Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Šī gada "Super Bowl" – skatītākā TV pārraide ASV televīzijas vēsturē, bukmeikeriem rekordpeļņa

Šī gada "Super Bowl" – skatītākā TV pārraide ASV televīzijas vēsturē, bukmeikeriem rekordpeļņa
"MetLife Stadium" arēna spēles laikā
Foto: AP/Scanpix

Vakardien aizvadītais Nacionālās futbola līgas (NFL) finālmačs, jeb "Super Bowl" pie televīzijas ekrāniem pulcēja 111.5 miljonus ASV TV skatītāju, padarot to par pašu skatītāko TV pārraidi šīs valsts televīzijas vēsturē.

Atgādināsim, ka vakardien pēc Latvijas laika, NFL superfinālā, kas norisinājās "MetLife Stadium" arēnē, Ņūdžersijā, tikās Denveras "Broncos" un Sietlas "Seahawks" komandas, kuru cīniņā ar pārliecinošu rezultātu 43:8 uzvarēja Vašingtonas štata futbolisti.

Jau ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā "Super Bowl" kļūst par skatītāko TV raidījumu ASV televīzijas vēsturē, šoreiz tika pārspēts 2012. gada rekords, kad Ņujorkas "Giants" uzvaru pār Jaunanglijas "Patriots" noskatījās 111.3 miljoni ASV televīzijas skatītāju. Pagājušogad gan otro skatītāko ikgadējo TV pārraidi vēroja nedaudz virs 108 miljoniem cilvēku.

Jāpiebilst, ka pie šīs auditorijas nav pieskaitīts vēl vairāk kā pusmiljons skatītāju, kas šo spēli vēroja on-line režīmē, Internetā. 528 tūkstoši cilvēku Denveras "Broncos" un Sietlas "Seahawks" spēli vēroja izmantojot savu Interneta pieslēgumu, lielāko auditoriju sasniedzot trešās ceturtdaļas beigās. Tāpat, saistībā ar modernajām komunicēšanas tehnoloģijām, jāmin, ka šīs spēles sakarā mikroblogošanas vietnē twitter.com tika publicēti gandrīz vai 25 miljoni tvītu.

Interesanti, ka spēles puslaika šovu, kurā uzstājās Bruno Marss un "Red Hot Chilli Peppers", vēroja vēl vairāk skatītāju – 115.3 miljoni un arī tas ir jauns rekords, pārspējot Madonnas performanci pirms diviem gadiem.

Savukārt Lasvegasas bukmeikeru kantori ziņo, ka uz šo spēli kopumā tika ieguldīti 119.4 miljoni ASV dolāru, kas pašiem bukmeikeriem, pēc oficiāliem datiem, ir devis nepilnus 20 miljonus ASV dolāru lielu peļņu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2014-02-04 16:20, pirms 10 gadiem
Kā? NFL finālu skatās vairāk kā skeletonu??? Tumši ļautiņi
, 2014-02-04 16:24, pirms 10 gadiem
M rakstīja: Kā? NFL finālu skatās vairāk kā skeletonu??? Tumši ļautiņi
Jā, jārīko pieredzes apmaiņas brauciens uz Latviju, lai tad viņi saprot kas ir īstie sporti un kas ir jāskatās!

Skeletons, motokross ar blakusvāģiem un beigu beigās - novuss.
, 2014-02-04 16:40, pirms 10 gadiem
Šeit jāpiekrīt Zadornovam ,ka tie amerikāņi ir tupi (тупые). Citādi jau skraidelēšanu ar bumbas paveidu rokās nebūtu nosaukuši par futbolu ...
, 2014-02-04 16:48, pirms 10 gadiem
Meivezers viens uzgāza 10 miljonus pa Denveru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-04 17:01, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jā, jārīko pieredzes apmaiņas brauciens uz Latviju, lai tad viņi saprot kas ir īstie sporti un kas ir jāskatās!

Skeletons, motokross ar blakusvāģiem un beigu beigās - novuss.
domāju gudrāks esi...
pats laikam jau uz ZA pārcēlies?
p.s. tāds kā parasts SC trollis palicis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-04 17:14, pirms 10 gadiem
spēlmanis rakstīja: Šeit jāpiekrīt Zadornovam ,ka tie amerikāņi ir tupi (тупые). Citādi jau skraidelēšanu ar bumbas paveidu rokās nebūtu nosaukuši par futbolu ...
Zadornova tautieši jau nav asāki vārda ''извините'' vietā parasti lietojot ''ой''. Bet par futbolu sauc arī austrālieši regbiju 13, lai gan tur arī bumbu lielākoties pārvieto ar rokām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-04 17:37, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Zadornova tautieši jau nav asāki vārda ''извините'' vietā parasti lietojot ''ой''. Bet par futbolu sauc arī austrālieši regbiju 13, lai gan tur arī bumbu lielākoties pārvieto ar rokām
Vēl vieni "futbolisti" atradušies ,jopt . Njā ,neīsto valsti par Hondurasu nosaukuši savulaik ...
, 2014-02-04 18:04, pirms 10 gadiem
Tiem, kas par mani domāja... pirmkārt, es tiešām to novērtēju, ka jūs par mani domājāt, otrkārt, arī es par jums domāju... domāju, ka tagad cilvēki pēdējā laikā galīgi neuztver ironiju un sarkasmu. Par ko? Paši par sevi (atceroties nesenās pirms-superboula sarakstes).
, 2014-02-04 18:27, pirms 10 gadiem
MaigaisS rakstīja: Baigi stulbs humors tev, vecīt
Nu paskaidro sīkāk, kāpēc stulbs. ; )
, 2014-02-04 18:31, pirms 10 gadiem
kā tur ar to Kjūbana likmi? Tad beigu beigās tas bija joks vai nē?
, 2014-02-04 18:33, pirms 10 gadiem
Vot, es arī šito esmu piefiksējis, ka te pēdējā laikā sarkasmu galīgi neķer cilvēki. Troļļi beidzot normālo tautu būs izēduši pavisam.
Juris Miņins rakstīja: Tiem, kas par mani domāja... pirmkārt, es tiešām to novērtēju, ka jūs par mani domājāt, otrkārt, arī es par jums domāju... domāju, ka tagad cilvēki pēdējā laikā galīgi neuztver ironiju un sarkasmu. Par ko? Paši par sevi (atceroties nesenās pirms-superboula sarakstes).
, 2014-02-04 18:36, pirms 10 gadiem
am. futbols ir īsts sporta veids, hokejs utml. ir priekš mīkstajiem. (no sarcasm)

:emo:
, 2014-02-04 18:40, pirms 10 gadiem
tauta vēlas, lai uzvarētu uzbrukums, prakse rāda, ka uzvar aizsardzība= bukmeikeri gūst vieglu peļņu
, 2014-02-04 18:52, pirms 10 gadiem
maafree rakstīja: tauta vēlas, lai uzvarētu uzbrukums, prakse rāda, ka uzvar aizsardzība= bukmeikeri gūst vieglu peļņu
Tieshi taa! Jaliek likmes tikai uz to, kam ir pamats. Var neiziet 1,2 reizes(ari pirmaas reizes), bet izies nakamas 8-10.
, 2014-02-04 19:12, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jā, jārīko pieredzes apmaiņas brauciens uz Latviju, lai tad viņi saprot kas ir īstie sporti un kas ir jāskatās!

Skeletons, motokross ar blakusvāģiem un beigu beigās - novuss.
O, Bimbambols arī klāt.
, 2014-02-04 19:47, pirms 10 gadiem
Austrāliešu futbols ir krietni interesantaks ~
VAi regbijs, vai ari kas tas butu
Iesaku paskatīties, tur te džeki ir galigi dulli !
, 2014-02-04 21:34, pirms 10 gadiem
Man vot radās viens jautājums uzreiz brīdinu, ka provokatīvs, lai atkal te dažam labam neuznāktu kkādas nesaprašanas lēkmes.

Īstenībā pa Sportacentra sadaļām staigāju maz, tāpēc neesmu pamanījis, pie futbola raktiesm ar ir komentāri "Hokejs/basketbols/volejbols/handbols interesantāks" vai pie riteņbraukšanas - "motokross, superbaiki, skriešana interesantāka", tāpat kā pie amfutbola - "Regbijs/austrāliešu futbols interesantāks", jo sakars ir tieši tikpat liels.

Un otrs jautājums - ko grib pateikt tie, kas šādus komentārus regulāri ražo pie amfutbola rakstiem?

P.S. Šoreiz nav nekāda negatīvisma, vienkārši gribu izprast šo jautājumu.
, 2014-02-04 21:40, pirms 10 gadiem
Lai atkal nebūtu pārpratumu (un man nepiesietu kkādu regbija nīdēja birku vai vēl kko), piebildīšu, ka man pašam regbijs ar tīri ok patīk un augsta līmeņa regbiju, sevišķi starptautiskā līmeņa, sevišķi ar Anglijas izlases piedalīšanos, cenšos nelaist garām, pie tam plauktā ir arī Džonija Vilkinsona Anglijas izlases krekls.

Austrālijas futbols, lai arī noteikumus saprotu un, ja nav ko citu skatīties, kad pa rāda Eurosport, arī pavēroju, taču tas mani interesē tikpat kā sports kā tāds, fans noteikti neesmu.
Džastins Džefersons. Foto: AFP/Scanpix

"Vikings" bumbas ķērājs Džefersons saņem 140 miljonu līguma pagarinājumu

Līdz Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas sākumam vēl ir 91 diena, taču amerikāņu futbola ziņu lentes uzkarsējušas vēstis par iespaidīgiem līgumu pagarinājumiem malējā uzbrucēja un pussarga pozīcijas spožākajiem spēlētājiem.
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.