Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Amsterdamas "Ajax" kļūdas dēļ nepiesaka Eirokausiem kluba rekordpirkumu

Agris Suveizda

Amsterdamas "Ajax" kļūdas dēļ nepiesaka Eirokausiem kluba rekordpirkumu
Sebastjēns Allērs. Foto: imago images/Pro Shots/Scanpix

Pēc divām nedēļām Amsterdamas "Ajax" izbraukumā aizvadīs pirmo spēli UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā, taču visdrīzāk to darīs bez sava rekordpirkuma Sebastjēna Allēra, kurš janvārī tika iegādāts par 22,5 miljoniem eiro.

Klubiem līdz 2. februārim bija tiesības Eiropas līgas pieteikumu papildināt ar trim futbolistiem, taču Allēra komandas atrodamajā sastāvā UEFA mājaslapā nemaz nav. Kluba pārstāvis sarunā ar ESPN NL atzina, ka Kotdivuāras izlases uzbrucējs patiešām nav pieteikts sacensībām.

Allēra neiekļaušana sastāvā notikusi kļūdas pēc, taču pašlaik nav skaidrs, kā šī kļūda ir radusies. Ja izdosies pierādīt, ka pie vainas bijusi UEFA vai Nīderlandes Karaliskā futbola asociācija, tad "Ajax" ir cerības uz Allēra pievienošanos, taču, ja vainīga bija "Ajax" puse, skaidrs, ka kļūdu labot neļaus. Nīderlandes un Francijas čempionātu līderes "Ajax" un "Lille" savā starpā tiksies 18. un 25. februārī. Ja Allēru pieteikt neatļaus, tas var izjaukt Nīderlandes izlases uzbrucēja Kvinsija Promesa gaidāmo atgriešanos Maskavas "Spartak".

Franču uzbrucējs Allērs, kurš rudenī debitēja Kotdivuāras izlasē, par 22,5 miljoniem tika nopirkts no Anglijas Premjerlīgas kluba "West Ham", kas par uzbrucēju iztērēja 50 miljonus eiro. Nīderlandes čempionātā kādreizējais "Utrecht" uzbrucējs atgriezies ar diviem vārtiem sešās spēlēs, bet "Ajax", izcīnījusi sešas uzvaras pēc kārtas un nezaudējusi 11 spēlēs pēc kārtas, par septiņiem punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju Eindhovenas PSV.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/uefa-eu...