Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mazurs: "Esam tālu no tā, kā gribētu spēlēt"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mazurs: "Esam tālu no tā, kā gribētu spēlēt"
Nikolajs Mazurs 2021. gada 29. jūnijā LU botāniskajā dārzā. Foto: LBS

"Spēles likteni izšķīra pašu atdotās bumbas un kļūdas. Īsā laikā ielaidām daudz punktu tukšā grozā. Domāju, ka izpaudās pirmās spēles drudzis – jāmēģina atgūties un spēlēt labāk," pēc zaudējuma Puertoriko teica Latvijas U19 junioru basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Tehniskajā protokolā fiksēto kļūdu skaits ceturtajā ceturtdaļā nebija dramatisks (piecas), taču atspoguļoja jūnija tendences. “Daudz kļūdījāmies katrā pārbaudes spēlē un ceturtajā ceturtdaļā visas problēmas sakrājās.”

Latvija 30 minūtes rādīja labu komandas spēli, taču galvenais treneris bija paškritisks. “Esam tālu no tā, kā gribētu spēlēt. Jāuzlabo lēmumu pieņemšanas kvalitāte. Vajadzēja spēlēt ātrāk, tai skaitā ātrāk kustināt bumbu. Tā ir daļa no lēmumu pieņemšanas. Ja vairāk kontrolēsim grozu un labāk spēlēsim aizsardzībā, būs labāks uzbrukums.”

Mazurs paskaidroja, kāpēc garais spēlētājs Krišs Helmanis laukumā nāca no soliņa. “(Pēc pārbaudes spēlēm pret Lietuvu) viņš nav spēlējis un trenējies kopā ar komandu. Domāju, ka spēlē viņš iegāja ļoti labi – sākumā nebija nekādu problēmu.”

“Vāji, ļoti vāji,” teica treneris, raksturojot komandas spēli aizsardzībā viens pret vienu. “Īpaši pēdējā ceturtdaļā. Visi (Puertoriko) punkti nāca no viens pret vienu situācijām. Tas izpaudās jau pārbaudes spēlēs.”

“Pārāk vāji nospēlējām aizsardzībā viens pret vienu un beigās nesaņēmām palīdzību groza apakšā,” teica Krišs Helmanis. “Nesamainījāmies aizsardzībā. Iemetām sarežģītus trīspunktu metienus, taču pietrūka vieglo punktu, arī no groza apakšas.”

“Visgrūtāk pēc (piespiedu) pauzes bija fiziski – pagāja divas minūtes un jau grūti paelpot,” turpināja spēka uzbrucējs. “Spēles gaitā izdevās nedaudz ieiet ritmā, taču noteikti ne uz 100%. Tas atspoguļojās arī metienu precizitātē. Tagad sāksim domāt par spēli pret Irānu.”

“Latvija spēlēja gudru spēli,” atzina Puertoriko treneris Horhe Rinkons. “Ceturtajā ceturtdaļā aiztaisījām ciet soda laukumu un neļāvām latviešiem tik viegli iemest no distances. Mūsu lielākais izaicinājums? Sapulcēt visus puišus un paturēt viņus veselus. Mūsu mērķis – mācīties un tikt pēc iespējas augstāk.”

“Centos uzmundrināt un saliedēt puišus – iesaistīt katru,” par atspēlēšanos no -15 pastāstīja Puertoriko kapteinis Rafaels Pinsons. “Kad tas izdevās, nonācu savā komforta zonā un turpināju mest iekšā. Trenēšanās ar valstsvienības spēlētājiem man ļoti daudz devusi – ceru pēc pāris gadiem spēlēt kopā ar viņiem. Mans mērķis – zelta medaļa.”

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 22:36, pirms 3 gadiem
Vai arī šis kungs pats vēl ir tā patālu no tā, kā vajadzētu spēlēt.

     [+] [-]

, 2021-07-03 23:25, pirms 3 gadiem
Mēs esam tur un tādi, kā mūs mūsu jauniešu basketbola sistēma ir sagatavojusi. Tas nav tik ļoti par talantu iztrūkumu, jo es ticu, ka LV ir gana daudz spēlēt gribošu čaļu, bet gan par obligāto prasmju un attieksmes neiemācīšanu.

     [+] [-]

, 2021-07-04 13:02, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Mēs esam tur un tādi, kā mūs mūsu jauniešu basketbola sistēma ir sagatavojusi. Tas nav tik ļoti par talantu iztrūkumu, jo es ticu, ka LV ir gana daudz spēlēt gribošu čaļu, bet gan par obligāto prasmju un attieksmes neiemācīšanu.
Pats esi daudz sagatavojis? Konkrēti ieteikumi.....???

     [+] [-]

, 2021-07-04 13:50, pirms 3 gadiem
spacet rakstīja: Pats esi daudz sagatavojis? Konkrēti ieteikumi.....???
Visai izlasei jau pavasarī vajadzēja organizēt 3 mēnešu nometni Zemessardzē !

  -1 [+] [-]

, 2021-07-04 14:21, pirms 3 gadiem
TrakaisBurkaaans rakstīja: Vai arī šis kungs pats vēl ir tā patālu no tā, kā vajadzētu spēlēt.
Pilnīgi piekrītu! Ar basketbola patikšanu vien nepietiek. Un nekādi sasniegumi viņa karjeras laikā Mazuram ar nav bijuši.

     [+] [-]

, 2021-07-04 18:51, pirms 3 gadiem
Skatoties spēles ar Irānu 1.puslaiku redzam, ka esi sasniedzis "Gribēto spēli"!