Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Makelelē kļuvis par pirmo atlaisto treneri Francijā, "Real Sociedad" šķiras no Arrasates

Agris Suveizda

Makelelē kļuvis par pirmo atlaisto treneri Francijā, "Real Sociedad" šķiras no Arrasates
Klods Makelelē
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs "Bastia" savā mājaslapā apstiprinājis presē izskanējušās baumas, ka no galvenā trenera amata atbrīvots Klods Makelelē. 41 gadu vecais speciālists pie komandas stūres stājās pēc iepriekšējās sezonas beigām.

"SC "Bastia" valde informē visus kluba līdzjutējus un partnerus, ka Klods Makelelē no šodienas vairs nav komandas galvenais treneris," teikts Korsikas kluba paziņojumā. "Sākot ar šodienu, treniņprocesu līdz jaunā galvenā trenera apstiprināšanai vadīs Gislēns Prentāns un Ervē Seklī."

Viens no pazīstamākajiem Francijas futbolistiem Makelelē iepriekš bija PSG galvenā trenera asistents, taču šā gada maijā pēc sezonas beigām piekrita piedāvājumam sākt savu galvenā trenera karjeru un kļuva par "Bastia" vadītāju.

Pēc 12 spēļu kārtām "Bastia" ar divām uzvarām, četriem neizšķirtiem un sešiem zaudējumiem Francijas čempionātā ieņem priekšpēdējo vietu 20 komandu konkurencē. Arī abām pārējām vienībām, kas atrodas izkrišanas zonā – "Lorient" un "Evian" -, ir pa desmit punktiem, bet 15. vietā esošā "Caen" ir tikai divu punktu attālumā.

Iepriekšējos četrus gadus "Bastia" vadīja Frederiks Hancs, kurš komandu pārņēma 2010. gadā, kad tā vēl spēlēja pēc spēka trešajā līgā, un divu gadu laikā nodrošināja tai atgriešanos augstākajā divīzijā. Iepriekšējā sezonā "Bastia" ar 49 punktiem 38 spēlēs ieņēma desmito vietu. "Bastia" sezonas sākumā skāra arī nopietns skandāls, kad brazīliešu spēlētājs Brandau pēc spēles pret PSG (0:2) uzbruka pretinieku pussargam Tjagu Motam un salauza viņam degunu. Brandau vēlāk tika piespriesta sešu mēnešu diskvalifikācija.

Tikmēr Spānijā darbu zaudējis "Real Sociedad" galvenais treneris Jagoba Arrasate, kura vadībā komanda nedēļas nogalē piekāpās "Malaga" (0:1). "La Liga" otrajā kārtā "Real Sociedad" uzvarēja Madrides "Real" (4:2), taču nākamo astoņu maču laikā tikusi tikai pie trim neizšķirtiem un ar sešiem punktiem desmit cīņās tabulā atrodas priekšpēdējā vietā. Arrasate kļuvis par trešo atlaisto treneri līgā - pirms divām nedēļām treneru maiņa notika arī pārējās pašreizējās izkrišanas zonas pārstāvēs "Levante" un "Cordoba". Līdz jauna galvenā trenera apstiprināšanai basku klubu vadīs Arrasates līdzšinējie palīgi.

Izmantotie resursi:
Communiqué du Club | Sporting Club di Bastia
Komunikatu ofiziala
- Real Sociedad de Fútbol

  -1 [+] [-]

, 2014-11-03 17:30, pirms 10 gadiem
Tiiraakais rasisms...

     [+] [-]

, 2014-11-03 23:58, pirms 10 gadiem
Par Arasati nav pārsteigums, jo sen klīda runas par to. Un it kā Sociedad pārstāvji jau pagājušajā nedēļā tikās ar Moizu

     [+] [-]

, 2014-11-04 08:23, pirms 10 gadiem
Griezmanu un Bravo tomeer nav tik viegli aizstaat,bet nu cerams,ka naakamais treneris,atgrieziis Sociedad ieprieksheejaa liimenii