Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Tomlinsons un Vestbruks tiek atlaisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Tomlinsons un Vestbruks tiek atlaisti
Ladainians Tomlinsons
Foto: AP/Scanpix

Uzreiz divi aizgājušo Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonu izcilnieki, Ladainians Tomlinsons un Braiens Vestbruks, divu dienu laikā ir atlaisti no savām līdzšinējām komandām, attiecīgi Sandijego "Chargers" un Filadelfijas "Eagles".

Vispirms tika paziņots, ka Sandijego "Chargers" ir nolēmusi pārtraukt savas līgumattiecības ar vienu no pēdējo sezonu komandas atpazīstamākajiem spēlētājiem, pussargu Ladainianu Tomlinsonu. Baumas, ka tas varētu notikt bija dzirdamas jau sen, tāpēc tas nebija pārsteigums. Kā galvenie iemesli šādai komandas rīcībai ir kalpojuši Tomlinsona pēdējā laikā bieži savainojumi un vecums, kas, kopā summējoties, arī atspoguļojās uz spēlētāja statistiku, kura nepielūdzami "krita".

Pats spēlētājs, uzzinot šos jaunumus sacīja: "Es zināju, ka šāda diena pienāks, tas bija tikai laika jautājums. Nu tā diena ir pienākusi, ir oficiāls paziņojums. Nekas traks nav noticis, man tikai ir jāatrod komanda, kurā es turpināšu savu karjeru." Savukārt komandas prezidents Dīns Spanoss sacīja: "Es šajā biznesā esmu 25 gadus un šis lēmums man bija visgrūtākais. Man tikai ar dažiem spēlētājiem ir izveidojušās šādas tuvas attiecības, bet ar Ladainianu tās bija jo īpaši tuvas. Taču lēmums tika pieņemts un es uzskatu, ka labāk ir, ka tas ir paziņots ātrāk nekā vēlāk, tā, manuprāt, ir godīgāk."

Jāpiebilst, ka Ladainians Tomlinsons ir NFL rekordists vienā sezonā gūto piezemējumu ziņā, astotais labākais spēlētājs pēc karjeras laikā "izsistajiem" jardiem (un Sandijego komandas rekordists šajā rādītājā), 2006. gada sezonas NFL vērtīgākais spēlētājs (MVP), pieckārtējs NFL "Pro Bowl" spēles dalībnieks, sešas reizes ir iekļauts NFL simboliskajās izlasēs, bet 2008. gadā tika atzīts par vienu no pasaules labākajiem atlētiem.

Līdzīgs liktenis piemeklēja arī Filadelfijas "Eagles" visu laiku labāko pussargu Braienu Vestbruku. Lēmums par viņa atlaišanu jau ir pieņemts un parakstīts, pašlaik tikai notiks oficiāla preses konference, kurā par to tiks paziņots oficiāli un sniegti kādi sīkāki komentāri.

Arī Vestbruka galvenais atlaišanas iemesls ir biežie savainojumi, kas sportistu pēdējā laikā ir nomocījuši visai pamatīgi un aizvadītajā sezonā Villianovas augstskolas absolvents aizvadīja tikai astoņas spēles, t.i., puse sezonas tika izlaistas ārstējot savainojumus. Pie tam, šie savainojumi bija visai nopietni – ceļgala savainojums, divi smadzeņu satricinājumi un citi, un vienu brīdi tika runāts nevis par to kad Vestbruks varēs atgriezties, bet vai vispār varēs turpināt nodarboties ar sportu profesionālā līmenī.

Kā jau paspēja šo atlaišanu komentēt komandas vadības pārstāvis, tad šis arī ir bijis grūts lēmums, jo vēl vairāk, ka Vestbruks ir komandas visu laiku labākais pussargs kopā gūto (izsisto) jardu ziņā, un, pēc viņu domām, Braiens ir viens no visu laiku labākajiem pussargiem, kurš ir spēlējis, taču vienība pašlaik mēģinās iztikt bez viņa, atlaižot spēlētāju pēc iespējas ātrāk, lai 30 gadus vecais spēlētājs varētu atrast sev komandu nākamajām sezonām.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

  +1 [+] [-]

, 2010-02-23 22:39, pirms 14 gadiem
diemžēl tam bija jānotiek,taču paldies par visiem šiem gadiem Chargers komandā...FUTURE HALL OF FAMER!

     [+] [-]

, 2010-02-23 22:51, pirms 14 gadiem
PolkaDot rakstīja: diemžēl tam bija jānotiek,taču paldies par visiem šiem gadiem Chargers komandā...FUTURE HALL OF FAMER!
Nu katrā gadījumā L.T. par darba vietu uztraukties nevajadzētu. Pašlaik par viņu interesējas 9 komandas, Filadelfiju ieskaitot. Tāpat Detroita par viņu interesējas.
Daudzas komandas Tomlinsonu izskata kā otro numuru, tai skaitā arī Minesota, Džeksonvila.

Viņa vietā, visdrīzāk varētu nākt Tomass Džonss, Džesters Teilors, Larijs Džonsons vai Villijs Pārkers.

Ar Vestbruku gan ir sliktāk, jo viņa alga (7.25 miljoni), veselība (celis un 2 satricinājumi) un fiziskā forma (kas vēl ir jāpierāda potenciālajiem darba devējiem, testos un medicīnas apskatēs) varētu būt iemesls aiziešanai no PRO sporta.

     [+] [-]

, 2010-02-25 11:58, pirms 14 gadiem
Nu žēl gan, ka LT savu karjeru nebeigs San Diego!

     [+] [-]

, 2010-02-26 12:33, pirms 14 gadiem
Jā Westbruks bija īsts eagles simbols!nebūtu tie savainojumi es domāju ka cowboys playofos būtu piepīpējuši no eagliem.Nu žēl ka komanda jāpamet-diez ko paņems viņu vietā?