Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ar Rasku vārtos "Bruins" pie punktiem tiek 20. spēlē pēc kārtas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ar Rasku vārtos "Bruins" pie punktiem tiek 20. spēlē pēc kārtas
Tūka Rasks
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā lielisku sniegumu turpina demonstrēt somu vārtsargi Tūka Rasks un Peka Rinne, bet zaudējumu sēriju beidzot izdevās pārtraukt Kalgari "Flames".

Principiālā duelī, jo pastāv liela iespēja, ka komandām būs jātiekas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, Bostonas "Bruins" savā laukumā ar 4:1 pieveica Toronto "Maple Leafs". Ar 23 pretinieku metieniem galā tika Tūka Rasks, kurš pamatlaikā nav piedzīvojis zaudējumu kopš 26. novembra. Ar somu vārtos "Bruins" pie punktiem tikusi 20 mačos pēc kārtas, izcīnot 18 uzvaras. Aizsargs Torijs Krugs panākumu kaldināja ar vārtiem un piespēli.

Ja Bostonai viss iet no rokas, tad grūtākus laikus piedzīvo Kalgari "Flames", kas savā laukumā ar 4:3 pagarinājumā pārspēja Čikāgas "Blackhawks", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju. Mihaels Frolīks izlīdzinājumu panāca desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, bet Šons Monahans panākumu atnesa pagarinājuma 59 sekundē. Kanādas komandai tā bija pirmā uzvara kopš 14. janvāra.

Lielisku spēli aizsardzībā aizvadīja Ņūdžersijas "Devils", kas čempionei Pitsburgas "Penguins" ļāva izdarīt tikai 16 metienus. Sniegums pie saviem vārtiem palīdzēja uzvarēt ar 3:1, bet pie pretinieku vārtiem saimniekoja Treviss Zeidžaks, kurš guva divus vārtus un rezultatīvi piespēlēja vēl vienos. Paši "Devils" hokejisti izdarīja 38 metienus.

Septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja somu vārtsargs Peka Rinne, kurš ar 20 atvairītiem metieniem palīdzēja Nešvilas "Predators" savā laukumā ar 5:2 apspēlēt Ņujorkas "Rangers". Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Kevins Fiala, savukārt Pīkeja Subena kontā vārti un piespēle.

25 metienus atvairīja Konors Helebaks, kurš aizvadīja piekto sauso spēli sezonā, palīdzot Vinipegas "Jets" ar 3:0 pārspēt Kolorado "Avalanche". Otro maču pēc kārtas sauso spēli aizvadīja Dārsijs Kempers, kura 27 atvairītie metieni palīdzēja Losandželosas "Kings" savā laukumā izrēķināties ar Arizonas "Coyotes" – 6:0. Kempera sausā sērija sasniegusi 170 minūšu un 30 sekunžu robežu.

Regulārā sezona, 4. februāris

SpēleRez.SpēleRez.
Canadiens – Ducks5:2Flyers – Senators3:4 PM
Bruins – Maple Leafs4:1Sabres – Blues0:1
Panthers – Red Wings3:2Devils – Penguins3:1
Islanders – Blue Jackets4:3Jets – Avalanche3:0
Predators – Rangers5:2Stars – Wild6:1
Flames – Blackhawks4:3 PCanucks – Lightning2:4
Kings – Coyotes6:0