Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rouzs par trijstūra uzbrukumu: "Velns, vai tad man ir kāda izvēle?!"

Agris Suveizda

Rouzs par trijstūra uzbrukumu: "Velns, vai tad man ir kāda izvēle?!"
Deriks Rouzs
Foto: AFP/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma atkal arvien lielāku uzmanību pievērsusi trijstūra uzbrukumam, par kuru saspēles vadītājs Deriks Rouzs nesen izteicās ne pārāk glaimojoši, sakot, ka viņš vairumu punktu gūst nejaušības, nevis sistemātisku izspēļu rezultātā.

Pirms gaidāmās spēles pret Filadelfijas "76ers" vaicāts, vai tagad trijstūra uzbrukumā, kura cienītājs ir Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons, jūtas komfortablāk, 28 gadus vecais Deriks Rouzs atbildēja šādi: "Velns, vai tad man ir kāda izvēle?! Es tikai vēlos uzvarēt spēles. Tas sportistam ir pats galvenais."

"Joprojām nejūtos pietiekami pārliecinoši, ka kontrolēju visu uzbrukumu, taču, esot laukumā, pieņemu lēmumus atkarībā no radušās situācijas," Rouzs turpināja. "Vienkārši domāju – galvenais nesabojāt spēli! Galvenais nesabojāt spēli. Un, skatoties ierakstus, mācos no kļūdām. Tā dara izcili spēlētāji, un es ticu, ka esmu izcils. Izcili spēlētāji atrod risinājumu neatkarīgi no situācijas, kādā tiek nostādīti."

Bijušais Čikāgas "Bulls" spēlētājs šosezon piedalījies 52 mačos, vidēji spēlējot 32 minūtes, gūstot 17,6 punktus un izdarot 4,4 rezultatīvas piespēles. Rouzs uzbrukumus regulāri cenšas saasināt ar caurgājieniem, taču viņa arsenālā praktiski pazudis tālmetiens – šosezon viņš izpildījis vien 57 un trāpījis tikai 13 (22,8%). Rouzs atklāja, ka vadība vēlas, lai viņš tos izpildītu biežāk: "Cenšos sakārtot savu spēli. Vēl nemetu tālmetienus, bet ceru, ka sākšu tos izpildīt izslēgšanas spēlēs. Tas prasīs lielu upuri un ziedošanos, lai sasniegtu nepieciešamo līmeni, taču sezonas laikā cenšos pilnveidot savu spēli."

Ņujorkas "Knicks" iepriekšējā mačā ar 101:90 izbraukumā pārspēja Orlando "Magic" un vēl saglabā nelielas cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Šobrīd "Knicks" ar 25 uzvarām un 36 zaudējumiem (41,0%) Austrumu konferencē ieņem tikai 12. vietu, bet astotajā pozīcijā esošajai Detroitas "Pistons" ir 29 uzvaras un 32 zaudējumi (47,5%). To, vai "Knicks" cerības ir pamatotas, parādīs nākamās astoņas spēles, no kurām septiņas būs pret komandām, kuras šobrīd izcīnījušas mazāk nekā 51% uzvaru - pret konferencē zemāk esošajām "76ers", "Magic" un "Nets" (divreiz), kā arī pret tiešajām konkurentēm "Bucks", "Pistons" un "Pacers". Tāpat būs jāspēlē pret līgas līderi Goldensteitas "Warriors".

Pirms nesenās spēles Orlando par trijstūra uzbrukumu krietni pozitīvāk atsaucās latviešu talants Kristaps Porziņģis: "Man patīk trijstūris. Visu manu pirmo sezonu spēlējām tikai un vienīgi trijstūri, tādēļ es to diezgan labi pārzinu. Man patīk šāds uzbrukums, taču tas var strādāt tikai tad, kad pilnīgi visi tam tic un izpilda precīzi. Pašreiz sākam mācīties, kā mums vajadzētu spēlēt."

"Trijstūri vajadzēja spēlēt jau no paša sezonas sākuma, tādēļ šobrīd nedaudz atpaliekam, bet ar katru spēli pamazām pieliekam. Nezinu, kad tas notiks, bet ceru, ka sāksim trijstūri izmantot pareizi un gūsim no tā labumu," liepājnieks turpināja. Komandas galvenais treneris Džefs Hornačeks atzina, ka par trijstūra izmantošanu ļoti daudz diskutē ar Džeksonu un ka "Knicks" prezidents uzskata, ka tas palīdz ne tikai uzbrukuma, bet arī spēles kopējās organizācijas veidošanā, uzlabojot aizsargāšanos pret pretuzbrukumiem.

Hornačeks iepriekš neslēpa, ka līdz sezonas beigām treneru korpuss sīki izpētīs, cik labi spēlētāji spēj iejusties trijstūra uzbrukumā, un ka tieši tas varētu būtiski ietekmēt nākamās sezonas komplektāciju. Viena no lielākajām jautājuma zīmēm ir tieši par saspēles vadītāja pozīciju – lai arī Rouzs vēloties palikt Ņujorkā, ļoti ticams, ka "Knicks" izlems no viņa šķirties. Tomēr pastiprinājumu šajā pozīcijā atrast nebūs viegli. "Tas notiks vai nu caur draftu, vai arī pārmaksājot Drū Holidejam vai Džefam Tīgam," sarunā ar New York Post prognozēja bijušais "Nets" asistents Bobijs Mārkss, kurš tagad strādā medijos. "Nespēju iedomāties, ka kāds no lielajiem spēlētājiem mainīs komandu. Vasarā būs labs brīvo aģentu tirgus, taču tas nebūs labs tirgus, lai spēlētāji mainītu komandas."

Izmantotie resursi:
Derrick Rose of New York Knicks still getting...
Knicks want Derrick Rose to be less predictable...
Kristaps Porzingis a fan of the Knicks’...
Breaking down players who could be next Knicks...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-03 10:29, pirms 7 gadiem
Kalderons ir brīvs

 +11 [+] [-]

, 2017-03-03 10:32, pirms 7 gadiem
"Cenšos sakārtot savu spēli. Vēl nemetu tālmetienus, bet ceru, ka sākšu tos izpildīt izslēgšanas spēlēs."

  +1 [+] [-]

, 2017-03-03 10:37, pirms 7 gadiem
Un kurš šitādus trīsstūra uzbrukuma izspēlētājus komandā savācis?
Nav jau Rose slikts spēlētājs, bet viņa stihija ir "bei i begi"

     [+] [-]

, 2017-03-03 10:42, pirms 7 gadiem
ar pārliecību džekam viss kārtībā

 +13 [+] [-]

, 2017-03-03 10:46, pirms 7 gadiem
NY izcilie spēlētāji malači - visi taupās izslēgšanas spēlēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-03 11:29, pirms 7 gadiem
Cerot taalmetienus izpildiit izsleegsanas speelees vispirms jau jaatiek,kas gan pagaidaam neizskataas reaali

  +4 [+] [-]

, 2017-03-03 11:42, pirms 7 gadiem
Vēl jau Knicks var tikt, bet Dženingsa atbrīvošana bija pilnīgas auzas. Piekrītu Rouzam, skatoties spēles kā iesāk uzbrukumu...nu kur vēl notiek tā,ka saspēles vadītājs atdot bumbu nosacīti garajam un aizskrien uz stūri. Ar Rozu jāspēlē ātrs coast to coast basketbols, ar pick&roll, Rouzs pie sedzēju maiņas izdrāzīs tos garos, 100% sekotu palīdzība pēc kuras izmesgtu pilnīgi brīvam metējam. Un tas ir ar nosacijumu ja pēc pick&roll ņem uz sevi, spēlējot ar KP viņi var atdarināt Lob City, karināt un bonusā Kristaps var popot ārā. Vai atkal ar Melo spēlējot pik;iti, samainot sedzējus atdod melo spēlēt ar muguru, melo izpopo ārā. Basketbols ir vienkārša spēle, nekas nav jāsarežģī

  +1 [+] [-]

, 2017-03-03 11:54, pirms 7 gadiem
Dažkārt, skatoties Knicks spēles, rodas sajūta, ka iespēlētas kombinācijas, neskaitot pick'n'roll tur vispār nav pat bijušas tuvumā, un, iespējams, es viņiem varētu iemācīt kaut ko jaunu no hokeja kombinācijām, jo pats esmu kādreiz spēlējis pie labiem treneriem.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-03 11:55, pirms 7 gadiem
Rose grūti uztvert nopietni.

Pat skatoties spēles var redzēt, ka čalis vislaik sienā skrien. Ja izskrien cauri = seksīgs lay up, ja nē, tad viņu aizsūta mājās un viņš izskatās pēc cirvja.

Čalis ir vairāk radīts scoringam, nevis spēles veidošanai, tāpēc arī tā spēle neveidojas.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-03 12:20, pirms 7 gadiem
Ko var gribēt, ja komandā trenerim nav visas pilnvaras īstenot izvēlēto spēles stilu - "vienādmalu, taisnleņķa vai platleņķa, bet noteikti izmanto trīsstūri" ausīs skan un ja pareizi sapratu, pat treniņos trenējās it kā pretinieki arī 3-stūri izmantotu uzbrukumā Knicks vispār treneris tikai vietas aizpildītājs, kuram ne īsti ļauts līderus nosēdināt (bez ažiotāžas), ne īsti spēles laikā pievienot papildus stūrus izvēlētajai figūrai

  +6 [+] [-]

, 2017-03-03 12:28, pirms 7 gadiem
Man patīk, ka Rose tagad ar Melo jūtas brīvi un var braukt virsū Filam, jo pa lielam viņš neko nevar izdarīt abiem līderiem

  +2 [+] [-]

, 2017-03-03 12:39, pirms 7 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Vēl jau Knicks var tikt, bet Dženingsa atbrīvošana bija pilnīgas auzas. Piekrītu Rouzam, skatoties spēles kā iesāk uzbrukumu...nu kur vēl notiek tā,ka saspēles vadītājs atdot bumbu nosacīti garajam un aizskrien uz stūri. Ar Rozu jāspēlē ātrs coast to coast basketbols, ar pick&roll, Rouzs pie sedzēju maiņas izdrāzīs tos garos, 100% sekotu palīdzība pēc kuras izmesgtu pilnīgi brīvam metējam. Un tas ir ar nosacijumu ja pēc pick&roll ņem uz sevi, spēlējot ar KP viņi var atdarināt Lob City, karināt un bonusā Kristaps var popot ārā. Vai atkal ar Melo spēlējot pik;iti, samainot sedzējus atdod melo spēlēt ar muguru, melo izpopo ārā. Basketbols ir vienkārša spēle, nekas nav jāsarežģī
Dženingsa atlaišana, manuprāt, tieši otrādi, ir pozitīvs fakts. Tam čalim tak galva vispār nav (mazais Kazinss ). Katrā spēlē izskatās kaut ko sapīpējies un attiecīgi arī reaģē uz visu. Apskaties jūtūbē cik bieži viņš (ne)izdara pamatotus metienus. Viņa metienu procentu no galvas nezinu, bet tas noteikti ir zem 40%. Tagad vismaz tāds Beikers var vairāk tikt laukumā sevi apliecināt.

     [+] [-]

, 2017-03-03 13:45, pirms 7 gadiem
emgape rakstīja: "Cenšos sakārtot savu spēli. Vēl nemetu tālmetienus, bet ceru, ka sākšu tos izpildīt izslēgšanas spēlēs."
Izrāvi vārdus no mutes

  +8 [+] [-]

, 2017-03-03 13:46, pirms 7 gadiem
Rouzs: "Es pagaidām nedankoju pēc atspēriena no laukuma viduslīnijas, bet ceru, ka to sākšu darīt NBA finālsērijā."

     [+] [-]

, 2017-03-03 14:06, pirms 7 gadiem
Fils var būt arī ir bijis izcils treneris, bet ne izcilāks par Bruce Lee, kurš ņēma no visa tikai to kas strādā un tādējādi pilnveidoja cīņas mākslu. Velkot paralēles, nav jau var būt tas trijstūris tik slikts, tikai jāsaprot kad ar ko un kur to pielietot, neizslēdzot no arsenāla arī citas uzbrukuma metodes. Izskatās, ka Fils joprojām dzīvo pagātnē...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-03 14:15, pirms 7 gadiem
smieklīgi! un tā viņi katru gadu mācās to štrunta trīsstūri un vienalga atradīsies kāds, kas "neticēs trīsstūrim" un visa mācīšanās pa pieskari... un kā nav jēgas Knicks uzbrukumam, tā nav!

  +5 [+] [-]

, 2017-03-03 14:19, pirms 7 gadiem
emgape rakstīja: "Cenšos sakārtot savu spēli. Vēl nemetu tālmetienus, bet ceru, ka sākšu tos izpildīt izslēgšanas spēlēs."
Ir divi varianti:
a) viņš joprojām domā, ka spēlē Čikāgā;
b) kamēr 16 blices spēlēs pleiofos un 14 blices spēlēs golfu, viņš dosies uz zāli un metīs trīspunktniekus.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-03 15:08, pirms 7 gadiem
NY ir vienkārši komanda-murgs, KP jāmūk no NY pie pirmās iespējas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-03 18:56, pirms 7 gadiem
Ceru, ka 5 vīri laukumā spēs saprasties. Tgd vng ko liek darīt treneris, iznākums - vai nu zaude pārsvarā, vai uzvara, ja pretinieks vājš, vai spēlē kļūdaini. Kas i tiem NYK? Džeki nemāk, vai nevar? Māk, bet nedara lietas, kuras ir vienkāršas. Domāju, ka bēdu sakne ir visā NYK sistēmā un spēlētājiem liek darīt to, kas ir pret viņu ,,prieku just basketbolu" .

     [+] [-]

, 2017-03-04 00:07, pirms 7 gadiem
nesaprotu nevienu iemeslu kāpēc tagad speciāli nezaudēt visas spēles un dabūt labu draftu

     [+] [-]

, 2017-03-04 09:47, pirms 7 gadiem
Tas Rose nemaz nezin, kas ir trijstūris, viņš tikai zina grozs un bumba, kā dabū bumbu, tā jāmēģina to dabūt grozā. Mērkaķa smadzenes un domāšana.