Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Liona izglābjas Turīnā un saglabā intrigu, "Sevilla" kļūst par līderi

Rolands Eliņš

Liona izglābjas Turīnā un saglabā intrigu, "Sevilla" kļūst par līderi
Gonsalo Igvains un Korentēns Toliso
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas H apakšgrupā „Lyon” spēles izskaņā izrāva neizšķirtu pret Turīnas „Juventus” (1:1) un saglabāja reālas iespējas iekļūt astotdaļfinālā. Lionas spēles rezultāts arī vēl neļāva „Sevilla”, kas šovakar ar 4:0 sadauzīja Zagrebas „Dinamo”, garantēt vietu astotdaļfinālā.

Turīnas „Juventus” bez savainotā aizsarga Džordžo Kjelīni, diskvalificētā Mario Leminā un traumētā Paulo Divalas sastāvā uzņēma iepriekšējā kārtā tikai ar lielām pūlēm un veiksmes palīdzību pieveikto Francijas komandu „Lyon”. Turīnas komandas pamatsastāvā izgāja Klaudio Markīzio, kā arī Stefano Sturaro. Savukārt Lionai aizsardzības centru veidoja gados jaunie un mazpieredzējušie Emanuels Mammana (20 gadi) un Muktars Diakabī (19), un neviens no aizsardzības četrinieka nebija no nosacītā pamatsastāva.

Savu simto Čempionu līgas spēli aizvadīja Džanluidži Bufons, kurš jau mača sākumā atvairīja bīstamu „Lyon” futbolista Maceja Ribusa sitienu no tuvas distances, bet asa leņķa. „Juventus” izdevās ātri izvirzīties vadībā pēc Gonsalo Igvaina 13. minūtē realizētā 11 metru soda sitiena. Tas tika piešķirts par Sturaro pagrūšanu soda laukumā, kas vizuāli gan neizskatījās pārāk spēcīga, taču skrējienā esošais Sturaro līdzsvaru zaudēja un nokrita, un tiesnesis tik paraustīja plecus „Lyon” spēlētāju virzienā –sak, grūdiens mugurā bija, tātad arī sods un pendele.

Puslaika turpinājumā „Juventus” vajadzēja panākt 2:0, kad uz „Lyon” nepieredzējušās aizsardzības fona lieliskas 45 minūtes aizvadošais Mario Mandžukičs izkārtoja pilnīgi brīvu sitienu no 11 metriem Igvainam, bet argentīnietis pamanījās pārsist pāri... Uzbrukumu gan netrūka arī Lionai, un Bufons vēl pāris reizes atvairīja pretinieku sitienus, bet neviens nebija patiešām bīstams.

Jāpiemin arī kāda epizode Markīzio izpildījumā – viņš savā laukuma pusē atņēma bumbu un aizskrēja ļoti bīstamā pretuzbrukumā, kurā brīva bija visa kreisā mala, taču paskatījās atpakaļ un ievēroja „Lyon” spēlētāju pakritušu ar traumu un pēc īsas vilcināšanās potenciāli draudīgo uzbrukumu pārtrauca, izsitot bumbu autā. Taču dažas minūtes iepriekš Markīzio pats tika pažēlots, kad tiesnesis nepiešķīra pat brīdinājumu par trāpīšanu ar buci pa pretinieka seju.

Otrajā puslaikā „Juventus” pamazām iesēdās aizsardzībā un pēc Miralema Pjaniča sasituma dēļ veiktās nomaiņas pārgāja uz spēli ar pieciem aizsargiem. Ar aizsardzību Juvei viss bija kārtībā un patiešām bīstami „Lyon” momenti netika pieļauti, taču vidējā līnijā gan viesi otrajā puslaikā bija izteikti pārāki. Un 84. minūtē pienāca brīdis, kad arī „Juventus” aizsardzība pieļāva rupju kļūdu. Pēc standartsituācijas tika pieļauts, ka vārtu priekšā brīvi ieskrien veseli trīs(!) pretinieki un Korentēns Toliso bez lielām problēmām panāca 1:1. Mača izskaņā Lakazetam vēl bija iespēja sodīt ļoti sliktu puslaiku aizvadījušo „Juventus” ar uzvaras izraušanu, taču viņa sitienu no tuvas distances pēdējā brīdī bloķēja Andrea Bardzalji izklupiens.

Liona līdz ar to joprojām tēmē uz izkļūšanu no grupas, kurā par līderi kļuvusi „Sevilla”. Šodienas otrajā H grupas spēlē „Sevilla” savā laukumā ar 4:0 pieveica Zagrebas „Dinamo”, un Seviljai atlikušajās divās spēlēs 1/8 finālam pietiks ar vienu punktu. Spāņu klubs jau pirmajā puslaikā dominēja un radīja vairākas vārtu gūšanas iespējas, bet rezultātu atklāja 31. minūtē, kad horvātu vārtsargu pārsteidza Lučāno Vjeto sitiens pēc aizsarga apspēlēšanas. Zagrebas problēmas turklāt palika vēl lielākas puslaika pašās beigās, kad sarkano kartīti saņēma Petars Stojanovičs.

Otrajā puslaikā vairākumā „Sevilla” jau varēja izrēķināties ar saviem konkurentiem pēc pilnas programmas un noslēdza maču ar graujošo 4:0. 66. minūtē Serhio Eskudero noslēdza efektīvu kombināciju, 80. minūtē Stīvens Nzonzī trāpīja sitienu ar galvu, bet beigās savu vārdu vēl paspēja teikt Visams Ben Jeders.

Seviljai desmit punkti gan var radīt mānīgu drošības sajūtu, jo, ja neizdosies nezaudēt '"Juventus", bet Liona nepaklups pret grupas pastarīti Zagrebu, visu nāksies izšķirt pēdējā kārtā izbraukumā pret Lionu.

H grupa, 4. kārta

KomandasRez.Vārtu guvēji
Juventus-Lyon1:1 (1:0)Igvains 13` (11m) – Toliso 84`
Sevilla-Dinamo Z4:0 (1:0)Vjeto 31` Eskudero 66` Nzonzī 80` Ben Jeders 87`

H grupas kopvērtējums

VKomandaSUNZVAP
1.Sevilla43106:010
2.Juventus42206:18
3.Lyon41124:34
4.Dinamo Z40040:120

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2016-11-02 23:47, pirms 8 gadiem
Absolūti pelnīts punkts varžēdājiem. Labi vēl, ka nezaudējām to pašu punktu. Katastrofāls otrais puslaiks. Var saprast Allegri reakciju.

     [+] [-]

, 2016-11-02 23:49, pirms 8 gadiem
prieks par Sevilju,bet nu ljoti ceru ka naakamajaa pashmaaju chempja kaartaa nedaudz samazinaas apgriezienus

  +3 [+] [-]

, 2016-11-02 23:54, pirms 8 gadiem
EL laikam beidzot būs jauns uzvarētājs

  +2 [+] [-]

, 2016-11-03 00:01, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: EL laikam beidzot būs jauns uzvarētājs
..tas nu ir skaidrs

     [+] [-]

, 2016-11-03 01:30, pirms 8 gadiem
Būs interesanta cīņa Seviļā par pirmo vietu grupā.

     [+] [-]

, 2016-11-03 02:56, pirms 8 gadiem
Seviļai pilnīgi pietiek ar 1 niču abos atlikušajos mačos, lai garantētu vietu play-off. Tā kā nav tā, kā te autors raksta, ka "ja neizdosies pieveikt "Juventus"", pilnīgi pietiks ar neizšķirtu. Juvei gan ne.