Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Meistarlīga" uzņem apgriezienus, šodien pirmā spēle arī Latvijā

Jānis Celmiņš

"Meistarlīga" uzņem apgriezienus, šodien pirmā spēle arī Latvijā
Raimonds Vilde. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pavisam klusi startējusi “Credit24 Meistarlīgas” jaunā sezona. Sestdien tiks izspēlēti trīs mači, ieskaitot pirmo spēli Latvijā. „RTU/Robežsardze” savā laukumā tiksies ar „Biolars/Jelgava”. Savukārt „Jēkabpils Lūši” viesosies pie Tallinas „Selver”.

„Credit 24” Meistarlīga jeb Baltijas līga startēja ar spēlēm trešdien un ceturtdien. No Latvijas komandām pirmā sacensībās iesaistījās “Limbaži/MSĢ” komanda, kas viesos ara 1:3 piekāpās Āvo Kēla vadītajai “Parnu” vienībai. Šai spēlei papildu asumu piešķīra klubu cīņa ārpus laukuma, starpsezonā dalot spēlētājus. Kā noslēgsies cīņas kabinetos, rādīs laiks, taču cīņā laukumā veiksmīgāks bija Latvijas izlases galvenais treneris Kēls.

Šodien gaidāmas vēl divas spēles ar Latvijas klubu piedalīšanos. Centrālā no tām norisināsies Rīgas Volejbola skolas zālē, kur savas mājas spēles šogad aizvadīs “RTU/Robežsardzes” komanda, kas panākusi vienošanos ar RVS. Rīdzinieki uzņems “Biolars/Jelgava” komandu, kas arī šosezon izskatās, ka būs krietni konkurētspējīgāka, nekā iepriekš, kad bija izteikta līgas pastarīte.

Rīgas komandas galvenais treneris Raimonds Vilde ir priecīgs, ka tradīcijas turpinās un arī šajā sezonā ir izdevies vienoties par turpmāko sadarbību ar līdzšinējiem komandas atbalstītājiem – Rīgas Tehnisko Universitāti un Latvijas Robežsardzi.

“Šajā sezonā mērķi tie paši kādi bijuši vienmēr,” atzīst Vilde. “Mūsu viens no galvenajiem mērķiem vienmēr ir bijis darboties ar maksimālu atdevi katrā spēlē, katrā setā un par katru punktu, neskatoties uz pretinieka spēku,” teic Vilde. Treneris piebilst, ka šogad liksi akcentu uz jaunajiem spēlētājiem. “Esam vienojušies ar Rīgas Volejbola skolu par turpmāko sadarbību ne tikai ar spēlētājiem, bet gan arī ar mūsu jauno menedžeri Guntu Aizporieti. Ir vieglāk strādāt, ja ir komandā kāds kurš sadara mazās lietiņas un mēs varam pievērsties spēlētāju sagatavošanai.”

Komandā ir veiktas izmaiņas libero un otrā tempa pozīcijās, šogad libero pozīcijā ir piesaistīts Latvijas izlases libero pozīcijas spēlētājs Ingars Ivanovs un otrā tempa uzbrucējs Aivis Āboliņš.

Ne mazāk nopietni sezonai gatavojušies arī jelgavnieki. Komandas sastāvs izskatās tiešām solids un domājams, ka komanda ar tādiem vīriem kā Aleksandrs Kudrjašovs, Ruslans Sorokins, Kārlis Pauls Levinskis, Mārcis Jirgensons un citi spēs cīnīties par iekļūšanu “Meistarlīgas” “Final 4” sacensībās.

Spēli Rīgas un Jelgavas komandas uzsāks plkst. 19.00.

Tikmēr Tallinā viesosises “Jēkabpils Lūši” vienība, par kuru vairāk rakstījām jau iepriekš. Sezonas pirmajā oficiālajā spēlē jeķabpiliešiem jātiekas ar vietējo “Selver”. Arī šīs spēles sākums plkst. 19.00.

  -2 [+] [-]

, 2019-10-05 21:46, pirms 5 gadiem
Kā tad kautkas var sākties skaļi vai interesanti,ja žurnālistiem pat vienreiz gadā, pirms sezonas, slinkums uzrakstīt nelielu ieskatu komandas sastāvos,treneru viedokļos,spēlētāju komentāros utt.
Svarīgāk palaist nākamo EXI raidījumu ar KV.

     [+] [-]

, 2019-10-06 12:59, pirms 5 gadiem
Caips rakstīja: Kā tad kautkas var sākties skaļi vai interesanti,ja žurnālistiem pat vienreiz gadā, pirms sezonas, slinkums uzrakstīt nelielu ieskatu komandas sastāvos,treneru viedokļos,spēlētāju komentāros utt.
Svarīgāk palaist nākamo EXI raidījumu ar KV.
Kā var kaut kas skaļi sākties, ja trīs dienas pirms turnīra pat federācijas mājas lapā neatradu nekadu info par sezonas startu.

Busim reali - interese par volejbolu sobrid ir loti zema, lidz ar to pielauju, ka zvanities un meklet info par klubiem un komandam isti nav pamatoti, jo vienkarshi trukst lasitaju, kurus tas interese. tu tachu ari dzirdi veceni kluba ne jau tapec, lai izteretu naudu, bet gan tapec, lai vinai pec tam novilktu apenes. te ir tas pats princips - iegulditais laiks / lasijumu attieciba.

un eXi nav sliktakais projekts, kuru palaist. tas pielauju, ka interese krietni vairak tautas, neka tikl bumbistu sezonas sakums.

jabut priecigiem, ka Celmins vispar kaut ko papildus arpus minilamala uzraksta volejbola.

     [+] [-]

, 2019-10-06 14:15, pirms 5 gadiem
Ir pieprasījums, ir piedāvājums un otrādi.
Diemžēl pieprasījums pēc volejbola no lasītāju puses ir gaužām niecīgs, lidz ar to arī ieguldītais darbs mazāks, nekā pirms gadiem pieciem vai septiņiem.

Diemžēl volejbols šobrīd ir šādās pozīcijās. Jācīnās, lai tiktu atpakaļ skatītāju sirdīs un pēc tam interneta portālos un drukāto mediju slejās.

Citējot esošo LVF prezidentu: "Volejbols šobrīd nav stilīgs. Ir jāpanāk, lai tas mainītos." Un es 100% piekrītu šim.

     [+] [-]

, 2019-10-06 18:38, pirms 5 gadiem
Bet kam tad būtu jāsāk ar sevi? Kam pirmais solis jāsper? Ne jau lasītājam, fanam. Var jau komentēt, provocēt citus uz diskusijām zem jūsu volejbola rakstiem, lai kliki un komentāri aug, bet tas kopējo bildi nemainīs. Ar šādu loģiku pazaudēs jau esošos sekotājus.
Ticu, ka federācija soli pa solim pie risinājuma strādā, taču arī žurnālistiem tur sava artava jāieliek. Nevajag daudz - sastāvu un klubu aktualitātes pirms sezonas, kad un kur iespējams noskatīties spēles.