Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Jāuzlabo sava spēle, lai dotu lielāku labumu komandai"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugaviņš: "Jāuzlabo sava spēle, lai dotu lielāku labumu komandai"
Foto: Zurabs Džavahadze, iz.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sarunā ar krievu reportieri atzīst, ka grūti dot pozitīvu vērtējumu sezonas sākumam, jo pirmajos 12 mačos piedzīvoti seši zaudējumi.

Daugaviņa un Karsuma pārstāvētais Krievijas galvaspilsētas klubs Rietumu konferencē patlaban atrodas septītajā pozīcijā, par vienu punktu atpaliekot no piektajā vietā esošā Rīgas "Dinamo". Sezonas pirmajās 12 cīņās Kaspars Daugaviņš sakrājis 7 (2+5) punktus un komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs, savukārt Mārtiņš Karsums ar 2+2 kotējas kā spartakiešu devītais labākais punktu guvējs.

Kā vērtējat "Spartak" sezonas sākumu?
- Labi, ka esam "play-off" zonā, taču mūsu spēle ir ļoti nestabila. Sešas uzvaras un seši zaudējumi - ar tādu statistiku grūti dot pozitīvu vērtējumu pirmajiem 12 mačiem. Svarīgi, ka varam spēlēt labāk un stabili uzvarēt. Mums vajag vairāk koncentrēties katram mačam un nepieļaut nevajadzīgas kļūdas.

Pēc vairākiem gadiem Pētera Skudras trenētajā "Torpedo" tagad jau esat adaptējies "Spartak"?
- Saprotams, ka vēl jāuzlabo sava spēle. Jādod lielāks labums komandai. Bet kopumā saprotu sistēma, pēc kuras spēlē "Spartak", un to, ko vēlas redzēt galvenais treneris. Tas atšķiras no tā, kā spēlējām Ņižņijnovgorodas klubā, taču esmu jau pilnībā adaptējies. Uz ledus centīšos vēl efektīvāk izpildīt galvenā trenera Jepančinceva prasības. Tajā pašā laikā mums visiem vajag saprast, kāpēc zaudētajos mačos kaut kur nenostrādājām līdz galam un kāpēc nerādām stabilu spēli un rezultātu. Tam jāpievērš lielāka uzmanība un jālabojas.

Vai grūti atradināties, ka nav Skudras, kurš tādās situācijās rīkoja skarbas skaidrošanās un sapurināja?
- Nevaru teikt, ka treneris Vadims Jepančincevs uz to nav spējīgs. Kad vajag, arī viņš prot būt ass. Bet nevajag pārspīlēt Pētera bargumu - viņš uz mums kliedza ne tuvu ne katrā treniņā un spēlē. "Spartak" tagadējās nepilnībās nav vainīgi treneri. Spēlētājiem jāprasa pašiem no sevis. It kā cenšamies, nevar teikt, ka kāds tikai "atsit numuru". Mačos dažreiz jāuzņemas iniciatīva vai jākaujas, lai komandai dotu impulsu un mazliet nospiestu pretinieku. Mēs to darām ne vienmēr, ir jālabojas. Kritiskās situācijās jābūt asākiem.

Izmantotie resursi:
iz.ru

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 15:51, pirms 6 gadiem
Nu gudrs, ļoti gudrs. Labi, ka pateica