Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ābols vasarā saņēmis piedāvājumu strādāt Dānijā

Jānis Celmiņš

Ābols vasarā saņēmis piedāvājumu strādāt Dānijā
Artis Ābols. Foto: LHF

Optibet Hokeja līgas (OHL) vicečempiones “Zemgale”/LBTU galvenais treneris Artis Ābols sarunā ar portālu Spotacentrs.com šodien atklāja, ka vasarā saņēmis piedāvājumu strādāt vienā no Dānijas vadošajiem klubiem, taču puses nav vienojušās.

Lai gan Ābols komandas nosaukumu neatklāja, treneris piebilda, ka piedāvājums nācis no Dānijas titulētākās komandas. Visvairāk zelta medaļu ir Herningas "Blue Fox", kas pagājušajā sezonā apstājās pusfinālā un starpsezonā tik tiešām nomainīja treneri – prom devās zviedrs Pērs Honberjs, bet viņa vietā tika nolīgts kanādietis Gārts Marejs. Turklāt "Blue Fox" ir saikne ar Latviju – pagājušajā sezonā komandā spēlēja Andris Džeriņš un Oskars Cibuļskis, kurš komandā palicis arī šajā sezonā. Turklāt sezonas atklāšanas mačā vakar "Blue Fox" vārtus sargāja 18 gadus vecais latvietis Jānis Fecers.

“Pavasarī biju Dānijā, bet mēs nevienojāmies. Nosaucu minimālo summu, par kuru būtu gatavs domāt, taču jāskatās uz lietām reāli – darbu ārzemēs ar Latvijas U20 izlasi apvienot nav vienkārši,” atklāja Artis Ābols, neslēpjot, ka ar Jelgavas “Zemgale”/LBTU kluba vadītāju Aivaru Zeltiņu viņam ir draudzīga vienošanās: “Ja būs varianti, mani te neviens neturēs, bet jā, U20 izlases galvenā trenera vieta man bija vērtīgāka, abus šos darbus apvienot nav reāli. Nemaksā jau arī viņi (Dānijā) tik daudz, lai es te visu nomestu malā un skrietu,” klāstīja Ābols.

Vaicāts, cik gatava jaunajai OHL sezonai ir Jelgavas komanda, Ābols atbildēja smejot: “Sestdien redzēsim! Man izskatās, ka mēs un “Mogo” būsim čempionāta favorīti, taču man, iespējams, pat gribētos, lai kļūdos. Gribētos, lai aizvadītās sezonas vājākās komandas pietuvotos mums, ne mēs tām… Skaidrs, ka būs jācīnās par punktiem no paša sezonas sākuma, taču viss tāpat izšķirsies pavasarī. Nav tik svarīgi apspēlēt “Mogo” tagad, cik pavasarī. Būšu pārsteigts, ja nespēlēsim finālā,” nebaidās teikt treneris.

Cik viegli vai grūti ir strādāt šādos apstākļos, kad konkurence līgā ir tik niecīga? “Tu taču nevari nevienu apmānīt… Pagājušajā sezonā pats sevi pieķēru pie domas, ka vienā, otrā spēlē… nu kāda tur video analīze? Tur nav, ko īsti čaļiem rādīt, bet, kad pienāk sezonas izšķirošās spēles secini, ka arī pats esi palaidies,” neslēpa Ābols, paužot cerību, ka kodīsies gan "Rīgas Hokeja skola", gan Tallinas "Panter". Tāpat esot cerība, ka būs interesanti spēlēt ar Ērika Miļuna vadīto “Prizmas” komandu, kuru būs papildinājuši vairāki bijušie “Kurbada” spēlētāji.

“Gan man, gan Aivaram Zeltiņam gribētos kaut ko līdzīgu Mestis līgai, taču šobrīd nav. Vairāki spēlētāji aizbraukuši uz Somiju tieši pateicoties vienai sezonai, ko nospēlējām tur. Jūnijā man lidostā klāt pienāca kāda sieviete un teica “paldies”, stādoties priekšā kā Ērika Vītola mamma. Domāju, ka Ēriks pats labi apzinās, ka var būt pateicīgs Aivaram Zeltiņam, ka nonācis Somijā. Šobrīd dzird sarunas par jaunu līgu izveidi, taču šobrīd tās ir tikai runas,” klāsta Ābols.

No Latvijas klubiem OHL jaunajā sezonā spēlēs "Mogo"/RSU, "Rīgas Hokeja skola", "Zemgale"/LBTU un "Prizma", Lietuvu pārstāvēs Elektrēnu "Energija" un Viļņas "Hockey Punks", bet Igauniju - Tallinas "Panter".

Līgas spēles arī šajā sezonā tiešraidēs tiks translētas portālā Sportacentrs.com, bet atsevišķas cīņas būs skatāmas arī kanālā TV4. Pirmā tiks aizvadīta jau sestdien, kad spēkus samēros aizvadītā gada finālistes un arī jaunās sezonas galvenās titula pretendentes - “Zemgale”/LBTU un “Mogo”/RSU. Spēles sākums plkst. 13.30.