Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" gaida Gazolu atpakaļ sastāvā uzreiz pēc Zvaigžņu spēles

Rolands Eliņš

"Spurs" gaida Gazolu atpakaļ sastāvā uzreiz pēc Zvaigžņu spēles
Pau Gazols
Foto: AP/Scanpix

Krietni ātrāk nekā sākotnēji vēstīja pesimistiskākās prognozes Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio "Spurs" sastāvā varētu atgriezties spāņu garais spēlētājs Pau Gazols. Treneris Gregs Popovičs norādījis, ka Gazols varētu būt ierindā jau pēc NBA Zvaigžņu spēles nedēļas nogales.

"Spurs" oficiāli tā arī nepaziņoja, uz cik ilgu laiku tiek paredzēta rokas traumu guvušā Pau Gazola atlabšana, taču ESPN ziņoja par 4-8 nedēļu izlaišanu. Gazols traumu guva pirms 20. janvāra spēles, kad iesildoties neveiksmīgi satriecās ar komandas biedru, un viņam tika veikt operācija.

Gazola ilgstošā nespēlēšana devusi papildus iespējas tikt laukumā Dāvim Bertānam, kurš kopš Gazola trauma aizvadījis septiņas spēles ar vismaz desmit laukumā pavadītām minūtēm. Iepriekšējās nakts spēlē pret "76ers" Dāvis laukumā bija veselas 30 minūtes, bet kopumā janvārī vidēji spēlē guva 7.2 punktus, trāpot 48% tālmetienu.

Kā norādījis "Spurs" treneris Gregs Popovičs, komandas medicīniskais personāls uzskata, ka Gazols varētu būt atpakaļ sastāvā uzreiz pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma. Zvaigžņu spēle paredzēta 19. februārī jeb pēc divām nedēļām, kas nozīmētu, ka Gazols izlaidis vienu mēnesi.

Popovičs pastāstīja, ka Gazols šobrīd divreiz dienā aizvada fiziskos treniņus "Spurs" bāzē un ar nepacietību gaida savu atgriešanos laukumā. Gazols pirms traumas gūšanas bija stabils "Spurs" pamatsastāva centrs un vidēji spēlē guva 11.7 punktus un savāca 7.9 atlēkušās bumbas.

"Spurs" pēc nākamās spēles pret Denveru sagaida astoņu spēļu izbraukuma sērija jeb ikgadējais Rodeo ceļojums.

Izmantotie resursi:
Pau Gasol of San Antonio Spurs expected to...