Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Fiorentina" ĢM: "RFS sasniegtais ir lieliski jūsu valstij"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Fiorentina" ĢM: "RFS sasniegtais ir lieliski jūsu valstij"
Džo Baroni. Foto: Reuters/Scanpix

Trešdienas vakarā Rīgā pirms Konferences līgas grupu turnīra spēles pret RFS viesmīlīgajās “Olybet Sports Bar” telpās tika rīkots saviesīgs pasākums, kurā piedalījās Florences “Fiorentina” komanda un vadība. Sportacentrs.com radās iespēja aprunāties ar Itālijas kluba ģenerālmenedžeri Džo Baroni. “Olybet Sports Bar” atbalsta sportu Latvijā un citās valstīs, un tas ļāva pašmāju futbola cienītājiem tikties ar slavenā Itālijas kluba cilvēkiem. Pasākumā interesenti varēja arī tikt pie “Fiorentina” spēlētāju autogrāfiem. Jāmin, ka pasākumu apmeklēja arī Itālijas vēstnieks Latvijā Alesandro Monti un citi sabiedrībā zināmi itāļi.

Lielajās futbola valstīs reizēm mēdz teikt, ka skaitās tikai Čempionu līga, bet Konferences līga ir zemas raudzes turnīrs. Kā šo turnīru vērtē “Fiorentina”?
Spēlēšana Eirokausos mums ir svarīga. Tas dod iespēju mūsu klubam atrādīties citās pilsētās un valstīs. Varam parādīt savu seju. Tas patiešām ir svarīgi, un ne tikai Čempionu līga paver šo opciju. Visi trīs Eirokausu turnīri ir nozīmīgi. Lielisks pierādījums tam ir “Roma” starts Konferences līgā pagājušajā sezonā. Izcīnīt titulu Eirokausos ir kas īpašs. Vai tā būtu Čempionu līga, vai Eiropas līga, vai Konferences līga, tie tik un tā ir Eirokausi. “Fiorentina” tas ir īpaši.

Taču var gadīties, ka A Sērijā komanda saskaras ar ne tik labiem rezultātiem un vēl arī jāspēlē divreiz nedēļā, jādodas Eirokausu izbraukumos uz Skotiju vai Latviju, kamēr jūsu konkurenti aizvada vienu spēli nedēļā un var vairāk koncentrēties tieši pašmāju čempionātam. Kā raugāties uz šo aspektu?
Tā ir daļa no sporta. Ja tu gribi būt futbola spicē, tev ir jābūt spējīgam spēlēt divreiz nedēļā. Skaidrs, ka tad ir izaicinoši, jo lielākā daļa “Fiorentina” spēlētāju nav radusi pie šāda režīma. Taču mēs to menedžējam. Diemžēl tieši šosezon saskārāmies ar to, ka daudziem spēlētājiem ir savainojumi, turklāt nereti traumas ir tieši mūsu atslēgas spēlētājiem un vēl sezonas sākumā… Ņemot vērā, ka jāspēlē divreiz nedēļā, mums kā klubam tā ir bijusi neatsverama pieredze – menedžēt to. Jebkurā gadījumā – klubam, kurš vēlas spēlēt Eirokausu grupu turnīrā, ir jāspēj spēlēt divreiz nedēļā.

Vēlos pajautāt par mūsu klubu RFS. Tas tikās ar “Fiorentina” pirmajā spēlē un dabūja neizšķirtu, kas jums bija slikts rezultāts. Ko varat sacīt par RFS?
Tas ir interesants klubs. Viņi cīnījās ļoti pašaizliedzīgi, viņi bija ļoti vienoti. RFS nosēdās aizsardzībā un aizsargājās diezgan labi. Domāju, RFS sasniegtais ir lieliski jūsu valstij, jo viņi teicami sevi pierādīja Eiropā. Mums tas nebija labs rezultāts, taču priekšā ir spēle šeit Latvijā, kas mums arīdzan ir nozīmīga [“Fiorentina” vēl var izraut pirmo vietu grupā, kas ļautu uzreiz piedalīties 1/8 finālā, kamēr otrās vietas ieguvējai jācīnās papildus play-off, lai tur iekļūtu - aut.]. Redzēsim, ko mums nesīs šī atbildes vizīte. Pat ja kāda komanda vairs nevar izkļūt no grupas, tā ir vēl viena laba spēle šajā Eirokausu līmenī un ir būtiski sasniegt rezultātu.

Kad pie mums viesojās Turcijas “Başakşehir”, tās spēlētāji sūdzējās par “Skonto” stadiona kvalitāti. Tagad sācies novembris un skaidrs, ka laukums labāks nav kļuvis, to varam godīgi atzīt. Kā jūs uz to reaģēsiet? Vai nesūdzēsieties? Itālija kā dienvidu zeme pieradusi pie siltiem laika apstākļiem un lieliskiem futbola laukumiem.
Mūsu treneris ir iepazinies ar laukumu [“Fiorentina” komanda pirmsspēles treniņu Rīgā neaizvadīja - aut.], kad piedalījās pirmsspēles preses konferencē jūsu stadionā. Futbola laukums ir daļa no profesionālā futbola, un ne vienmēr viss var būt perfekti. Ir noteiktas lietas, ko tu nevari kontrolēt – kā, piemēram, laika apstākļus. Rīt tāpat jāspēlē futbols. Ja laukums ir slikts (pats to neredzēju), tas būs slikts abām komandām, nevis tikai “Fiorentina”.

  +5 [+] [-]

, 2022-11-03 00:19, pirms gada
Visu cieņu itāļu šefam. Atšķirībā no turku bļaura.

  +5 [+] [-]

, 2022-11-03 00:49, pirms gada
paldies par interviju. prieks redzēt, ka atrodam iespēju aprunāties ar Itālijas A sērijas kluba vadību, lai dzirdētu viņu viedokli, par tiešām nozīmīgiem jautājumiem. vairāk šādu sarunu!

  +2 [+] [-]

, 2022-11-03 09:10, pirms gada
Paldies! Ļoti interesanta intervija.

  +3 [+] [-]

, 2022-11-03 09:15, pirms gada
Lai RFS noplosās šovakar! : )
Paldies, Edmund, par saturīgiem jautājumiem, kas izvilināja ne tikai 2 standartfrāzes!

  +2 [+] [-]

, 2022-11-03 09:19, pirms gada
O, kaut kas savādāks. Interesanta intervija pat ja tik īsa.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-03 11:01, pirms gada
denebs rakstīja: Visu cieņu itāļu šefam. Atšķirībā no turku bļaura.
Fiorentinas komandas darbs, tostarp PR, ļoti simpatizēja pirmās spēlas laikā. Lai arī viņiem īsti negāja laukumā, ironija un asprātības bija līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-03 11:56, pirms gada
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Fiorentinas komandas darbs, tostarp PR, ļoti simpatizēja pirmās spēlas laikā. Lai arī viņiem īsti negāja laukumā, ironija un asprātības bija līmenī.
ArīRFS fani slavēja Fio -suvenīriņi, forša attieksme.

     [+] [-]

, 2022-11-03 14:28, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: ArīRFS fani slavēja Fio -suvenīriņi, forša attieksme.
jā, te droši vien ir piemērs, no kura mācīties augsta līmeņa menedžmentu.

     [+] [-]

, 2022-11-03 15:18, pirms gada
Laba intervija. Vairāk tādas.