Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dženingss pēc "Knicks" atstāšanas: "Nu esmu komandā, kas patiešām spēlē kopā"

Rolands Eliņš

Dženingss pēc "Knicks" atstāšanas: "Nu esmu komandā, kas patiešām spēlē kopā"
Brendons Dženingss
Foto: AFP/Scanpix

ASV basketbolists Brendons Dženingss, kurš vēl nesen bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs "Knicks" sastāvā, bet vakar aizvadīja savu pirmo spēli "Wizards" sastāvā, intervijā CSN paudis kritiku par savu bijušo komandu, norādot, ka atšķirībā no Ņujorkas Vašingtonā komanda patiešām spēlē kopā.

"Domāju, ka Vašingtonā esmu tādā pašā pozīcijā, kā es biju Ņujorkā," pēc savas debijas izteicās Brendons Dženingss, raksturojot savu vietu rezervē aiz slavena saspēles vadītāja. Ņujorkā tas bija Deriks Rouzs, Vašingtonā - Džons Vols. "Taču šeit ir labāka kluba sistēma, kas personīgi man liekas piemērotāka, turklāt šeit ir komanda, kas patiešām spēlē kopā."

Par komunikācijas trūkumu aizsardzībā publiski izteikušies vairāki "Knicks" pārstāvji, treneri un Kristapu Porziņģi ieskaitot. Savukārt uzbrukumā "Knicks" cenšas izmantot tā saukto trīsstūra uzbrukumu shēmu, kura arī komandā netiek uztvēra viennozīmīgi. To vairākkārt kritizējis arī Rouzs, kurš, lai arī bija sākumsastāva saspēles vadītājs, šosezon izdarījis mazāk rezultatīvu piespēļu (vidēji 4.0) nekā arī Dženingss (4.9), kura jaunais komandas biedrs Vols šajā kategorijā ar gandrīz 11 piespēlēm vidēji spēlē ir otrajā vietā visā līgā tikai aiz Džeimsa Hārdena.

27 gadus vecais Dženingss savā debijas mačā Vašingtonā nospēlēja desmit minūtes, punktus neguva un pieļāva nedaudz kuriozu kļūdu, izdarot piespēli augstu virs partnera galvas. Dženingss par šo kļūdu pēcspēles intervijā arī paškritiski pajokoja, norādot, ka slikti atmaksājis vietējiem "Wizards" līdzjutējiem par ovācijām viņa debijas brīdī: "Bumba vienkārši izslīdēja no rokām un aizlidoja sēdvietu trešajā rindā. Tobrīd biju patiešām nokaunējies, tas bija apkaunojošs brīdis."

"Wizards" mačā pret "Raptors" zaudēja 106:114, un jaunie komandas biedri norādīja, ka nākotnē vēloties redzēt daudz agresīvāku Dženingsu. "Vēlamies, lai viņš pats sev izkārto metienu un lai viņš uzņemas iniciatīvu," sacīja "Wizards" rezultatīvais aizsargs Bredlijs Bīls. "Taču skaidrs, ka jaunā komandā ir grūti tā uzreiz ienākt. Neviens nevēlas atnākt uz jaunu komandu un jau pirmajā dienā izskatīties pēc "bumbas zagļa". Taču zinām, ka Brendons ir prasmīgs punktus guvējs, un mums nepieciešams, lai viņš tieši to arī darītu."

Dženingss no "Knicks" aizgāja pēc tam, kad Ņujorkas klubs dažas dienas pēc transfēru loga aizvēršanās atteicās no viņa pakalpojumiem. "Knicks" pārstāvji gan norāda, ka šī atlaišana notikusi pēc abpusējas vienošanās, jo Dženingss vēlējies vairāk spēles laika un arī spēlēt komandā ar lielākām izredzēm izslēgšanas spēlēs. Līgums ar "Knicks" Dženingsam būtu beidzies pēc šīs sezonas, kad viņš kļūs par neierobežotu brīvu aģentu.

"Knicks" šosezon paredzēta vēl viena tikšanās ar Dženingsu - spēle pret "Wizards" notiks septītajā aprīlī, pāris dienas pirms regulārās sezonas beigām.

Izmantotie resursi:
Brandon Jennings' Wizards debut vs. Raptors a...

  +3 [+] [-]

, 2017-03-04 18:40, pirms 7 gadiem
ŠIM Taisniiba pa 100%

  -1 [+] [-]

, 2017-03-04 19:16, pirms 7 gadiem
Tikai kurš gan būtu teicis??? Cilvēks kurš pa liekam 80% metienu izpildīja no "trako metienu" sērijas...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-04 20:22, pirms 7 gadiem
Protams, Dženingss nav tas pats komandai draudzīgākais spēlētājs, taču salīdzinot komandu bilances kopš Ziemassvētkiem (un komandas zvaigznes - Melo/Vola spēles stilu), viss ir skaidrs arī bez šiem komentāriem.