Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

35 miljonu vietā līgums par vienu miljonu jeb Motejūns pievienojas "Pelicans"

Rolands Eliņš

35 miljonu vietā līgums par vienu miljonu jeb Motejūns pievienojas "Pelicans"
Donāts Motejūns kopā ar savu nu jau bijušo komandas biedru Džeimsu Hārdenu
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas basketbolists Donāts Motejūns beidzot pielicis punktu savai starpsezonas brīvā aģenta sāgai, šovakar oficiāli noslēdzot līgumu ar NBA komandu Ņūorleānas „Pelicans”.

Donāts Motejūns ar „Pelicans” noslēdzis viena gada līgumu, kura nosacījumi netiek izpausti, taču ESPN vēsta, ka tas ir par minimālo algu 1.1 miljona dolāru apmērā. Motejūnam pēdējā mēneša laikā bija tikšanās arī ar „Lakers” un „Timberwolves” komandām, turklāt „Lakers” arī varēja piedāvāt par trim miljoniem lielāku algu, ko acīmredzot tomēr nedarīja. „Pelicans” pēdējā laikā bieži spēlē ar īso sastāvu, kurā Entonijs Deiviss darbojas kā centrs, un Motejūna kā tālmetienus izpildoša spēka uzbrucēja piesaiste atbilst šai taktikai.

26 gadus vecais lietuvietis Donāts Motejūns šovasar nonāca neaizsargāta brīvā aģenta statusā, kas nozīmēja, ka viņš var pieņemt jebkuras NBA komandas piedāvājumu, bet viņa komandai Hjūstonas „Rockets” bija iespējas šo piedāvājumu atspēkot un parakstīt līgumu par tādu pašu summu. Motejūns savās pirmajās četrās NBA sezonās bija sevi apliecinājis kā talantīgu spēlētāju ar savam augumam (2.11m) pieklājīgu tālmetienu. Savā labākajā sezonā Motejūns bija vidēji guvis 12.0 punktus un savācis 5.9 atlēkušās bumbas, kas šīs vasaras algu bumā viņam paredzēja iespaidīgu līgumu.

Taču „Rockets” šaubījās par viņa veselību, jo vienreiz jau bija centusies aizmainīt spēlētāju uz Detroitu, bet darījums izgāzās, jo Motejūns neizgāja medicīniskās pārbaudes. Šovasar Hjūstona līdz ar to atturējās no tāda līguma piedāvājuma, kādu gaidīja Motejūns, turklāt viņa pozīcijā nolīga līdzīga tipa spēlētāju Raienu Andersonu, kurš NBA sevi pierādījis daudz pārliecinošāk.

Motejūns ilgi palika bez līguma, taču novembra beigās vienojās ar „Nets” par četru gadu līgumu par 35 miljoniem dolāru. „Rockets” izvēlējās to atspēkot un paturēt uzbrucēju savā komandā, taču sekoja jaunas nesaskaņas ar spēlētāja aģentu un kluba vadību, Motejūns neieradās uz medicīniskajām pārbaudēm, un radās jauns skandāls. Tā beigās abas puses vienojās par jaunu līgumu, taču sadarbība beidzās ļoti ātri, jo „Rockets” pēc Motejūna medicīniskajām pārbaudēm (kurās acīmredzot par Motejūna fizisko stāvokli lieliskas ziņas netika iegūtas) nolēma, ka parakstu uz šī līguma tomēr neliks. Motejūns kļuva par neierobežotu brīvo aģentu, taču pēc visa notikušā un brīdī, kad sezona rit jau pilnā sparā, uz savam talantam atbilstošu līgumu pretendēt vairs nevarēja, tādēļ nācās vienoties ar "Pelicans" par jau pieminēto minimālo līgumu.

Jāpiemin, ka „Rockets” līdz pat rudenim uz galda turēja līguma piedāvājumu uz divām sezonām par 15 miljoniem dolāru, taču garantējot tikai pirmo līguma sezonu. Hjūstona to darīja, ņemot vērā Motejūna savainojumu vēsturi – četrās NBA sezonās viņš kopā izlaidis 112 spēles.

Izmantotie resursi:
Donatas Motiejunas signs 1-year deal with the...

     [+] [-]

, 2017-01-03 21:42, pirms 7 gadiem
Paanalizējiet lūdzu Donāta rīcību - autors ļoti nesaprotami uzrakstījis, kāpēc 35 mlj vietā ir 1 mlj ?

varētu domāt, ka izvēlējās vājāko klubu, kur varētu uztaisīt labu statistiku un vasarā nokampt no vēl lielākajiem budžetiem pat vairāk par 35 ..

     [+] [-]

, 2017-01-03 21:52, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Paanalizējiet lūdzu Donāta rīcību - autors ļoti nesaprotami uzrakstījis, kāpēc 35 mlj vietā ir 1 mlj ?

varētu domāt, ka izvēlējās vājāko klubu, kur varētu uztaisīt labu statistiku un vasarā nokampt no vēl lielākajiem budžetiem pat vairāk par 35 ..
izlasi velreiz rakstu...... traumatisks spēlētajs ar attieksmes problemam....

     [+] [-]

, 2017-01-03 21:55, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Paanalizējiet lūdzu Donāta rīcību - autors ļoti nesaprotami uzrakstījis, kāpēc 35 mlj vietā ir 1 mlj ?

varētu domāt, ka izvēlējās vājāko klubu, kur varētu uztaisīt labu statistiku un vasarā nokampt no vēl lielākajiem budžetiem pat vairāk par 35 ..
Nav jau šaubu par to, ka viņš var un prot spēlēt! Problēma viņa gadījumā visu šo laiku ir tas muguras savainojums. Un sezonas vidū NBA komandas baigi neiespringst uz brīvajiem aģentiem, jo īpaši ar savainojumu vēsturi, tāpēc interesentu skaits ir stipri ierobežots un algu budžets arī lielākai daļai iztērēts. Ja šosezon sevi pierādīs, tad noteikti savus ciparus dabūs, bet sezonas vidū diez vai ir tas brīdis, kad "lielo līgumu" pelnīt! Nekāda problēma ar virsrakstu - būtu savus 35 dabūjis, ja būtu aizgājis pie Rockets un uzlicis parakstu! Spītīgi negribēja nekādu sakaru vairs ar Hjūstonu un pateica atā! Vispār ļoti neparasta situācija ar braļuku, neatceros citu šādu gadījumu, kad spēlētājs atsakās parakstīt ierobežoti brīvā aģenta līgumu ar iepriekšējo komandu!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-03 22:13, pirms 7 gadiem
citiem vārdiem sakot, pie 35 mil viņš nebūtu nekādi ticis, jo neizietu medicīniskās pārbaudes, tāpēc jāspēlē par minimālo summu.

  +7 [+] [-]

, 2017-01-03 22:41, pirms 7 gadiem
es ar gribu minimālo algu. varu padot dvieļus un attieksme man ir pareizā- pa kājām toč nemaisīšos

  -1 [+] [-]

, 2017-01-03 22:41, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: izlasi velreiz rakstu...... traumatisks spēlētajs ar attieksmes problemam....
tu arī izlasi vēlreiz. DM ja gribēja, tad ar visām traumām varēja dabūt 35 mlj - bet kāpēc viņš izvēlējās tos nepaņemt??! savukārt rakstītais "nācās pieņemt" arī nav precīzi - nebija obligāti jāpieņem - varēja izlaist sezonu ..

aģenta loma/kļūda? te diemžēl nav pieminēts BJ ARmstrong - starp citu viņš pārstāv arī D.Rose un D.Green ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-04 01:15, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Kas vinam ar veselibu? Motors ne ta klapē vai kas cits?
ja pareizi atceros,tad probleemas ar muguru

     [+] [-]

, 2017-01-04 03:29, pirms 7 gadiem
Problem? rakstīja: citiem vārdiem sakot, pie 35 mil viņš nebūtu nekādi ticis, jo neizietu medicīniskās pārbaudes, tāpēc jāspēlē par minimālo summu.
tur tā lieta, ka būtu ticis ļoti daudzos gadījumos. aģents uz vietas jāatlaiž.
Vispirms vasarā tika noraidīts Qualification Offer par 4M uz pēdējo gadu no Hjūstonas.

Nākamais - ja Hjūstona nebūtu pielīdzinājusi 35M/4 gadu līgumu vai šams būtu aizgājis uz pārbaudēm pirmajā reizē, naudiņa ripotu kontā.

     [+] [-]

, 2017-01-04 08:54, pirms 7 gadiem
Kaut kādi jocīgi noteikumi attiecībā pret Nets. Ja reiz HOU atspēkoja līgumu, tad bija arī jāparaksta. Tad jau tā var mūžīgi darīt. Un kāpēc Netiem nav ļauts vēlreiz izteikt piedāvājumu?

     [+] [-]

, 2017-01-04 15:35, pirms 7 gadiem
Visdrizāk vnk kaut kas Hjustonā nepatika un viss