Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Eiropas karalienes Samoilova un Graudiņa centīsies izkļūt no elites kvalifikācijas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas karalienes Samoilova un Graudiņa centīsies izkļūt no elites kvalifikācijas
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: facebook.com/graudina.samoilova

5.-9. jūlijā risināsies "Beach Pro" tūres elites posms Gštādē. Šveices kalnu kūrortā Latvijas pludmales volejbolu pārstāvēs Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova. Trešdien plkst. 10.00 būs kvalifikācijas pirmā kārta.

Kā jau ziņots, 1. jūlijā Graudiņa/Samoilova triumfēja "Queen of the Court" kontinentālajā finālturnīrā, kļūstot par Eiropas karalienēm pludmales volejbolā.

Gštādes kvalifikācijā ar sesto numuru izliktās Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien plkst. 10.00 pirmajā kārtā cīnīsies pret itālietēm Margeritu Biankjinu/Klaudiju Skampoli (#11). Savstarpējo spēļu bilance ir 2-0. Uzvarētājas iekļūs kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, kur plkst. 17.00 pretī stāsies brazīlietes Taina/Viktorija (#3) vai spānietes Liliana Frenandesa/Paula Sorija (#14).

Uz citu posmu fona kalnu kūrorts Gštāde izceļas ar tiešām skaistiem dabas skatiem un atsvaidzinoši patīkamu gaisu.

Pērnā gada turnīrā bija pārsvarā saulains un viegli silts laiks, savukārt 5. jūlija rītā sola 16-17 grādus un nelielu lietu.

Naudas balvu fonds (150 000 ASV dolāri gan sievietēm, gan vīriešiem) tagad ir divreiz mazāks nekā pirms četriem gadiem un apmēram 2.67 reizes mazāks nekā pirms septiņiem vai astoņiem gadiem, kad bija 400 000 gan sievietēm, gan vīriešiem.

2015. un 2016. gadā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš tur izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu, nopelnot arī kārotos govju zvanus. Pjedestāla dalībnieki un dalībnieces šādas trofejas saņems arī šogad.

2015. gada pjedestāls Gštādē (Foto: FIVB)

Šajā posmā Graudiņa/Samoilova startēs piekto reizi. 2021. un 2022. gadā sanāca ceturtā vieta, neaizsniedzoties līdz govju zvaniem.

Gštādē mūsu duetam jācīnās arī par punktiem, lai uzlabotu pozīcijas "entry" rangā un atgūtu elites pamatturnīra komandas statusu.

Graudiņa/Samoilova ir vienīgā Eiropas sieviešu "top" komanda, kas nav spēlējusi "Beach Pro" elites posma kvalifikācijā (līdz šim vienmēr startēja uzreiz pamatturnīrā vai nepiedalījās), neskaitot 2021. gada beigās "likvidēto" Pasaules tūri. 2. jūnijā Ostravas elitē neizdevās izkļūt no grupas, līdz ar to kļuva skaidrs, ka nākamajā elites posmā būs jāsāk ar kvalifikāciju.

Izmantotie resursi:
fivb.12ndr.at

  +1 [+] [-]

, 2023-07-05 10:35, pirms gada
Nu malacis,pirmā spēle vinnēta!

     [+] [-]

, 2023-07-05 18:28, pirms gada
2:0