Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Haoss Bordo: Francija nokaitētā 1/4 finālā uzvar Argentīnu, komandas pēc beigām izkaujas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Haoss Bordo: Francija nokaitētā 1/4 finālā uzvar Argentīnu, komandas pēc beigām izkaujas
Francijas olimpiskās komandas futbolisti Kastello Lukebā un Liks Badē pēc uzvaras pār Argentīnu.
Foto: Romain Perrocheau/AFP/Scanpix

Olimpiskajā futbola turnīrā turpinās emocijām pielietas spēles, vēlajās ceturtdaļfināla kaujās pusfinālu sasniedzot Ēģiptei un Francijai.

Marseļā tuvu tam, lai pirmoreiz kopš 2004. gada tiktu olimpiskajā pusfinālā bija Paragvajas futbolisti, kurus 71. minūtē priekšgalā izvirzīja Maiami "Inter" pussargs Djego Lopess. Ēģiptieši atspēlējās pamatlaika izskaņā, kad pēc komandas biedra Zizo centrējuma vārtu stūrī ar galvu filigrāni sita Ibrahims Adels, kurš iepriekš neizmantoja labu vārtu gūšanas iespēju.

Līdzīgi kā spēles ievadā, arī papildlaikā komandas saspēlējās visnotaļ piesardzīgi. Pendeļu sērijā no 11 metru atzīmes vienīgais neiesita Marselo Peress, viņa raidīto bumbu izvelkot vārtsargam Hamzam Alā.

Ēģiptieši pusfinālā pirmdien pulksten 22.00 Lionā spēkosies pret Franciju, kura šovakar lieliskā atmosfērā Bordo ar 1:0 pieveica Argentīnu. Vienīgie [ieskaitītie] vārti tika gūti jau piektajā minūtē, kad precīzs bija Londonas "Crystal Palace" snaiperis Žans-Filips Matetā.

84. minūtē Maikls Oliss nogādāja bumbu Argentīnas vārtos, tomēr uzbeku tiesnesis Ilgizs Tantaševs pēc vairāku minūšu ilgas video caurskates diskutabli nolēma, ka Olisa komandas biedrs pārkāpis noteikumus un rezultāts paliks 1:0.

Argentīnieši gan pamatlaikā, gan kompensācijas laikā izšķērdēja iespējas, nespējot izglābties.

Pēc beigu svilpes nokaitinātie futbolisti, treneri un citi komandu pārstāvji viens otram ķērās "pie rīkles". Ne franči, ne argentīnieši pienācīgi neatvadījās no līdzjutējiem, savstarpējām rupjībām turpinoties tunelī zem tribīnēm.

Parīzes olimpiskās spēles, futbola turnīra vīriešiem ceturtdaļfināls

LaiksPilsētaSpēleRezultāts
16.00ParīzeMaroka – ASV4:0 (1:0)
18.00LionaJapāna – Spānija0:3 (0:1)
20.00MarseļaĒģipte – Paragvaja1:1; 5:4 (11m) (0:0; 1:1)
22.00BordoFrancija – Argentīna1:0 (1:0)

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-08-03 11:56, pirms mēneša
Virsraksts neatbilst rakstam. Pat video neredzēju nevienu kaujamies!

     [+] [-]

, 2024-08-03 13:01, pirms mēneša
Kāds vēl kautiņš. Lauku zaļumballes lēnās dejas pārpālī.

     [+] [-]

, 2024-08-03 13:57, pirms mēneša
Nu daži apšaubāmi lēmumi par labu Argentīnai gan bija, bet nu prieks, ka ar to visu beigās tāpat izgāzās. Francija savā ziņā atriebās par Argentīnas lielās izlases izteikumiem pēc kopas, ironija.