Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Nigērijas treneris kritizē federāciju: "Inventāru treniņiem pirku par savu naudu"

Rolands Eliņš

Nigērijas treneris kritizē federāciju: "Inventāru treniņiem pirku par savu naudu"
Stīvens Keši
Foto:AFP/Scanpix

Nigērijas futbola izlases nu jau bijušais treneris Stīvens Keši asi vērsies pret Nigērijas Futbola federācijas rīcību un attieksmi, savukārt pati izlase riskē saņemt FIFA sodu, jo Nigērijas valdība tieši iejaukusies federācijas darbā, atlaižot visu izpildkomiteju.

Pasaules kausa finālturnīrā Nigērija aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kurā sīvā cīņā atzina Francijas pārākumu. Pēc šī mača no izlases atvadījās galvenais treneris Stīvens Keši, kurš sākotnēji gan paturēja savas problēmas pie sevis, taču pēc pāris dienām atklātā intervijā norādīja uz Nigērijas futbola nepilnībām.

"Mans līgums ir beidzies, neviens man neko nevaicāja, nepiedāvāja turpmākas sadarbības iespējas. Domāju, ka tā ir skaidra zīme, ka ar mani neviens nerēķinās," sacīja Keši. Starp citu, vēl 24 stundas pēc Keši publiska paziņojuma par aiziešanu no izlases, Nigērijas Futbola federācijas pārstāvji nespēja medijiem apstiprināt, ka izlase ir palikusi bez trenera.

Tiesa, tas nav vienīgais trūkums, ko Keši saskata amatpersonu darbā: "Vairāk nekā divus gadus es dzīvoju viesnīcā, man ne uz brīdi netika piešķirts darba auto, turklāt netika nodrošināti arī atbilstoši treniņapstākļi. Treniņiem vajadzīgos konusus un līdzīgas lietas nopirku es vai mani palīgi. Un tas nebija trakākais - federācija gāja tik tālu, ka paziņoja, lai savam palīgam Valejam Hundinu es maksāju pats. Visās manās iepriekšējās darba vietās maniem palīgiem maksāja federācija, pat nabadzīgajā Mali. Un pēc tam šie paši Nigērijas federācijas cilvēki sūdzējās par lielo naudu, kas izgrūsta algā trenerim Keši."

Keši tiek saistīts ar iespējamu nokļūšanu pie Dienvidāfrikas izlases stūres, taču viņš uzskata, ka Nigērijai potenciāla netrūkst. Viņš norādījis, ka labu spēlētāju pietiek, lai nokomplektētu divas izlases, atliek vien strādāt ar jaunajiem puišiem un realizēt viņu talantu.

Šo realizāciju gan varēs veikt tikai tad, ja Nigērija izvairīsies no draudošā FIFA soda. Nigērijas valdība nolēmusi atlaist Futbola asociācijas izpildkomiteju, norīkojot jaunu ģenerālsekretāru un vismaz uz brīdi paplašinot viņa pilnvaras. Šāda valdības rīcība ir pretrunā ar FIFA noteikumiem un tiek uztverta kā iejaukšanās futbola nozares pārvaldē. Ko līdzīgu Nigērijas valdība mēģināja paveikt arī 2010. gadā, taču FIFA piedraudēja ar tūlītēju diskvalifikāciju, kas lika nigēriešiem savu lēmumu atsaukt.

Izmantotie resursi:
Nigeria risk FIFA ban | Sport24
allAfrica.com: Nigeria: I Am Tired of the...

     [+] [-]

, 2014-07-04 18:27, pirms 10 gadiem
briinos kaadeelj latvijaa visi klusee un nav lielu skandaalu par klubu speeleem eiropas liigu kvalifikaciju speeles.utt... tak kaut kas ir jaadara!! ja aafrikaanji protestee kliedz un prasa naudu federaacijaam..tad mees kluseejam un gaidam labaakis laikus kuri nekad nepienaaks

  +2 [+] [-]

, 2014-07-04 18:29, pirms 10 gadiem
Eh, viens un tas pats gan Nigērijā, gan Krievijā. Nekad ne par ko nevari būt drošs.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-04 19:18, pirms 10 gadiem
BayernM rakstīja: briinos kaadeelj latvijaa visi klusee un nav lielu skandaalu par klubu speeleem eiropas liigu kvalifikaciju speeles.utt... tak kaut kas ir jaadara!! ja aafrikaanji protestee kliedz un prasa naudu federaacijaam..tad mees kluseejam un gaidam labaakis laikus kuri nekad nepienaaks
Tieši kādā ziņā ir jāprotestē un jāskandalē? Par spēlu pārdošanu? Par vājajiem rezultātiem? Vari precizēt?

     [+] [-]

, 2014-07-05 00:55, pirms 10 gadiem
Nu nekāda brīnuma, ja korupcija un mēģinājumi tikt pie lielās naudas ir tādā līmenī, ka maz neliekas. Tā kā - nekāda pārsteiguma, ka šāds notikuma scenārijs.