Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Samoilova briest finālturnīram un olimpiskajai atlasei

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Samoilova briest finālturnīram un olimpiskajai atlasei
Anastasija Samoilova, Damjans Vojtasiks, Tīna Graudiņa. Foto: Renārs Koris / facebook.com/graudina.samoilova

Latvijas pludmales volejbola flagmanes un divkārtējās Eiropas čempiones Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova turpina gatavošanos jaunajai sezonai. Jaunais galvenais treners ieviesis jaunas vēsmas. Par to vēsta LTV1 raidījuma "Sporta studija" youtube.com kanāls.

Kopš septembra galvenais treneris ir Polijas speciālists Damjans Vojtasiks, kura vadībā oktobrī tika izcīnīts Parīzes elites posma sudrabs. "Plānošana, kas mums bija atpalikusi, tagad ir ļoti augstā līmenī. Arī treniņu procesā ir parādījušās vairākas metodes," atzīst Anastasija Samoilova, kuru papildina Tīna Graudiņa. "Viņš pret mums daudz bijis kā pretinieču treneris. Tādējādi viņš mums tiek mainīt dažas lietas, jo iepriekš savām meitenēm bija licis spēlēt kā uz mūsu vājajām vietām. Neizmantojām dažus sitienu virzienus - ja mēs tur biežāk sistu, tad visticamāk būtu punkts. Tad pie tā arī strādājam."

Patlaban gatavojas "Ruukki" pludmales centrā, bet nedēļas nogalē dosies uz treniņnometni Tenerifē, kur zem klajas debess varēs samērot spēkus ar citām spēcīgām komandām. Janvāra beigās startēs prestižajā un ienesīgajā "Beach Pro" tūres finālturnīrā, kur gan netiks dalīti olimpiskās kvalifikācijas punkti. 2023. gadā sākas olimpiskā kvalifikācija. "Tēmējam braukt un spēlēt visos elites turnīros," par jaunā gada plāniem informē Samoilova.

Ko novēlēt, tuvojoties sezonai? "Par mani runājot, noteikti vajadzēs izturību ceļojumu ziņā," atklāj Graudiņa. "Nav tā, ka man patīk lidot. Bet šajā gadā mums vajadzēs lidot tik nereāli daudz! Nezinu, varbūt man jānopērk kāds ērts spilvens, lai tajās lidmašīnās varētu labāk pagulēt."


Izmantotie resursi:
LTV1 raidījuma "Sporta studija" youtube.com kanāls