sava pirmā punkta šajā grupā. Neizšķirts bija arī otrā šīs grupas spēlē starp PSV un "Monaco", kur vārti netika gūti.

"Lyon" tikmēr nokārtoja pirmo vietu A grupā, kur ar 3:0 apspēlēja Prāgas "Sparta" un panāca astoņu punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Savukārt britu "West Ham" ceturto uzvaru gūt neizdevās, šoreiz spēlējot 2:2 pret Beļģijas "Genk", tiesa, arī "West Ham" ir ļoti labās pozīcijās pirmās vietas garantēšanai nākamajā kārtā.

E apakšgrupā vadību saglabā Turcijas "Galarasaray", kas spēlēja neizšķirti pret grupas pastarīti Maskavas "Lokomotiv" (1:1), taču "Marseille" un Romas "Lazio" nepietuvojās, jo arī spēlēja neizšķirti savstarpējā mačā (2:2). Marseļa vadībā izvirzījās pirmā, bet Roma ar pārņēma vadību, un ar savu vārtu guvumu 49. minūtē Čīro Immobile kļuva par labāko vārtu guvēju "Lazio" vēsturē. Tie bija viņa 160. vārti kluba rindās, kas varēja kļūt arī par uzvaru nesošajiem, bet to nepieļāva Dimitrī Pajets, 82. minūtē panākot izlīdzinājumu.

UEFA Eiropas līga, 4. novembris

KomandasRez.KomandasRez.
Brondby-Rangers1:1Galatasaray-Lokomotiv1:1
Genk-West Ham2:2Legia-Napoli4:1
Lyon-Sparta3:0Monaco-PSV0:0
Olympiacos-Eintracht1:2Real Sociedad-Sturm1:1
Antwerp-Fenerbahce0:3Bayer – Betis4:0
Braga-Ludogorets4:2Crvena Zvezda-Midtylland0:1
Dinamo Zagreb-Rapid3:1Ferencvaros-Celtic2:3
Leicester-Spartak1:1Marseille-Lazio2:2

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

     [+] [-]

, 2021-11-05 00:18, pirms 2 gadiem
No šīs sezonas pirmajai vietai Eiropas līgā ir krietni lielāka nozīme, jo būs garantēta iekļūšana 1/8 finālā, bet 2.vietai izslēgšanas spēles būs jāsāk jau kārtu pirms. West Ham United un Eintracht nodrošinājušas tikšanu izslēgšanas spēlēs. Ja mani aprēķini ir pareizi, tad tikai 2 klubi zaudēja izredzes uz tikšanu EL izslēgšanas spēlēs - Sturm un Ferencvaros. Ungārijas čempionei vairs nav izredžu arī uz 3.vietu grupā, kas dotu ceļazīmi uz Konferences līgas izslēgšanas spēļu 1.kārtu. Lionas uzbrucējs Ekambi, kurš šobrīd ir EL labākais vārtu guvējs ar 6 vārtiem, guvis vārtus visās 4 grupu turnīra spēlēs.