Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Esmu psiholoģiski iztukšota, bet jūtos lieliski"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova: "Esmu psiholoģiski iztukšota, bet jūtos lieliski"
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova pēc karjeras pirmā "Grand Slam" ceturtdaļfināla sasniegšanas Ņujorkā atzina, ka četras spēles "US Open" turnīrā viņu psiholoģiski iztukšojušas, taču sajūtas, tiekot ceturtdaļfinālā, ir lieliskas.

"Joprojām nespēju tam noticēt. Psiholoģiski esmu pilnībā iztukšota, bet sajūtas [tiekot līdz ceturtdaļfinālam] ir lieliskas. Negaidīju, ka tikšu tik tālu," pēcspēles preses konferenci Sevastova sāka ar atbildi uz kārtējo jautājumu, kurā bija viņai jau apnikušais vārdu salikums "karjeras atsākšana".

Vai lielais panākums Ņujorkā palielinās Sevastovas popularitāti Latvijā? Pēc 1. kārtas pārvarēšanas Sevastova savu atpazīstamību Rīgā novērtēja ar C-D līmeni. Vai šodienas uzvara ļaus pacelties vismaz līdz B līmenim?

"Mums ir viens basketbolists, kurš spēlē Ņujorkas "Knicks" [domāts Kristaps Porziņģis – V.B.]. Viņš ir A līmeņa slavenība. Es gan tā nejūtos," pauda Sevastova. "Latvijā ir tā – ja tu uzvari, esi ļoti labs. Kad zaudē, esi ļoti slikts."

Sevastova uzskata, ka tagad spēlē labāk nekā pirmās karjeras laikā: "Tagad labāk tieku galā ar spiedienu. Izmantot mačbumbas vienmēr ir grūti, bet tagad ar to tieku galā vieglāk. Pie rezultāta 6:5 sev teicu, ka jau esmu garantējusi vismaz taibreiku, tāpēc centies nospēlēt savu labāko tenisu, varbūt iegūsi vēl vienu iespēju. Biju ļoti tuvu uzvarai, tāpēc ticēju, ka drīz spēšu pielikt punktu.

Sevastova uz pēcspēles preses konferenci ieradās ar Ņujorkas "Yankees" cepuri, rodoties jautājumam par viņas attiecībām ar beisbolu. Sevastova nav šī sporta veida fane: "Cepuri dabūju Eiropā. Es neesmu beisbola fane, man tikai patīk šis logo."

Vaicāta par spēļu laikā acīmredzamo nervozitāti viņas uzvedībā un runāšanu ar sevi, Sevastova atzina, ka tas saistīts ar uztraukumu: "Saku sev – tā ir mačbumba, tu to vari izdarīt." Kad neizmantoju, tad domāju, ka varbūt būs trešais sets. Un tā tas turpinās. Bet beigās pārstāju domāt un vienkārši cenšos spēlēt tenisu, cenšos pabeigt maču. Šodienas mačs bija labāks nekā pret Garbinji Mugurusu, jo labāk jutu bumbiņu. Eša stadionā spēlēšana dienā bija komfortablāka nekā vakarā. Varbūt ne gluži ar servi, bet uzņemšanā spēlēju ļoti labi. 30 tīri uzvarētas izspēles un 26 nepiespiestās kļūdas ir labas kvalitātes mačs."

Sevastova nākamajā mačā otrdien tiksies ar Karolīnu Vozņacki, kurai zaudējusi abas iepriekšējās spēles. Preses konferences brīdī tas vēl nebija zināms. Anastasija neslēpa skaidri nojaušamo – viņa labāk tiktos ar Medisonu Kīsu, nevis Karolīnu Vozņacki, kuru viņa nav uzvarējusi (0-2): "Kīsa spēlē ļoti agresīvi, man patīk viņas teniss un viņas sitieni. Viņai es varētu neļaut iegūt ritmu, variētu ar spēli. Ja man būtu jāizvēlas, pret ko spēlēt, tā droši vien būtu Medisona. Pret Vozņacki ir ļoti grūtas izspēles, viņa nekad nekļūdās. Karolīna labi aizsargājas, pret viņu ir grūti spēlēt."

Sevastovas uzvarētā Johanna Konta līdz mačam ar Anastasiju tika ar labu sniegumu, bet cīņā pret Latvijas tenisisti tādu tenisu nodemonstrēt neizdevās. Lielbritānijas vadošā tenisiste skaidroja svētdienas neveiksmīgā mača iemeslus: "Tas nebija tāds teniss, kādu vēlējos spēlēt, bet cīnījos tik labi, cik vien šodien spēju. Man dažos spēles posmos vajadzēja spēlēt agresīvāk un kustēties labāk. Ar šodien spēlēto tenisu diemžēl bija par maz, lai tiktu tālāk. Mana pretiniece nospēlēja solīdāk nekā es. Sevastovai izdevās "palikt izspēlēs", kad viņai tas bija nepieciešams, un viņa arī ļoti labi lasīja spēli."

Konta turnīra pirmajos trīs mačos servi zaudēja tikai divreiz. Mačā pret Sevastovu tas notika septiņas reizes. Johanna uzsvēra Anastasijas nopelnu tajā: "Viņa paveica labu darbu manas serves neitralizēšanā, neļaujot man izdarīt ļoti daudz, kā arī pati neizmantoju savas iespējas. Kā jau teicu, šodien nospēlēju tik labi, cik [konkrētajā dienā] varēju. Nogurums un 2. kārtas mačā notikušais nebija šodienas zaudējuma iemesli."

Izmantotie resursi:
Player Interviews | News | 2016 US Open...

  +8 [+] [-]

, 2016-09-04 23:52, pirms 8 gadiem
izcili pateikts par latviešu faniem

  +9 [+] [-]

, 2016-09-05 00:20, pirms 8 gadiem
Jā, par faniem pateikts izcili precīzi, tikai ar vienu piebildi - par aktīvāko daļu, t.s. vidējo faneli - interneta bļauri, nevis par īstajiem faniem, kas savējiem seko līdzi ne tikai lielajos mačos, un saprot, ka sportā nevar tikai un vienīgi uzvarēt. Vienalga, uz kādu sporta veidu tas attiektos.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-05 00:36, pirms 8 gadiem
denebs rakstīja: Jā, par faniem pateikts izcili precīzi, tikai ar vienu piebildi - par aktīvāko daļu, t.s. vidējo faneli - interneta bļauri, nevis par īstajiem faniem, kas savējiem seko līdzi ne tikai lielajos mačos, un saprot, ka sportā nevar tikai un vienīgi uzvarēt. Vienalga, uz kādu sporta veidu tas attiektos.
retums tādu pēdējā laikā

  -1 [+] [-]

, 2016-09-05 00:46, pirms 8 gadiem
Ha,ha,ha....vēl vairāk ir fanu, kuriem lielākais prieks ir nonievāt citus fanus! ...lūk, es tas riktīgais un pareizais fans, bet tie pārējie nav nekādi fani!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-05 02:10, pirms 8 gadiem
BBC arī raksts par šo spēli! Brititei traucējusi Saule, kas apspīdējusi pusi laukuma, bet otrā pusē bijusi ēna no tribīnes! Tāpēc viņai žilba acis un daudz kļūdu!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-05 06:26, pirms 8 gadiem
oxa rakstīja: BBC arī raksts par šo spēli! Brititei traucējusi Saule, kas apspīdējusi pusi laukuma, bet otrā pusē bijusi ēna no tribīnes! Tāpēc viņai žilba acis un daudz kļūdu!
nu jā, tikai BBC aizmirsa piebilst, ka saule vienlīdz ietekmēja abu spēlētāju sniegumu ...

  -1 [+] [-]

, 2016-09-05 07:58, pirms 8 gadiem
Kas tie tādi par A, B un C līmeņiem?

     [+] [-]

, 2016-09-05 07:59, pirms 8 gadiem
Arī Savicka kungam būs, par ko padomāt. Kā tas var būt, ka Eiropā, Rīgas Dinamo kontinentā, keponu tirgū tiek zaudēts kaut kādiem Yankees? Dizaineri tūlīt jāatlaiž

  -1 [+] [-]

, 2016-09-05 08:49, pirms 8 gadiem
mrjanka rakstīja: izcili pateikts par latviešu faniem
Kas tu?

  +4 [+] [-]

, 2016-09-05 09:30, pirms 8 gadiem
smieklīgi par tiem faniem. protams, protams,visur citur pasaulē tos,kas zaudē ceļ debesīs, tikai vissslikti.lv ir savādāk. tā ir visur.
Nastjai bik jāsavācas, savādāk pret Karolīnu nekas nesanāks

  -1 [+] [-]

, 2016-09-05 11:00, pirms 8 gadiem
Vismaz dažs labs NY fans saprata, kā Porzinģis tik veiksmīgi piegāja tai būjināšanai! Interneta komentāros jau katru dienu "būjina", pieļauju, ka pats arī ir lasījis komentārus, kur brālis ticis "būjināts", kad vēl spēlēja profesionāli!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 11:11, pirms 8 gadiem
pikolo rakstīja: smieklīgi par tiem faniem. protams, protams,visur citur pasaulē tos,kas zaudē ceļ debesīs, tikai vissslikti.lv ir savādāk. tā ir visur.
Nastjai bik jāsavācas, savādāk pret Karolīnu nekas nesanāks
Tā ir visur, bet, dažās valstīs var nolikt bez mazākā iemesla un tas gan nav visur!