Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Distanču slēpotājam Vīgantam 42. vieta pasaules U-23 čempionāta klasikā

Agris Suveizda

Distanču slēpotājam Vīgantam 42. vieta pasaules U-23 čempionāta klasikā
Raimo Vīgants. Foto: Latvijas Slēpošanas savienība

LETA. Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants otrdien Vācijā ieņēma 42.vietu pasaules U-23 čempionāta 15 kilometru sacensībās klasiskajā stilā ar intervālu startu.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja krievs Sergejs Ardeševs, kurš finišēja pēc 36 minūtēm un 26,4 sekundēm. Sudraba godalgu guva norvēģis Haralls Estbergs Āmunnsens, kurš uzvarētājām zaudēja vienu minūti un 2,0 sekundes, bet vēl 33,6 sekundes lēnāks bija francūzis Igo Lapaliss.

Vīgants čempionam zaudēja četras minūtes un 9,2 sekundes, kas deva 42.vietu 68 finišējušo sportistu konkurencē. Latviešu slēpotājs par savu sniegumu tika pie 116,18 FIS punktiem. Jau ziņots, ka svētdien Vīgants ieņēma 50.vietu 1,3 kilometru sprintā brīvajā stilā, nepārvarot kvalifikāciju. Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka pasaules čempionātā startē junioru konkurencē. Trešdien un ceturtdien notiks sacensības brīvajā stilā ar kopēju startu, bet nedēļas nogalē būs stafetes.

Iepriekšējos divus gadus pasaules junioru čempionātā Šveicē un Somijā Latviju pārstāvēja četri slēpotāji, bet šoreiz uz Vāciju devās divi. Latvijas Slēpošanas federācijas noteiktos kritērijus bija izpildījuši četri slēpotāji, bet pēc atbildīgo personu un arī sportistu treneru veiktā izvērtējuma un izteiktā priekšlikuma tika pieņemts lēmums uz pasaules junioru čempionātu sūtīt tikai Vīgantu un Eiduku.

Eidukai tas ir jau trešais pasaules junioru čempionāts. Tik daudz reizes neviena no Latvijas sportistēm nav startējusi junioru grupā, bet no puišiem trīs starti junioros ir vienīgi Indulim Bikšem. Iepriekšējās reizes Eiduka ir nostartējusi lieliski, sasniedzot Latvijas vēsturē augstākās vietas junioru čempionātos - 2018.gadā sprintā izcīnīta desmitā vieta, bet 2019.gadā piecu kilometru distancē iegūta 11.vieta.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2020-03-03 17:59, pirms 4 gadiem
Labākais igaunis nokosts tad jau labi.