Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

„Jets” iemet septiņas ripas Vegasai un pārņem vadību Rietumos

„Jets” iemet septiņas ripas Vegasai un pārņem vadību Rietumos
Nikolajs Elerss un Adams Lourijs svin kārtejo "Jets" vārtu guvumu mačā pret "Golden Knights"
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) norisinājās astoņas spēles. „Jets” izcīnīja 16. uzvaru jaunajā sezonā un izvirzījās vadībā visā Rietumu konferencē, bet „Senators” mačā pret „Islanders” pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju.

Pārliecinošo sniegumu turpina demonstrēt Vinipegas „Jets”, ar 7:4 apspēlējot līgas debitanti Vegasas „Golden Knights”. Pirmajā trešdaļā Vegasas komanda guva divus vārtus un panāca 1:2, pēc 40 nospēlētajām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet viss izšķīrās noslēdzošajā periodā, ko „Jets” uzvarēja ar 5:2. Trīs punktus uzvarētāju rindās savāca Bleiks Vīlers (0+3), Patriks Laine un Marks Šaiflijs (katram 1+2), savukārt ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās 2015. gada drafta 17. numurs Kails Konnors. Pēc uzvaras „Jets” ieņem pirmo vietu gan Centrālajā divīzijā, gan visā Rietumu konferencē.

Ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Losandželosas ”Kings”, kas pārspēja Sentluisas „Blues” ar 4:1. Jau otrajā minūtē Tailers Tofolijs aizskrēja no visiem „Blues” spēlētajiem un pārspēja vārtsargu, atklājot rezultātu – 1:0, bet pēc piecām minūtēm Anže Kopitars bija pirmais pie atlekušās ripas, gūstot savus 13. vārtus šosezon – 2:0. Otrajā periodā „Blues” hokejistiem izdevās pārspēt lielisko spēlējošo Darsiju Kemperu – pēc Patrika Berglunda uzmetiena vairākumā ripa atrada ceļu vārtos – 2:1. Pavisam drīz Adrians Kempe ar stipru metienu no laukuma apmales atjaunoja divu vārtu pārsvaru – 3:1, bet trešajā trešdaļā Tofolijs guva savus otros vārtus mačā un 13. šosezon – 4:1. „Kings” vārtsargs Kempers atvairīja 39 metienus.

Ņujorkas „Rangers” ar 5:1 sagrāva Karolīnas „Hurricanes”, svinot piekto uzvaru pēdējos sešos mačos. Spēles sākums neliecināja par šādu iznākumu – pēc neveiksmīgi uzsākts uzbrukums no savas zonas ripa tika pārtverta, un jau 57. sekundē Džastins Viljamss ar stipru metienu atklāja rezultātu – 0:1. Turpmāk gan visus vārtus guva tikai „Rangers” hokejisti. Ar „hat-trick” atzīmējās Mihales Grabners, divas reizes iemetot tukšos vārtos.

Otavas ”Senators” izdevās pārvarēt septiņu zaudējumu sēriju, 11 vārtu mačā pārspējot Ņujorkas „Islanders” ar 6:5. Vairākas reizes mainījās līderis, pēc 40 minūtēm rezultāts bija 5:5, bet uzvaras vārtus trešā perioda sākumā guva Raiens Dzingels, izcīnot atlēkušo ripu vārtu priekšā. Pirmos vārtus savā NHL karjerā guva 20 gadus vecais kanādiešu aizsargs Tomass Šabots, ar 1+2 kaldinot „Islanders” uzvaru.

NHL regulārā sezona turpināsies ar naktī uz 2. decembri ar 12 spēlēm, bet viena no tam sāksies plkst. 20:00 pēc Latvijas laikā. Agrā mačā tiksies Bostonas „Bruins” un Filadelfijas „Flyers”. Šo cīņu būs iespējams noskatīties bezmaksas NHL mājas lapā.

NHL spēles, 2. decembris

SpēleRezultāts
Penguins – Sabres4:0
Senators – Islanders6:5
Hurricanes – Rangers1:5
Ducks – Blue Jackets2:4
Sharks – Panthers2:1
Kings – Blues4:1
Golden Knights – Jets4:7
Devils – Avalanche2:1
Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...