Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Feldmanis: "3x3 basketbola izlasei kā paraugu bieži piesaucu Šveices pulksteni"

Rolands Eliņš

Feldmanis: "3x3 basketbola izlasei kā paraugu bieži piesaucu Šveices pulksteni"
Raimonds Feldmanis (pa labi). Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlases treneris Raimonds Feldmanis sagatavojis komandu, kas ar sešām uzvarām sešās spēlēs garantējusi vietu olimpisko spēļu turnīra pusfinālā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš teica, ka komanda ieguvusi pārliecību un cenšas turpināt uzņemto tempu, neatkarīgi no ārējiem apstākļiem.

"Šī bilance 6-0 nāca grūti. Bija pārliecinošas uzvaras, bija spēles, kurās, kā puiši saka, bija kā no citrona izspiestas," sacīja Raimonds Feldmanis. "Tagad uzvarējām serbus, kas mūsu puišiem bija svarīgi, jo viņi sen to nebija paveikuši. Tas dos pārliecību par saviem spēkiem."

"Es puišiem bieži piesaucu Šveices pulksteni kā paraugu. Kādēļ? Tādēļ, ka tas gan pēc trieciena, gan ūdenī tāpat turpina rādīt precīzi laiku, to neietekmē ārējie apstākļi," turpināja Feldmanis. "Uz to ejam arī mēs."

"Turklāt uzskatu, ka mums kā komandai liels pluss ir tas, ka katru dienu ir savs līderis, un tas attiecas ne tikai uz sniegumu laukumā un spēlētājiem, bet arī citiem," sacīja Feldmanis. "Piemēram, kad nācās gaidīt šeit uz vietas pēc spēles pret Franciju nākamo maču pret Serbiju, jo nolēmām, ka nav jēgas to laiku pavadīt braukājot uz ciematu un atpakaļ, komandas līderis bija menedžeris, kurš visiem atnesa garšīgu ēdienu. Katram jāieliek sava artava kopējā katlā."

3x3 basketbola izlases treneris norādīja, ka viņam ir svarīgi, lai komandā būtu pārliecība, taču ne pašpārliecinātība.

Šodien komandai plānota brīvdiena, jo nākamā spēle būs tikai rīt, turklāt jau šobrīd skaidrs, ka neatkarīgi no mača rezultāta pret Poliju Latvijas izlasei būs jāspēlē pusfinālā pirmdien. Feldmanis pastāstīja, ka komandai uzkrājies nogurums, it īpaši pēc ceturtdienas vakara spēles pret ASV, kas jau tā sākās vēlāk nekā paredzēts (lietus dēļ), bet pēc tam vēl bija problēmas ar atgriešanos olimpiskajā ciematā: "Vispirms ilgi gaidījām autobusu, pēc tam netikām no autobusa ārā, jo kaut kāda aizķeršanās ar apsardzi tur bija, un beigās tad tikai plkst. 1.40 bijām ciematiņā. Vēl vakariņas, tad nu gulēt gājām tikai ap trijiem naktī. Tad sestdien kārtīgi jāizguļas, un tad vēlāk varēsim strādāt ar mentālo sagatavošanos turpinājumam."

Par nākamajiem pretiniekiem poļiem Feldmanis pastāstīja, ka viņi ir ļoti prasmīgi spēlētāji, kuriem ne visiem ir liela pieredze tieši 3x3 basketbolā.

"Polijai ir Zamojskis un garais spēlētājs Boguckis, pret kuriem esam jau spēlējuši, un tad viņiem ir vēl divi profesionāli klasiskā basketbola spēlētāji. Spēcīgi spēlētāji, kuru prasmju līmeni izlīdzina viņu mazā pieredze 3x3 basketbolā," stāstīja Feldmanis.

Noslēgumā izlases treneris izteicās, ka ir ļoti priecīgs par pagaidām paveikto Parīzē: "Puiši ir malači. Redzu, ka viņi iegūst pārliecību. Tad nu soli pa solim uz priekšu."

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-03 14:21, pirms 2 mēnešiem
šajās spēlēs Latvijas 3x3 izlase ir izcīnījusi uzvaras gan tur, kur bija gaidāms panākums, gan arī tādās spēlēs (pret ASV un Franciju), kur bija reāla iespēja zaudēt. Izskatās, ka mūsējie strādā tādā pašā formātā, ka Bostonas Celtics - vinnēt pamatturnīru un izslēgšanas spēles.