Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Kalvītis: "Izlasei pietrūka enerģijas, sastāvs bija nedaudz novecojis"

Kalvītis: "Izlasei pietrūka enerģijas, sastāvs bija nedaudz novecojis"
No kreisās: Aigars Kalvītis, Bobs Hārtlijs un Viesturs Koziols. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlase savās mājās notiekošo pasaules čempionātu noslēgusi necilajā 11. vietā, kas ir vilšanās gan pašiem spēlētājiem, gan līdzjutējiem. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis sarunā ar portālu Sportacentrs.com norāda, ka, viņaprāt, komandai šajā turnīrā pietrūcis enerģijas un sastāvs bijis nedaudz novecojis.

Mājinieki šajā pasaules čempionātā iekasēja punktus pret tik spēcīgiem pretiniekiem kā Kanāda un Somija, taču nespēja uzvarēt savas tiešās konkurentes Kazahstānu, Norvēģiju un Vāciju. To par galveno iemeslu neiekļūšanai ceturtdaļfinālā sauc arī Kalvītis.

“Neuzvarējām tās komandas, kuras mums bija jāuzvar, bet ļoti labi cīnījāmies ar lielajām izlasēm un tur punktus dabūjām. Nebijām plānojuši, ka pret stiprajām nācijām iegūsim tik daudz punktu, taču vajadzēja iegūt vismaz vienu papildus punktiņu pret Kazahstānu vai Norvēģiju. Uzvarot vienu no šīm komandām, mēs būtu ceturtdaļfinālā. Tā ir tā lielā problēma, kas Latvijas hokeju pavada jau daudzus gadus – spējam labi mobilizēties uz ļoti spēcīgām komandām, bet pret līdzvērtīgām līdz galam nesanāk. Īsti nemākam spēlēt no pirmā numura pozīcijas. Protam labi aizstāvēties un veikt pretuzbrukumus,” saka LHF prezidents.

“Manuprāt, komandai pietrūka enerģijas. Sastāvs bija nedaudz novecojis. Būtu sastāvā vēl pāris jaunu spēlētāju, varbūt izšķirošajos brīžos būtu vairāk enerģijas un mēs būtu guvuši uzvaras. Kā redzējām, gan Mārtiņš Dzierkals, gan Renārs Krastenbergs komandai iedeva enerģiju. Tāpat arī Rihards Bukarts svarīgā brīdī iemeta ripu kazahu vārtos, arī Oskars Batņa aizvadīja savu labāko pasaules čempionātu,” skaidro Kalvītis. “Treneriem drusku vairāk vajadzēja sabalansēt jaunību ar pieredzi. Mēs tomēr bijām nedaudz par lēnu un pārāk uzmanīgi. Pietrūka cīņas azarta.”

Kalvītis neslēpj, ka arī federācijas apcirkņos valdīja pārliecība, ka šajā pasaules čempionātā vismaz ceturtdaļfinālā izdosies iekļūt. Ambīcijas pirms turnīra neslēpa arī paši hokejisti.

“Ar [izlases galveno treneri] Bobu [Hārtliju] izrunājām situāciju, gaidām viņu uz olimpisko kvalifikāciju. Līgums ar viņu ir noslēgts, ieskaitot Pekinas olimpiskās spēles – redzēsim, kā tas īstenosies dzīvē,” Kalvītis neizslēdza varbūtību, ka Hārtlijam šis pie Latvijas izlases stūres bija pēdējais pasaules čempionāts. Tomēr šādām runām vēl neesot pamats, jo augusta beigās priekšā olimpiskā kvalifikācija.

Savukārt par pasaules čempionāta organizatorisko pusi Kalvītis pauda gandarījumu, jo līdz šim turnīrs aizritējis ļoti sekmīgi.

“Izdevās pārvarēt visas organizatoriskās grūtības, kas bija sākumā. Īpaši ar bāzēm – īsā laikā vajadzēja sagatavot Olimpisko sporta centru, pēc tam ar nodošanu vēl kavējās “Daugavas” ledus halle. No dalībniekiem par rīkošanu esam dzirdējuši tikai labus vārdus. Viss ir izdevies arī no sportiskās puses – sacensības ir ļoti interesantas, rezultāti nav prognozējami. Šobrīd noteikti neviens nevar pateikt, kas būs pasaules čempioni,” arī par ledus kvalitāti no hokejistu puses šajā čempionātā neesot saņemta neviena sūdzība. Vēl Kontinentālās hokeja līgas sezonas laikā Miks Indrašis par “Arēnas Rīga” ledu izteicās ne visai glaimojoši.

Kalvītis arī atzīst, ka skatītāju jautājums šajā pasaules čempionātā tika politizēts. Sākot no 1. jūnija, turnīrā drīkst ielaist ierobežotu skaitu līdzjutēju, tomēr interese pēc Latvijas izlases izstāšanās nav liela, turklāt ārzemju viesiem arēnas durvis netiek atvērtas.

“Pirms čempionāta rēķinājāmies, ka skatītāji ierobežotā skaitā tiks ielaisti. Mūsu izlasei viņu klātbūtne arī ļoti pietrūka. Protams, šis jautājums čempionāta laikā atsevišķu politiķu izpildījumā tika izmantots politisko mērķu sasniegšanai. Tas mūsu reputāciju nepaaugstināja. Bija blakusefekti, kas mums radīja grūtas dienas un nedaudz iedragāja Latvijas reputāciju,” pauž Kalvītis, kurš piebilst, ka valdība lika sagatavot programmatūru, lai būtu iespējams nolasīt biļešu QR kodus. “Tās ir ļoti lielas izmaksas. Valdība izdarīja visu, lai skatītāji arēnā nenokļūtu.

Arī biļetes uz čempionāta spēlēm nav katram pa kabatai, jo uz grupu turnīru tās vēl maksāja 110 eiro. Savukārt ceturtdaļfinālu spēlēs ieeja maksā 165 eiro, pusfinālos tā būs 220 eiro. Spēlē par trešo vietu biļetes cena būs 280 eiro, kamēr finālspēles biļetes cena būs 340 eiro. Kalvītis uzsver, ka biļešu tirdzniecības sistēmas ieviešanai bija jāiegulda papildus 70 000 eiro. Par cenu politiku gan lemj Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

“Ierobežojumi ir tik drastiski. Sliktākais, ka ārzemnieki nevar ierasties. Somiem karantīna ir atcelta, bet viņi nevar nonākt arēnā, jo Latvijā nevar nolasīt viņu QR kodus. Ne čehi, ne slovāki... Neviens! Tā, protams, no skatītāju viedokļa ir pilnīga katastrofa. Šādos apstākļos ir grūti domāt par arēnas piepildīšanu,” secina Kalvītis. “Šis turnīrs ir subsidēts – pretī nav nekādu ieņēmumu. Vispār nevaram runāt par finansiāliem ieguvumiem.”

Kopējās pasaules čempionāta izmaksas ir ap 12 miljoniem eiro, kā arī papildu divus miljonus eiro IIHF rezervējusi Covid-19 drošības protokola prasību nodrošināšanai. Valdība martā turnīra rīkošanai piešķīra nepilnus 3,7 miljonus eiro.

  -3 [+] [-]

, 2021-06-03 17:49, pirms 3 gadiem
Kalvītis laikam kaut ko pīpē vai šņauc. Viņš pat nezin ka Lv Itāļus tomēr vinnēja.

     [+] [-]

, 2021-06-03 17:53, pirms 3 gadiem
2 tukšajos un itāļa neieskaitītos Kalvītis neatzīst
Slēpts komentārs: portal

 +11 [+] [-]

, 2021-06-03 18:46, pirms 3 gadiem
Vienpadsmitā vieta nav sešpadsmitā.Kāds varbūt sasapņojās,ka Hārtlijs pēc triumfa KHL ,latviešus ievilks favorītu grupā.Diemžēl mūsu meistarības līmenis atbilst sasniegtajam rezultātam.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-03 19:03, pirms 3 gadiem
portal rakstīja: Ceturtdaļfināls uz ruksīša sirdsapziņas, tieši viņam nesanāca sarunas ar Berlīni par neizšķirta noturēšanu.
Vācieši visu pēdējo trešdaļu gulēja ar paplestām kājām , ja nevaram iespraust tad problēma ir pašu impotence ...

  +5 [+] [-]

, 2021-06-03 19:05, pirms 3 gadiem
portal rakstīja: Ceturtdaļfināls uz ruksīša sirdsapziņas, tieši viņam nesanāca sarunas ar Berlīni par neizšķirta noturēšanu.
Tev tik noziedzīgas darbības prātā!!!

  +3 [+] [-]

, 2021-06-03 19:38, pirms 3 gadiem
Vairākums iegāza

  +9 [+] [-]

, 2021-06-03 19:48, pirms 3 gadiem
Mūsu kategorijas vācieši - tie būtu tie, kas PČ pusfinālisti?

  +3 [+] [-]

, 2021-06-03 19:50, pirms 3 gadiem
Tr. Rodžera ēna un krahs

  +1 [+] [-]

, 2021-06-03 20:00, pirms 3 gadiem
Ko nu..ko darīt ar novecojušo sastāvu..kur ņemt jaunos..dēliem jādod "iespēja"?

  +6 [+] [-]

, 2021-06-03 20:11, pirms 3 gadiem
Svētais ibio.. nu vēl 70 pakas bija jāiegulda tikai lai varētu tirgot biļetes. Katra izdevība tiek izmantota, lai papildinātu kabatas.

     [+] [-]

, 2021-06-03 20:14, pirms 3 gadiem
backstab rakstīja: Svētais ibio.. nu vēl 70 pakas bija jāiegulda tikai lai varētu tirgot biļetes. Katra izdevība tiek izmantota, lai papildinātu kabatas.
iihf maksā, nauda paliek Latvijā !

  +6 [+] [-]

, 2021-06-03 20:26, pirms 3 gadiem
Piekrītu par sastāva vecumu. Diemžēl laikam atkal tie paši būs vēl janoskatās vienu gadu, ja tiks uz olimpiādi. Varbūt turpmāk LHF varētu čempionātu turnīros iebīdīt kādus labākos Latvijas 18-20 gadīgos hokejistus. Domāju skatītājiem arī būtu jautrāk tos redzēt nekā visas vecās sejas jau kuro reizi. Nav ko uztraukties par tām vietām, tā jau ir viens 1/4 fināls 10 gados, esam pieraduši.
Slēpts komentārs: huters

  +3 [+] [-]

, 2021-06-03 21:48, pirms 3 gadiem
Līkkājainais mopsis jau februārī perfekti zināja ka pa lielam čempis būs BEZ skatītājiem, bet ar siekalām uz lūpām lēja ķīseļa upes par šo vienreizēji fantastisko notikumu LV vēsturē. Tagad izrādās izlasei kārtējais fiasko un vēl valdība pie kaut kā vainīga

  +5 [+] [-]

, 2021-06-03 22:15, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Boba laiks ir beidzies, izcils treneris, paldies ! Cerams arī Kalvītis un Koziols tiks palūgti aiziet no federācijas ...
un viņu vietā ko tu iesaki ????????????????????

  +2 [+] [-]

, 2021-06-03 23:12, pirms 3 gadiem
Ha-ha rakstīja: un viņu vietā ko tu iesaki ????????????????????
Ļipmani 🤣

     [+] [-]

, 2021-06-03 23:26, pirms 3 gadiem
ha ha ambiciozais vadītājs ierunājās...spēlētāji novecojuši...treneri neizdarīja..skatītājus neielaida...šis vadītājs nav pelnījis būt savā amatā...

  +2 [+] [-]

, 2021-06-04 00:04, pirms 3 gadiem
Ha-ha rakstīja: un viņu vietā ko tu iesaki ????????????????????
Rotāciju, Bobs vada federāciju, Koziols ir ekipejuma menedžeris, Kalvītis masieris. Par galveno treneri varētu nākt Irbe .

  +2 [+] [-]

, 2021-06-04 00:11, pirms 3 gadiem
Rēcīga bilde.
Cūkmens ar sadauzītu viepli pēc boksa mača, Bobijs izskatās pēc centrāltirgus čigāna, un Āzis liek kluci- katrs savā elementā.
Paldies par medaļām, draugi!

  -1 [+] [-]

, 2021-06-04 00:55, pirms 3 gadiem
Nepiekrītu, sastāvā gluži otrādi pietrūka vairāki "veterāni" - brāļi Rēdlihi, Sprukts, Galviņš, Pujacs, Muštukovs u.c., kas izvilktu nu jau zaudētās spēlēs.
Kiru atpakaļ par prezidentu!

  -1 [+] [-]

, 2021-06-04 07:30, pirms 3 gadiem
Kas tas par lideri(federacijas vaditaju)ka vainigos mekle visapkart?Ta nebut nav lideriska ipasiba!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-04 09:10, pirms 3 gadiem
nejega:
100% precīzi! Tas ir arī tas, kāpēc pie mums no siles visi ir ar sūdainu mietu prom jādzen, kad kaut kas notiek- neviens pats neaiziet, jo var māgā (lasi: kabatās) stumt abām rokām.
Punkti tika paņemti, kur bija jāņem. Pret Norge punkts vismaz viens tika noliets.. kā izrādās kopā ar 1/4 finālu. Nedz tur ātrumam vaina, nedz gribēšanai.
Taukmūlis ir pirmais, kam pārmest paaudžu maiņas neiespējamību!!!

     [+] [-]

, 2021-06-04 12:02, pirms 3 gadiem
es domaju ,ka ari bobam visi sie lopi,kas apkart ir piegriezusies...

     [+] [-]

, 2021-06-04 12:07, pirms 3 gadiem
Ha-ha rakstīja: un viņu vietā ko tu iesaki ????????????????????
nu, protams! Kalvītis ir neaizvietojams. Tāpat , kā Puķins Krievijā - bez viņa viss apstāsies! Es arī uzskatu, ka līdz ar šo ciklu ir jānomainās arī federācijas vadībai, lai atkal nesanāk lipmana ēra- 20 gadi valdīs, bet rezultātu nebūs. Ir cilvēki Latvijas hokejā, kuri var un vēlas strādāt, un dara to labi! Kaut vai Pikāns un Co no Kurbada! Ir jānāk jaunām idejām ! Koziols stāstīja par sadarbību ar Šveici, par spēcīgu LV čempi... kas no tā ir izdarīts???

     [+] [-]

, 2021-06-04 12:08, pirms 3 gadiem
gaida vinoga rakstīja: es domaju ,ka ari bobam visi sie lopi,kas apkart ir piegriezusies...
Pēc sezonas krievijā, acīmredzami !

     [+] [-]

, 2021-06-04 13:26, pirms 3 gadiem
Izlasīju interviju diena.lv ar Daugaviņu, ir tā ka Daugavinš varēja komandai nest augļus, bet Bobs viņam uzticēja citu lomu, kas Daugaviņam pa lielam nebija pateicīga. Daugaviņam ir citi pozitīvie aspekti kurus pats atzina, ka vēlējies izmantot, bet baidījās, ka var izjukt spēles kopējo zīmējumu! Tā vien šķita, ka Daugava nav tik švaks.
Arī Daugaviņš atzina, ka sagatavošanās posms šoreiz, bijis par smagu.

     [+] [-]

, 2021-06-04 15:09, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: iihf maksā, nauda paliek Latvijā !
naivais

     [+] [-]

, 2021-06-04 17:28, pirms 3 gadiem
It kaa jau taisniiba par to ka komanda ir nedzaudz par vecu... BET kur tad ir tie jaunie.

Lai man piedod Roberts Bukarts,Daugavinsh(So chempionaatu), abi savos labaakajos gados bet rezultaats tuvu - "0". Ja godiigi Roberts Bukarts bija pilniigs "0".

Tas pats ar Mareni nu it kaa centiiba ir bet ja smalki paveero tad peedeejaas 2vaas speelees knapi vilka kaajas un speelee zviedrijas 3 liigaa, kas ir pilniigs absurds prieksh izlases speeleetaaja.

No otras puses Darzinsh un epizodiski speeleejoshais M.Redlihs bij daudz labaaki par ieprieksh mineetajiem.

Speeleeja visi labaakie kas bija pieejami... mees esam tur kur mums jabuut.