Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kontai un Svitoļinai mēģinājums izvairīties no agras izstāšanās Vimbldonā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kontai un Svitoļinai mēģinājums izvairīties no agras izstāšanās Vimbldonā
Johanna Konta
Foto: Reuters/Scanpix

Jau pēc dažām stundām tiks dots starts prestižajam Vimbldonas tenisa turnīram. Pirmajā dienā spēlēs abi Lielbritānijas pirmie numuri – Endijs Marejs un Johanna Konta, turklāt britu dāmu tenisa līderei jau 1. kārtā potenciāli problemātisks mačs.

Johannas Kontas kļūšana par elites līmeņa spēlētāju Lielbritānijai devusi iemeslu cītīgi interesēties arī par sieviešu turnīru. Lai arī Johannai ērtākais segums ir "hard", uz zālāja viņa arī ir bīstama, turklāt šosezon nospēlējusi labi – fināls Notingemā un pusfināls Īstbornā, kur viņai no pusfināla mača nācās atteikties cīņā pret Andželiki Kerberi gūtā muguras savainojuma dēļ. Tas gan neesot nopietns, tāpēc izstāšanās Īstbornā bija piesardzības nolūkā, Vimbldonai Konta ir gatava.

Kontas sakarā pirms Vimbldonas ir jautājums par to, vai viņa spēs tikt galā ar lielo atbildības slogu. Šis turnīrs viņai ir neveiksmīgs, uzvarot tikai vienā spēlē (1-5). Kontai piektdien apbrīnojamā kārtā ielozēja Taivānas tenisisti Sūveju Šjē, ar kuru viņa tikās arī "French Open" 1. kārtā un zaudēja – 6:1, 6:7(2), 4:6. Tas bija uz māla, kas gan Kontai ir neērtākais segums. Tiesa, viņa Āzijas tenisistei zaudējusi arī uz zālāja, tam notiekot 2013. gadā savās mājās Īstbornā ar rezultātu 3:6, 3:6.

No ranga pirmā desmitnieka tenisistēm jau 1. kārtā grūts mačs var būt Ukrainas pirmajai raketei Eļinai Svitoļinai, kura sacentīsies ar 2011. gada junioru čempioni Ešliju Bārtiju. Austrālijas tenisistei tieši zālājs ir mīļākais segums. Ar spēcīgu servi apveltītā Bārtija šovasar uz zālāja sakrāja 6-2 bilanci (ceturtdaļfināls Notingemā un fināls Birmingemā), zaudējot tikai spēcīgajām Kontai un Petrai Kvitovai. Svitoļinai pirms turnīra bažas rada pēdas savainojums. Šodien gaidāmajā mačā bukmeikeru skatījumā favorīte ir Bārtija.

Kvitova ir tikai viena no divām iepriekšējo gadu čempionēm, kura šogad startēs Vimbldonā. Divus titulus ieguvusī Petra pirmajā mačā sacentīsies ar māla spēlētāju Juhannu Lāšoni, bet pieckārtējā čempione Venusa Viljamsa tiksies ar Elīzi Mertensu.

Viena no Vimbldonas tradīcijām ir vīriešu turnīra esošajam čempionam spēlēt pirmdien plkst. 15:00 (pēc mūsu laika) galvenajā kortā. Šoreiz tāds gods Endijam Marejam. Viņš tādā situācijā jau vienreiz ir bijis (2014. gadā), tiesa, šoreiz viņš pirmoreiz spēlēs kā ranga līderis. Vai precīzāk – spēlēs ranga līdera godā. Kā ranga līderis Endijs šogad spēlējis vien epizodiski, savu pagājušā gada formu nespējot atkārtojot. Skota gatavošanās svarīgajam turnīram, kura laikā viņš var zaudēt reitinga 1. vietu, nav bijusi optimāla. Marejs Londonas turnīra 1. kārtā zaudēja Austrālijas tenisistam Džordanam Tompsonam, bet vēlāk treniņos guva gurna savainojumu. Pirmais pretinieks Aleksandrs Bubļiks diez vai radīs sensāciju.

Vēl viens divkārtējais čempions Rafaels Nadals ļoti daudz investēja spožajā māla sezonā, tāpēc aktuāls ir jautājums par to, cik daudz enerģijas un veselības viņam palicis gada otrajai pusei. Rafa kopš sava otrā titula iegūšanas 2010. gadā Vimbldonā līdz 2. nedēļai ticis tikai divreiz, turklāt pēdējos četros turnīros, visos zaudējot tenisistiem, kuri rangā atradās 100. vietā vai zemāk, viņš tikai vienreiz sasniedzis 4. kārtu. Nadala pirmais pretinieks būs Džons Milmans.

Stenam Vavrinkam trūkst tikai Vimbldonas titula, lai kļūtu par devīto spēlētāju ar visiem četriem "Grand Slam" tituliem. Šveicietim zālājs ir ļoti nepatīkams segums, tāpēc viņš Vimbldonā nekad nav bijis starp titulu pretendentiem. Pola Anakones uzņemšanā komandā šī turnīra laikā ir viens no problēmas risinājuma mēģinājumiem. Stens Vimbldonā nav bijis tālāk par ceturtdaļfinālu. Daniila Medvedeva dabūšana 1. kārtas pretiniekos nav dāvana. Jaunais krievs šovasar uz zālāja spēlējis atzīstami, sasniedzot divus ceturtdaļfinālus un vienu pusfinālu.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-03 09:10, pirms 7 gadiem
Var investēt un likt uz Mareja un Nadal zaudējumu pirmajās kārtās, 1.-3. kārta un abu vairs nebūs turnīrā

  -1 [+] [-]

, 2017-07-03 10:01, pirms 7 gadiem
Domāju, ka Marejs pacels Bubli, bet sagrāve tur diez vai būs...var pačekot handikapus Bublim, lai gan Marejs viņu var nobesīt ar savu lēno spēli un 3.seto atdot ar 6:0. Jāčeko papildiespējas, ja kantoris piedāvā.