Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Sporta arbitrāžas tiesa noraida Kintanas apelāciju par diskvalifikāciju no "Tour de France"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sporta arbitrāžas tiesa noraida Kintanas apelāciju par diskvalifikāciju no "Tour de France"
Nairo Kintana. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi Kolumbijas riteņbraucēja Nairo Kintanas iesniegtu apelāciju par diskvalifikāciju no šī gada daudzdienu velobrauciena "Tour de France" aizliegto vielu lietošanas dēļ, ziņo portāls "Insidethegames.biz".

Pēc prestižā velobrauciena Kintanas analīžu paraugos tika atrasta viela tramadols, kas ir aizliegta riteņbraukšanā kopā 2019. gadā. Šī viela nav Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā, bet kopš 2012. gada ir starp uzraugāmajām vielām.

Tā kā šis bija Kolumbijas riteņbraucēja pirmais pārkāpums, viņš var turpināt piedalīties citās sacensībās, taču saņēma diskvalifikāciju no "Tour de France", tiekot anulētiem riteņbraucēja rezultātiem. Tāpat 32 gadus vecais kolumbietis saņēma naudas sodu 5000 Šveices franku apmērā (apmēram 5100 eiro).

Pēc diskvalifikācijas saņemšanas kolumbietis CAS iesniedza apelāciju, taču tā tika noraidīta. CAS pamatoja apelācijas noraidīšanu ar to, ka Kintanas analīžu paraugos tika atrasts tramadols, kā arī divi šīs vielas metabolīti.

Arī Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) pēc šī incidenta nāca klajā ar paziņojumu, kurā norādīja, ka aktualizēs tramadola aizliegumu riteņbraukšanā, rūpējoties par sportistu veselību.

Kolumbijas riteņbraucējs šī gada Francijas tūri noslēdza kopvērtējuma sestajā vietā. Kintana ir 2014. gada "Giro d'Italia" čempions un 2016. gada "Vuelta a Espana" uzvarētājs. Francijas daudzdienās viņš trīsreiz finišējis labāko trijniekā un uzvarējis trīs atsevišķos posmos, bet ne reizi nav bijis pirmais kopvērtējumā.

     [+] [-]

, 2022-11-03 17:58, pirms gada
Biju diezgan drošs par šādu iznākumu. Jau iepriekš rakstīju - pastāv iespēja, ka DBS (Dried Blood Spots) metode ir kļūdaina, jo analizē mazu asins paraugu. Tik un tā ir maz ticams, ka "false-positive" būtu gadījies divas reizes vienās sacensībās. Kāpēc arī viņu testēja atkārtoti. Un 118 citu sportistu proves bija negatīvas.

Par tramadolu var palasīt te:
https://assets.ctfassets.net/761l7g...