Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: Pret amerikānietēm produktīvākās S.Bērziņa un Ziedone

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Skaitļi: Pret amerikānietēm produktīvākās S.Bērziņa un Ziedone
Samanta Bērziņa
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm spēlē par 9. vietu Latvijas izlase ar pārliecinošu 13:0 apspēlēja ASV. Aplūkojot lietderības koeficientus, secināms, ka produktīvāko spēli Latvijas izlasē aizvadīja Samanta Bērziņa un Zane Ziedone.

Samanta Bērziņa bija laukumā pie septiņiem vārtu guvumiem, taču vieni no tiem tika gūti, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Līdz ar to viņai, tāpat kā divu vārtu autorei Zanei Ziedonei lietderības koeficients +6. Lielisku spēli aizvadīja mūsu izlases trešā maiņa, sasniedzot lietderības koeficientu +5. Tikmēr nomināli pirmā maiņa ar Zani Daršu un Elīzu Elizabeti Bērziņu tā arī nebija laukumā pie vārtu guvumiem. Viņu partnere Klinta Mārtiņjēkaba vēl nebija nomainījusies, kad Anna Ankudinova pārtvēra bumbiņu un guva trešos vārtus. Savukārt pirmās maiņas aizsardzes Evelīna Garbare un Marta Lība Zameca bija laukumā pie astotajiem vārtiem, kad cīņā sekmīgi bija iesaistījušās sākotnējās rezervistes Kristiāna Elizabete Krūmiņa, Anna Mūrniece un Emīlija Salaciete.

Aplūkojot spēlētāju statistiku visa turnīra garumā, pašlaik labākais lietderības koeficients ir Laurai Gaugerei, kura čempionāta gaitā no uzbrucējas ir pārkvalificēta par aizsardzi un pašlaik sasniegusi +4 koeficientu. Pēc mača ar amerikānietēm pozitīvas ir arī Daniela Dafne Hāne, Luīze Raseiceva un Liliāna Jakovicka (visām +2), kā arī Jūlija Rozīte, kurai +1 lietderība.

Tikmēr no mīnusiem joprojām nav izdevies izķepuroties mūsu izlases kapteinei Elīzai Elizabetei Bērziņai (-12) un pieredzējušajai Evelīnai Garbarei (-9), kurām ir divi sliktākie koeficientu čempionātā Latvijas izlasē.

Latvijas izlases spēlētāju lietderības koeficienti katrā spēlē atsevišķi un turnīrā kopumā: