Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Medijs: Kriss Pols grasās atteikties no līguma pēdējās sezonas par 44 miljoniem

Rolands Eliņš

Medijs: Kriss Pols grasās atteikties no līguma pēdējās sezonas par 44 miljoniem
Kriss Pols un Deniss Šrēders. Foto: RS/Scanpix

NBA zvaigzne Kriss Pols nākamajā sezonā varētu saņemt algā 44 miljonus dolāru, taču šo iespēju, visticamāk, neizmantos, ziņo "Bleacher Report", tā vietā cerot uz ilgtermiņa līgumu.

Kriss Pols aizvada vienu no savām veiksmīgākajām sezonām iepriekšējo gadu laikā. Viņa individuālā statistika joprojām ir augsta (vidēji spēlē gūti 16.4 punkti un veiktas 8.9 rezultatīvas piespēles), turklāt to izdevies pārvērst arī komandas sasniegumos. Viņš Fīniksas "Suns" negaidīti aizveda līdz otrajai vietai Rietumu konferencē, turklāt tagad Fīniksa ir tuvu tam, lai izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā izslēgtu Losandželosas "Lakers". Fīniksa sērijā ir vadībā ar 3-2.

Taču Pols par savu paveikto arī saņem milzīgu samaksu. Šosezon viņam ir otra dalīta lielākā alga līgā (41.3 miljoni), un lielāka alga bija tikai Stefenam Karijam, turklāt Polam ir līgums arī uz nākamo sezonu, kas paredz jau samaksu 44.2 miljonu dolāru apmērā, kas arī būtu starp piecām lielākajām NBA.

Nākamā sezona gan ir ar spēlētāja iespēju no tās atteikties, un Pols patiešām grasās spert šādu soli. Kā ziņo "Bleacher Report", atsaucoties uz vairākiem situācijai pietuvinātiem avotiem, Pols savu spēlētāju iespēju neizmantos.

Tas gan tik un tā būs pamatots ar finansiāliem apsvērumiem. Ja Pols izmantotu spēlētāja iespēju, tad 2022. vasarā viņš 37 gadu vecumā kļūtu par brīvo aģentu, turklāt neviens nevar garantēt, ka arī nākamajā sezonā viņš spēs parādīt tikpat labu sniegumu. Tādēļ Pols dotu priekšroku ar "Suns" šovasar noslēgt jaunu ilgtermiņa līgumu (kā iespējamais variants tiek piesaukts līgums uz trim gadiem par apmēram 100 miljoniem dolāru).

Tas reizē arī atstātu mazāku iespaidu uz "Suns" 2021./22. gada sezonas algu sarakstiem, kuros jau tā gaidāmas grūtības, turklāt komandai drīz gaidāmas pārrunas ar Deandrē Eitonu par jauna līguma noslēgšanu.

"Bleacher Report" arī atgādina, ka Polam ir ļoti labas attiecības ar "Knicks" prezidentu Leonu Rouzu. Arī "Knicks" šosezon izveidoja spēcīgu komandu, kas prata kvalificēties izslēgšanas spēlēm, turklāt "Knicks" šovasar būs ļoti daudz brīvas vietas algu sarakstos.

Izmantotie resursi:
https://bleacherreport.com/articles...

  +2 [+] [-]

, 2021-06-03 20:38, pirms 3 gadiem
37 gados līgums par 100miljoniem būtu liela iegrābšanās

     [+] [-]

, 2021-06-03 21:47, pirms 3 gadiem
trailer rakstīja: 37 gados līgums par 100miljoniem būtu liela iegrābšanās
tevi uz nba par GM

     [+] [-]

, 2021-06-03 21:56, pirms 3 gadiem
kols00 rakstīja: tevi uz nba par GM
Un ko tad nepareizu pateica? Loģiski, ka 33M gadā ir nenormāla summa, kas var karāties gaisā ilgu laiku.

Neticu, ka kāda komanda viņam ko tādu piedāvātu. Bet, protams, CP3 atteiksies no saviem 44M tikai, kad līgums būs parakstīts. Un tad viņam izdevīgi.

Ja jau raksta rakstu šādu, tad varbūt vajadzēja painteresēties dziļāk, vai PHX īpašnieks grib baigi līst luxury tax, jo, ja nē, tad komanda 3 gadus spēlēs ar vienu sastāvu, bez iespējām piesaistīt ko jaunu.

     [+] [-]

, 2021-06-03 22:10, pirms 3 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Un ko tad nepareizu pateica? Loģiski, ka 33M gadā ir nenormāla summa, kas var karāties gaisā ilgu laiku.

Neticu, ka kāda komanda viņam ko tādu piedāvātu. Bet, protams, CP3 atteiksies no saviem 44M tikai, kad līgums būs parakstīts. Un tad viņam izdevīgi.

Ja jau raksta rakstu šādu, tad varbūt vajadzēja painteresēties dziļāk, vai PHX īpašnieks grib baigi līst luxury tax, jo, ja nē, tad komanda 3 gadus spēlēs ar vienu sastāvu, bez iespējām piesaistīt ko jaunu.
Kā uz to skatās, pirmajā gadā atbrīvotos 11M. Pēdējās sezonas CP3 izskatās lieliski, protams neviens nezin vai pēc diviem gadiem izskatīsies tikpat labi. Drīzākais viss ir atkarīgs cik tālu Suns šogad tiks, ja nedaudz pietrūks, nebrīnīšos, ja paņems arī teiksim 80 vai 90M uz 3 gadiem. Tas protams arī ir daudz, bet 44M no tā visa viņš tāpat var paņemt, kas ir praktiski puse no visa.

     [+] [-]

, 2021-06-04 09:59, pirms 3 gadiem
Varēja jau CP3 labāk savākt šo naudu un tad ar krietni mazāku līgumu/ veterāna minimumu spēlēt un cīnīties par titulu. No otras puses- nav jau zināms kā beigsies šī sezona (ja nu pēkšņi ņem un uzvar?) un vai pēc 2 gadiem CP3 arī par veterāna minimumu kādam viņš būs vajadzīgs.

Tagad CP3 iet pēc lielākās naudas, bet šaubos, ka nopelnot dzīvē 100 vai 150 miljonus kaut kas viņam ir vērtīgāks nopērkams par čempionu gredzenu

     [+] [-]

, 2021-06-04 10:36, pirms 3 gadiem
sapnis rakstīja: Varēja jau CP3 labāk savākt šo naudu un tad ar krietni mazāku līgumu/ veterāna minimumu spēlēt un cīnīties par titulu. No otras puses- nav jau zināms kā beigsies šī sezona (ja nu pēkšņi ņem un uzvar?) un vai pēc 2 gadiem CP3 arī par veterāna minimumu kādam viņš būs vajadzīgs.

Tagad CP3 iet pēc lielākās naudas, bet šaubos, ka nopelnot dzīvē 100 vai 150 miljonus kaut kas viņam ir vērtīgāks nopērkams par čempionu gredzenu
Un pēc karjeras beigām viņam rēķinus gredzens apmaksās vai 100-150 miljoni? Varētu padomāt ka sportisti spēlē dēļ slavas, viņi ir tādi paši cilvēki kā mēs - ja ir pietiekami līdzekļi tad neiesprings par algu bet ja nav pietiekami tad neiesprings par slavu. Viņu karjera ir par īsu lai ignorētu finansiālo pusi, labi ja ir sponsori un savs bizness bet ja tikai alga tad nekad neviens neliks gredzenu augstāk par peļņu.

     [+] [-]

, 2021-06-04 12:32, pirms 3 gadiem
heh rakstīja: Un pēc karjeras beigām viņam rēķinus gredzens apmaksās vai 100-150 miljoni? Varētu padomāt ka sportisti spēlē dēļ slavas, viņi ir tādi paši cilvēki kā mēs - ja ir pietiekami līdzekļi tad neiesprings par algu bet ja nav pietiekami tad neiesprings par slavu. Viņu karjera ir par īsu lai ignorētu finansiālo pusi, labi ja ir sponsori un savs bizness bet ja tikai alga tad nekad neviens neliks gredzenu augstāk par peļņu.
Paprasi Dirkam vai MIA lielajam trio.

     [+] [-]

, 2021-06-04 13:33, pirms 3 gadiem
Skaidrs, ka nevar dot 100/3. Es piedāvātu 60/3. pilnīgi atbilstoši, ņemot vērā, ka nākamgad var pēķšņi palikt par veterānu uz soliņa, kurš tikai dod padomu un spēlē 10 min.(Kā Gazols, Ariza, Igudala). Ticiet man,šie play-offi izsūks viņa pēdējās enerģijas paliekas. Ja šis nepiekrīt, tad lai meklē muļķus, kuri maksās par varbūt vienu sezonu 100 milj. varētu būt apmēram. Protams šogad viņš ir tos 40.milj. vērts, bet ilgtermiņā es labāk parakstu uz nākotni vērstus līgumus (Ar Eitonu/Bridžesu), jo Bukerītis pārņems lēnam visus līdera pienākumus. Pat ar Peinu var parakstīt vidēji mazu ilgtermiņa līgumu, jo tas čalis dažreiz spēlē kā Brogdons.