Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts "Atlant" un "Salavat Yulaev" izcīna uzvaras pēc treneru atlaišanas

"Atlant" un "Salavat Yulaev" izcīna uzvaras pēc treneru atlaišanas
Aleksandrs Radulovs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) tiek aizvadītas kārtējās regulārās sezonas spēles. Uzvaras, atlaižot galevenos trenrerus, izcīnīja abas pagājušā gada finālistes - Ufas "Salavat Yulaev" ar 4:0 apspēlēja Čeļabinskas "Traktor", savukārt Maskavas apgabala "Atlant" 3:2 pieveica Magņitogorskas "Metallurg".

Ufā, spēlējot savu skatītāju priekšā, bez galvenā trenera (Sergejs Mihaļova) palikušais „Salavat Yulaev” ar 4:0 apspēlēja Austrumu konferences vicelīderi Čeļabinskas „Traktor”. Lai gan mačs noslēdzās ar pārliecinošu pašreizējo čempionu uzvaru, tomēr viegli šis panākums netika izcīnīts – pirmajā spēles pusē manāms pārsvars piederēja čeļabinskiešiem, bet tas netraucēja Aleksandram Radulovam vadībā izvirzīt mājiniekus. Arī trešajā trešdaļā nekas neliecināja par to, ka spēles beigas nebūs saspringtas, taču viesiem pagalam neiveiksmīgas izrādījās pēdējās astoņas minūtes – ripa Maikla Gārneta vārtos ielidoja vēl trīs reizes, kā rezultātā mačs noslēdzās ar ļoti pārliecinošu mājinieku uzvaru – 4:0. Ufiešu rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Aleksandrs Svitovs, savukārt iepriekšējās sezonas līgas labākais bombardieris Aleksandrs Radulovs atzīmējās ar 1+1.

Tikmēr Maskavas derbijā Jūliusa Šuplera vadītais CSKA ar 2:1 pārspēja „Spartak”. Principiālajā spēlē pirmos vārtus gan guva Oļegs Gubins, izvirzot vadībā „Spartak”. Tomēr Dmitrijs Moņa otrā perioda beigās rezultātu pamanījās izlīdzināt, atjaunojot spēlē intrigu. Uzvaru CSKA izdevās izraut pašās mača beigās, kad, spēlējot vairākumā, ar spēcīgu metienu uzvaru mājiniekiem nodrošināja aizsargs Aleksandrs Guskovs, palīdzot komandai nostiprināties 5. vietā Rietumu konferencē.

Negaidītu zaudējumu Kazaņā piedzīvoja divkārtējā Gagarina kausa ieguvēja „Ak Bars”, kas ar 2:3 atzina Astanas „Barys” pārsvaru. Savainotā Laura Dārziņa komandas biedri spēli iesāka pārliecinoši, izvirzoties vadībā pirmā perioda vidusdaļā, kad ar vārtiem vairākumā izcēlās Kirils Petrovs. Viesi atbildēja otrajā periodā, kad nepilnu piecu minūšu laikā vadību jau pārņēma astanieši – vispirms vairākumā izcēlās „Barys” bombardieris Brendons Bočenskis, taču neilgi pēc tam Vehanenu pārspēja Naidžels Douss. Mājinieki rezultātu pamanījās izlīdzināt trešajā periodā, kad, spēlējot mazākumā Konstantīns Korņejevs lieliski asistēja Kapanenam, kurš ar metienu vārtu augšējā stūrī atjaunoja neizšķirtu. Spēles izskaņā milzīgs pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, tomēr pēdējā minūtē vienā no pretuzbrukumiem Krasnoslobocevs ar savu aktīvo darbību nopelnīja iespēju izpildīt bullīti, ko arī realizēja, ļaujot astaniešiem izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas un atgriezties plejofu zonā.

Pie uzvaras tika arī otrs bez galvenā trenera (Bengta-Okes Gustafsona) palikušais klubs - Maskavas apgabala „Atlant”, kas mājās ar 3:2 uzvarēja Magņitogorskas „Metallurg”. „Atlant” stabilus pamatus uzvarai ielika pirmā perioda ievadā, kad piecu minūšu laikā pa ripai Georgija Gelašvili vārtos iemeta Kablukovs, Levandovskis un Radiojevičs, piespiežot viesiem veikt vārtsargu maiņu. Atlikušajā spēles laikā Ļisins un Hļistovs divus vārtus magņitkai atspēlēja, tomēr ar to nepietika, kā rezultātā „Metallurg” hokejisti piedzīvoja savu trešo zaudējumu pēc kārtas.

Sanktpēterburgā Rietumu konferences līdervienība SKA trīsreiz izlaida vadību mačā pret Hantimansijskas „Yugra”, tomēr izcīnīja uzvaru papildlaikā ar 5:4. Mājinieki jau mača sākumā panāca sev 2:0, taču viesi turpinājumā izmantoja abus vairākumus, atjaunojot neizšķirtu – 2:2. SKA mača gaitā vēl divreiz izdevās izvirzīties vadībā, bet „Yugra”, pateicoties vēl diviem vārtiem vairākumā, rezultātu atkal izlīdzināja – 4:4. Papildlaikā beidzot vairākumu izmantoja arī SKA, kad otro reizi mačā Dmitrijs Kaļiņins pārspēja Edgara Masaļska pārinieku Birjukovu, atnesot uzvaru armijniekiem.

Zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Čerepovecas "Severstal", kas ar 0:3 izbraukumā piekāpās Rietumu konferences 2. vietas īpašniecei Minskas "Dinamo". Mājinieki vadību ieguva (Libors Pivko) un nostpirināja (Vladimirs Denisovs) otrā perioda vidusdaļā, kad divreiz pēc kārtas realizēja skaitlisko vairākumu. Turpinājumā pārsvars jau piederēja viesiem, taču viņiem tā arī ne reizi neizdevās ieņemt minskiešu vārtus. Pašās spēles beigās Aleksandrs Kulakovs ripu raidīja jau tukšos "Severstal" vārtos, panākot 3:0. Lielisku maču aizvadīja Kevins Lalands, kurš atvairīja visus 22 pretinieku izdarītos metienus, aizvadot savu otro sauso spēli sezonā.

Slovākijā tika aizvadīts mačs starp Rietumu konferences pastarītēm - Popradas "Lev" un Čehovas "Vityaz". Aizraujošā spēlē ar 6:3 pārāki izrādijās mājinieki. Pirmais periods noslēdzās ar 2:1 "Vityaz" labā, tomēr laukuma saimnieki turpinājumā atspēlējās un izcīnija pārliecinošu uzvaru. "Lev" rindās ar hat-trick izcēlās Vaclavs Nedorosts. Arī noraidījumu spēlē netrūka - "Lev" hokejisti uz noraidīto soliņa pavadīja 19 minūtes, savukārt "Vityaz" - 50 minūtes.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-04 18:45, pirms 12 gadiem
radulovs atkal spridzina peedeejaas speeles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-11-04 18:46, pirms 12 gadiem
>>>emons93
Ne jau Mihaļovs gremdēja komandu,bet tās uzpūtīgās zvaigznes gremdēja treneri un savu panāca.Šīsdienas rezultāts 100% pierādījums tam.Un tas nav tikai mans viedoklis,to pašu raksta gandrīz vai visa krievu sporta prese.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-04 18:46, pirms 12 gadiem
Atlant iet pēc pagājušās sezonas grafika, jo kā pērn atlaida Borščevski, tā komanda sāka spēlēt kā prieks skatīties.
Tā arī tagad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-04 18:56, pirms 12 gadiem
maz šaubu ka Salavat fraijeri apzināti "nolaida" treneri .. beigās gan tas nāks viņiem atpakaļ un tātad tituls nespīd.

     [+] [-]

, 2011-11-04 18:59, pirms 12 gadiem
kā jau pēc Mihas atlaišanas minēju ka SY tagat uzņems apgriezienus Run Co savu panāca Ja kāds neveiksmēs saskatīja vainīgo treneri ,tas stipri maldās....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-04 19:08, pirms 12 gadiem
...bez Atlanta un SJ ir vēl 3.blice, - Baris, kurai pēc Homutova patriekšanas jau ir 4. uzvara pēc kārtas...pirms tam bija vairāki katastrofāli zāģi 0-7, 2-6, 0-4), komanda reāli nespēlēja, tagad - ņem priekšā visus pa rindu, pat izbraukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-05 00:21, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: >>>emons93
Ne jau Mihaļovs gremdēja komandu,bet tās uzpūtīgās zvaigznes gremdēja treneri un savu panāca.Šīsdienas rezultāts 100% pierādījums tam.Un tas nav tikai mans viedoklis,to pašu raksta gandrīz vai visa krievu sporta prese.
Tam es gribētu piekrist. Jautājums tikai - kas bija konflikta sācējs - hokejisti vai treneris, kas varbūt gribēja rīkoties kā "mazais diktators", nevienu neuzklausot, ne ar vienu nerunājot? Uzspiest "savu stilu" un vēl visu ko, kā tas bija pieņemts padomju laikā, jo viņš jau nu tipisks tā laika produkts ir...

     [+] [-]

, 2011-11-05 16:58, pirms 12 gadiem
No RD arī vajadzētu vienu otru geimeri patriekt ellē mežā vagā, nu piem. bullīšu lielmeistaru pastnieku Jāni, kuram jau nūjas pārlikšana otrpus ripas skaitās nepārspējama māņkustība