Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Arī Simons nespēj apturēt Janoviču - polis spēlēs finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Arī Simons nespēj apturēt Janoviču - polis spēlēs finālā
Ježijs Janovičs spēlēs "Masters 1000" finālā
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien Parīzes "Masters 1000" turnīra finālā tiksies turnīra lielākais pārsteigums Ježijs Janovičs un Spānijas otrais numurs Davids Ferers. Abi sestdien uzvarēja divos setos, pieveicot frančus – Žilu Simonu un Mikelu Lodrā.

Ježijs Janovičs katrā setā ieguva pa vienam breikam, kamēr pretiniekam nedeva nevienu breika iespēju un pie savas serves visā mačā zaudēja tikai 13 izspēles. 2.03 metrus garā tenisista kontā 39 tīri uzvarētas izspēles, kamēr Simonam šajā rādītājā tikai 10.

Poļu labākais tenisists palika uzticīgs savam tenisam, regulāri uzbruka ar spēcīgiem un neatvairāmiem sitieniem, bieži lika talkā "dropšotus" un, protams, nesatricināmi servēja. Tieši ar kārtējo lielisko "dropšotu" Janovičs otrā seta 11. geimā ieguva izšķirošo breiku.

Saīsināto sitienu Ježijs izmantoja arī abu mačbumbu izspēlē. Ja pirmajā gadījumā Žils Simons tika klāt poļa bumbiņai, tad otrajā ne. Janovičam šonedēļ izdevies uzvarēt divus Top 10 un trīs Top 20 tenisistus. Pēdējais tenisists, kuram no kvalifikācijas izdevās iekļūst "Masters 1000" finālā, bija Giljermo Kanjass, kurš to 2007. gadā paveica Maiami.

Gadu ranga 221. vietā sākušais Janovičs, pateicoties iekļūšanai savā karjeras pirmajā ATP tūres fināla (uzreiz "Masters 1000" līmenī!), iegūs 600 ranga punktus, kas ļaus no 69. vietas pacelties uz Top 30 un būt starp izliktajiem tenisistiem "Australian Open". Uz Austrāliju šī gada sākumā Janovičs neaizbrauca naudas trūkuma dēļ. Fināla sasniegšana Parīzē Janoviča kontu papildinās par 235 000 eiro. Vienas nedēļas laikā viņš nopelnījis gandrīz tikpat, cik visā līdzšinējā karjerā kopumā.

Arī otrajā pusfinālā Francijas tenisists zaudēja - Mikels Lodrā ar 5:7, 3:6 piekāpās Davidam Fereram. Pirmajā setā Ferers atspēlēja desmit breikbumbas. Lodrā vismaz viena breika iespēja bija pirmajās četrās uzņemšanas reizēs. Ferers allaž teicami uzbruka. Piecas no desmit breikbumbām spānis atspēlēja 14 minūtes ilgušajā trešajā geimā.

Neizmantotās iespējas Lodrā nācās nožēlot. 12. geimā francūzis no 0:30 tika līdz 30:30, taču pēc tam kļūdījās pie tīkla. Setbumbu Ferers realizēja ar apvedošo sitienu, sekojot pretinieka otrajai servei – 7:5. Lodrā nobreikots pirmo reizi turnīrā pēc 48 pēc kārtas uzvarētiem savas serves geimiem.

Otrais sets vietējai publikai sagāja vēl lielāku vilšanos. Lodrā par sevi atgādināja muguras savainojums. Pēc zaudētiem pirmajiem trim geimiem francūzim bija medpauze. Pēc tās sekoja 0:4. Vien tad Ferers nedaudz atslābinājās, kas ļāva Lodrā uzvarēt divos geimos pēc kārtas, bet ne izglābt maču.

Rīt gan Janovičam, gan Fereram būs iespēja izcīnīt karjeras pirmo "Masters 1000" titulu. Janovičam vispār pirmais fināls, kamēr Fereram lielāka pieredze. Uzvarot svētdien, Davids kļūs par šosezon tituliem bagātāko tenisistu ar septiņām trofejām. Abiem ar Rodžeru Federeru šobrīd ir pa sešiem tituliem 2012. gadā.

"BNP Paribas Masters". ATP "World Tour 1000" turnīrs Parīzē

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(4) David Ferrer – Michael Llodra7:5 6:3
Jerzy Janowicz – Gilles Simon6:4 7:5

  +1 [+] [-]

, 2012-11-03 22:44, pirms 11 gadiem
Apbrīnojamākais ir tas, ka Janovičs šajās pēdējās divās (kuras redzēju) spēlēs pret TOP tenisistiem necīnās, kā ar līdzīgu pretinieku. Es drīzāk to aprakstītu, kā: viņš brauc pāri, bet pretinieki cīnās par to, lai paliktu spēlē.

     [+] [-]

, 2012-11-04 16:29, pirms 11 gadiem
Malacis, Janovičs. Galvenais, ka viņam ir SPĒLE, nevis, kā jau viņa auguma spēlētājiem - spēcīga serve un tik "dolbī" pa stūriem. Labas rokas, labi noīsinātie sitieni, un galvenais - priekš sava milzīga auguma pat tīri labi skrien! Patiešām, ja STRĀDĀS, nevis, kā daži labi, (vārdos nesaukšu!), baudīs miljonāra dzīvi, var pievienoties Raoniča, Tomiča, Nišikori, Harisona un Gofēna klubam cīņā par vietu TOP5 nākotnē.

     [+] [-]

, 2012-11-04 16:46, pirms 11 gadiem
Šobrīd fināls iet, ja kas... Janovičs labi turas.