Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs un J. Ikaunieks: "Norvēģija ir ļoti nopietna komanda"

Agris Suveizda

Kazakevičs un J. Ikaunieks: "Norvēģija ir ļoti nopietna komanda"
Jānis Ikaunieks. Foto: LFF

Latvijas futbola izlase rītvakar noslēgs 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmo apli, plkst. 19:00 "Daugavas" stadionā Rīgā uzņemot Norvēģiju. Preses konferencē pirms spēles piedalījās valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un uzbrūkošais pussargs Jānis Ikaunieks.

Kādā gatavībā atrodas komanda, kāda ir savainojumu situācija - par Toberu tagad ir 100% "nē" rītdienas spēlei?
Kazakevičs: "Jā, Kristers rītdienas spēlei negatavojas. Vēl ir jautājums par Alekseju Saveļjevu, kuram ir mazas problēmas veselību. Visādi citādi visi gatavojas spēlei, izņemot [diskvalificēto] Antoniju Černomordiju, un šovakar mums faktiski ir vienīgais pilnvērtīgais treniņš starp spēlēm. Tad arī varēsim novērtēt spēlētāju gatavību, īpaši tiem, kuri pret Gibraltāru aizvadīja pilnu spēli. Šobrīd veselības stāvokļa ziņā visi pārējie spēlētāji gatavojas spēlei."

Trenerim jautājums par Norvēģijas stiprajām un vājajām pusēm, bet Jānis, pabijis Norvēģijā, varētu raksturot Norvēģijas klubu futbolu.
J. Ikaunieks: "Nekāda dižā raksturojuma laikam nav. Un neuzskatu, ka norvēģi kā nācija ir tā spēlējošākā valsts – ja salīdzinātu ar spāņu, portugāļu kustīgo futbolu. Bet viņiem, protams, ir augstas klases spēlētāji, kuri ikdienā pārstāv ļoti labas līgas un klubus. Mums pretī ir atbraukusi nopietna komanda!"
Kazakevičs: "Ja runājam par Norvēģijas izlasi, to šobrīd pārstāv ļoti laba paaudze ar spēcīgiem spēlētājiem, īpaši uzbrukuma grupā. Kopumā tai ir diezgan sabalansēts un vienmērīgs sastāvs, kurā ir variācijas arī taktiskajā ziņā, ko var pamainīt izmantojot tos vai citus spēlētājus, īpaši uzbrukumā. Protams, ir arī izteikti līderi. Pretinieks ir nopietns, un, skatoties arī iepriekšējo spēli pret Nīderlandi, redzējām, ka Norvēģija šo spēli aizvadīja labā līmenī. Domāju, ka katra no mūsu grupas līderkomandām stila ziņā ir atšķirīga, un arī Norvēģijas ziņā var teikt, ka tai ir ne tikai spēcīgs spēlētāju sastāvs, bet arī liela daudzveidība – tajās pašās uzbrukuma darbībās ir ļoti daudzveidīgi uzbrukumi, tie nav vienveidīgi un tendēti tikai uz uzbrucēju izmantošanu. Diezgan daudz tiek izmantotas arī tā saucamās pusflangu zonas ar spēlētāju vertikālu atsegšanos. Viņu spēle uzbrukumā ir daudzveidīga, komanda ir fiziski spēcīga un agresīva ar nemainīgu, augstu spēles tempu. Tā ka mūs rītdien gaida liels izaicinājums."

Iepriekš ārzemju klubos varbūt klājās grūtāk, bet tagad Somijas KuPS komandā esi iejuties lieliski. Jūti, ka pienācis briedums vai varbūt ārzemes tieši psiholoģiski uztver citādi, ka izdevies rādīt tik labu sniegumu?
J. Ikaunieks: "Nezinu, grūti atbildēt. Tu laikam labāk par mani raksturoji, kā bijis kādreiz un kā ir tagad. Pats tādus secinājumus savā galvā neesmu izdarījis – trenējos un spēlēju, šobrīd tas sanāk labāk. Nav arī tā, ka būtu tur ilgi spēlējis, - būtībā spēlēju tikai iepriekšējo mēnesi, jo pirms tam biju traumēts."

Kā potītei klājas – kā jūties fiziski?
J. Ikaunieks: "Potītes trauma būtībā ir pilnībā sadzijusi. Varbūt drusku jūt, kad ir lielāks nogurums, bet arī pirksts, kas lika izlaist iepriekšējo spēli Somijas čempionātā, ir sadakterēts, un izlases ārsti un medicīniskais personāls man ļoti palīdz – esmu gatavs spēlei."

Somijas čempionātā vairāk uz maiņu augustā gāji tikai rotācijas dēļ, vai arī minētās traumas kaut kā traucēja daudz spēlēt abos turnīros?
J. Ikaunieks: "Tas bija trenera lēmums. Somijā tās spēles, kurās man bija jāspēlē, tajās arī piedalījos, tajās, kurās bija jāiet uz maiņu, gāju uz maiņu. Jā, tā laikam bija rotācija."

Pret Gibraltāru škita, ka uzbrukuma darbībās piedalījies mazāk, nekā ierasts, un arī spēlēji zemāk, jo priekšā bija uzbrucēji Gutkovskis un Uldriķis. Kā pats juties?
J. Ikaunieks: "Man bija savas funkcijas, kas bija jāpilda, - nedaudz atšķirīgas salīdzinājumā ar iepriekšējiem izlases mačiem, bet tas nebija nekas jauns, jo tajā pozīcijā [labās malas pussarga] esmu spēlējis lielāko daļu karjeras, un pielāgojos. Cik tas labi sanāca, ar treneri jau izsecinājām. Tagad gatavojamies nākamajai spēlei."

Norvēģijas lielākās zvaigznes ir Holanns un Ēdegors. Kas ir tās lietas, kas viņiem sanāk, un vai kaut kā atšķiras viņu spēle klubā no tā, kā viņi ir integrēti Norvēģijas izlasē?
Kazakevičs: "Skaidrs, ka pirms šīs spēles esam diezgan pamatīgi izpētījuši pretiniekus, bet diez vai komentēšu katru no viņu spēlētājiem. Koncentrējamies vairāk savai spēli, savām funkcijām laukumā, saviem spēlētājiem – kā maksimāli labāk viņus izmantot. Gan spēlētāju spēles stils, gan citreiz arī funkcijas klubu sastāvos un izlasē var atšķirties, jo gan taktikas ir dažādas, gan arī funkcijas taktiku ietvaros. Tādēļ neuzskatu par vajadzīgu komentēt kādu no atsevišķiem pretinieku spēlētājiem, mēs vairāk koncentrēsimies uz saviem spēlētājiem, uz saviem līderiem un savām spēcīgajām pusēm, kuras rītdien varam likt pretī norvēģiem, lai pretendētu uz pozitīvu rezultātu."

Iepriekšējā spēlē pretī bija Nīderlande un arī Sērlutam bija diskvalifikācija, tādēļ norvēģi spēlēja ar vienu uzbrucēju, taču parasti lielākoties tiek spēlēts ar diviem. Cik liela ir iespēja, ka Latvija varētu pārslēgties uz trim centra aizsargiem, kas jūsu vadībā pieaugušo un U21 izlasē darīts ļoti reti – ja vispār ir darīts?
Kazakevičs: "U21 izlasē esam to darījuši, bet šā gada laikā pieaugušo izlasē to neesam darījuši. Jā, tāda varbūtība pastāv, bet to, kādu variantu izvēlēsimies, redzēsiet tikai rīt."

Cik daudz izmaiņu varētu būt pamatsastāvā?
Kazakevičs: "Šobrīd domāju, ka divas vai trīs, drīzāk trīs. Ar nosacījumu, ka par tiem spēlētājiem, kuri šobrīd nesūdzas ne par kādām veselības problēmām un kuru rādītājos pašlaik nav redzamas nekādas funkcionālas problēmas, neparādīsies jauna informācija pēc šodienas treniņa. Ar tādu nosacījumu. Jebkurā gadījumā mūs sagaida pilnīgi cita spēle, nekā tā bija pret Gibraltāru, un attiecīgi ir savas nianses, kas ietekmēs sastāva izvēli, un ļoti būtisks būs arī spēlētāju funkcionālais stāvoklis."

Četrās spēlēs četri punkti, beidzot arī pirmā uzvara. Vai esi apmierināts ar izlases sniegumu šajos mačos un rezultātiem, un vai redzi pozitīvu virzību?
J. Ikaunieks: "Ja pirms pirmās spēles pateiktu, ka mums būs četri punkti, iespējams, mēs nebūtu apmierināti, jo punktus paņemt gribējās arī mājās pret Melnkalni – tajā spēlē neapšaubāmi gribējās paņemt punktus. Bet kā komanda, manuprāt, esam progresējuši tieši iepriekšējā marta nometnē – to varēja redzēt trešajā spēlē pret Turciju, kad jau bijām kopā ilgāku laiku un pret turkiem nospēlējām 3:3, kas, manuprāt, vispār bija ļoti labs rezultāts Latvijas futbolam. Turcijai ir ļoti augstas klases spēlētāji – viņi uzvarēja Nīderlandi, Norvēģiju. Kopsummā: ir vieta progresam, kā vienmēr, un ir vieta potenciālam, kas mums pašiem jārealizē kā izlasei, kā kolektīvam, kā komandai."

  +1 [+] [-]

, 2021-09-03 23:20, pirms 3 gadiem
Treneris pa nopietno

  +3 [+] [-]

, 2021-09-03 23:23, pirms 3 gadiem
Vēl nopietnāki par Gibraltāru?
Sadod Daiņel

  +7 [+] [-]

, 2021-09-04 00:13, pirms 3 gadiem
Spēcīga analīze, es domāju, ka Dainis ar savām taktiskajām gudrībām un funkcionālās gatavības novērtēšanas spējām nākotnē trenēs vismaz Bayern!

  -1 [+] [-]

, 2021-09-04 00:41, pirms 3 gadiem
M8archa rakstīja: Spēcīga analīze, es domāju, ka Dainis ar savām taktiskajām gudrībām un funkcionālās gatavības novērtēšanas spējām nākotnē trenēs vismaz Bayern!
tur pa tiešo tā netiks, sākumā vismaz gads Dortmundes Prūsijā , nevis kā Figo pa taisno no Barsas uz Reālu- smags gadījums, beigas laimīgas, pat Rīgā uzspēlē, patīk Skonto

  +5 [+] [-]

, 2021-09-04 01:24, pirms 3 gadiem
M8archa rakstīja: Spēcīga analīze, es domāju, ka Dainis ar savām taktiskajām gudrībām un funkcionālās gatavības novērtēšanas spējām nākotnē trenēs vismaz Bayern!
Ja man ari parsteidza fakts, ka vini tagad tik saprata ka Norvegija ir nopietna komanda

     [+] [-]

, 2021-09-04 01:27, pirms 3 gadiem
Jums Eiropa ari ir kada komanda kas nav nopietna? Shitie dolbajobi mani uzjautrina

  +2 [+] [-]

, 2021-09-04 04:04, pirms 3 gadiem
Labi ka volejbols tajā laikā ies..

  -3 [+] [-]

, 2021-09-04 08:10, pirms 3 gadiem
Madzigais rakstīja: Labi ka volejbols tajā laikā ies..
Labi gan, vismaz viens smirdigs fanelis nenesis sliktu auru pie ekrana!
P.S Varesi liret ka volejbola parejie vieni kasieni bus!

  -1 [+] [-]

, 2021-09-04 08:32, pirms 3 gadiem
kā autors var uzlikt tik stulbu virsrakstu? Tiešām pārtiņ, nāc mājās!

  +2 [+] [-]

, 2021-09-04 08:37, pirms 3 gadiem
11 vilki ir normāls ākstu saiets, galvenais klauns - Dainis

  +1 [+] [-]

, 2021-09-04 09:28, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: Labi gan, vismaz viens smirdigs fanelis nenesis sliktu auru pie ekrana!
P.S Varesi liret ka volejbola parejie vieni kasieni bus!
Cienītais Maikl, baidos ka tur visas pasaules labākās auras kopā saliekot būs stipri par īsu
Un to kura fani smird vairāk arī varētu pastrīdēties, bet pats personīgi neesmu ostījis

  +3 [+] [-]

, 2021-09-04 14:12, pirms 3 gadiem
Dainis šovakar priecīgi smaidīs
Latvijas uzvaru laukumā gaidīs
Jānis Ikaunieks vārtus sitīs
Norvēgi viens pēc otra kritīs!

Jānis kad iesitīs pirmos vārtus
Redzēsim Dainim vaigus mēs sārtus
Drīz tad vińš uldriki laukumā laidīs
Kurš nevarēs trāpīt pa bumbu un smaidīs.

Pilnībā uzveikts tiks norvēgu trollis
Gutkovskim kad piespēli izdarīs Krollis
Hollans tiks uzveikts Dainim par prieku,
Tikai lai neieliek biksēs ko lieku !!!💩

     [+] [-]

, 2021-09-04 14:13, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: Labi gan, vismaz viens smirdigs fanelis nenesis sliktu auru pie ekrana!
P.S Varesi liret ka volejbola parejie vieni kasieni bus!
Jefiņš

     [+] [-]

, 2021-09-04 14:21, pirms 3 gadiem
Jā, ļoti nopietna, Daini ! It īpaši, ja salīdzina ar mūsu klibajiem... Pietiek uzmest aci toķika koeficientam.... 0:3 kā minimums. Diemžēl.

  +3 [+] [-]

, 2021-09-04 14:44, pirms 3 gadiem
Jaunībā Dainis bij futbola stārs
Nekad vińu neintresēja- kur bārs?!
Skriešana -izcila, tehnika -laba,
Ar talantu apveltījusi daba!

Tomēr mēs pamanām Łašenko pirkstu
Ka Dainis sajuta trenera dzirksti!
Pieveiks Maurinjo vinš, pārspēs vinš Klopu,
Līderēs pasaules treneru topu !

Nostiprinājis top-trenera tēlu
Uldriki bīdīs kā savējo dēlu
Karašauskam jau spēlēt par vēlu
Izlasei vińš ir par tizlu un jēlu!

Atklās vinš Latvijä talantu simtus
Dažus pat no kazakēviču dzimtas
Zjuzinus, emšus, cigańikus, krołłus,
Apspēlēsim mēs norvēgu trollus!

A.Beizīters , /fragmenti no varoneposa "Oda Dainim"/

     [+] [-]

, 2021-09-04 15:23, pirms 3 gadiem
Jau vien salīdzinot Jāņa un Holana/jebkura cita norvēģa fiziskos dotumus ir redzams, ka labai pretspēlei cerības mazas..

     [+] [-]

, 2021-09-05 00:28, pirms 3 gadiem
Labais....super...LV līmenim apsveicami, Gibraltāra uzskatīt par vinnestu....mēs par niču....bet niča ar norgem ir ok