Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G, H grupa: Barselona un Mančestras "United" pēc otrajām uzvarām

Andris Liepa
Andris Liepa

G, H grupa: Barselona un Mančestras "United" pēc otrajām uzvarām
Lionels Mesi
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā sāksies 2. kārtas spēles. Divi Eiropas futbola grandi „Barcelona” un „Manchester United” mēģinās vēl spilgtāk apliecināt savu favorītu statusu.

G grupa

„Spartak” - „Celtic”
Īstiem futbola mīļiem uzreiz jānorāda, ka šī spēle sāksies jau plkst.19:00 un tiks translēta „Viasat Sport Baltic” (un daudzviet internetā, protams). „Spartak”, kura nupat Krievijas čempionātā viesos ar 3:1 uzveica Permas „Amkar”, taču tabulā atrodas tikai 5. vietā, ļoti cienījami aizvadīja ČL grupu turnīra pirmo spēli, Barselonā zaudēja tikai ar 2:3. Pie tam maskavieši vēl 70. minūtē bija priekšā ar 2:1, un tikai Lionela Mesi divi gūtie vārti neļāva krievu klubam izcīnīt kādu punktu. Toties savā mačā tas izdevās „Celtic” – mājās 0:0 ar „Benfica” mazmomentu spēlē. Skotijas Premjerlīgā, neesot „Rangers”, Glāzgovas „Celtic” ar 4-2-1 un 14 punktiem septiņās spēlēs ieņem 1. vietu.

„Celtic”, iespējams, būs jāiztiek bez labās malas aizsarga Adama Metjūsa, kamēr „Spartak” problēmas ir lielākas – pamatvārtsargs Andrejs Dikaņs nevarēs spēlēt pleca traumas dēļ, tāpat nebūs brazīlieša Romulo (iesita Barselonā), bet vēl vairāku futbolistu dalība ir neskaidra. Interesanti, ka „Spartak” sastāvā esošais īrs Eidens Makgīdijs šovakar tiksies ar savu bijušo komandu, un skotu spēlētāji akcentē, ka no viņa jāuzmanās īpaši. Spēles nozīme, protams, būs milzīga, jo visi atdod 1. vietu „Barcelona” un otrās ceļazīmes liktenis visdrīzāk izšķirsies tieši trīs pārējo klubu savstarpējos dueļos.

„Benfica” – „Barcelona”
„Barcelona” grupu turnīram jākalpo kā ieskriešanās posmam, tiesa, pirmā spēle pret „Spartak” apliecināja, ka pašpārliecinātībai Čempionu līgā nav vietas, un arī šodien pārbaudījums varētu sanākt smags – „Benfica” bez šaubām ir nopietna pretiniece. Šoreiz to, šķiet, apzinās Barselonas treneris Tito Vilanova, sakot: „Neticu, ka „Benfica” tikai centīsies apturēt mūsu uzbrukumus un spēlēs uz neizšķirtu. Mani uztrauc „Benfica” uzbrucēji, taču spēlēsim savu futbolu. Nebūs viegli, jo pēdējās divās reizēs mēs šeit neguvām vārtus.” Grūti „Barcelona” nupat gāja arī Spānijas čempionāta spēlē, kurā tikai pašās beigās ar Seska Fabregasa un Davida Viljas pūlēm tika izrauta 3:2 uzvara. Situācija uz papīra gan ir daudz labāka – lai nu kā, bet ČL sākta ar uzvaru, savukārt „La Liga” ar 6-0-0 tiek ieņemta 1. vieta ar astoņu punktu pārsvaru pār 6. pozīcijā esošo „Real”. „Barcelona” joprojām jāiztiek bez Herarda Pikē, pret „Sevilla” ceļa traumu guva Tjagu Alkantara (ārā uz astoņām nedēļām), tāpat visas 90 minūtes, iespējams nav gatavi aizvadīt Andress Injesta, Karless Pujols, Adrianu Koreja.

Tikmēr „Benfica” pēc iegūtā punkta Glāzgovā šodien neko nevar zaudēt, bet tikai iegūt. Portugāles čempionātā „Benfica” ar 3-2-0 un 11 punktiem dala 1. vietu ar „Porto” un pēdējā kārtā 2:1 uzvarā abus vārtus iesita 29 gadus vecais brazīlietis Lima, kuram… tā bija tikai otrā spēle Lisabonas komandas sastāvā - pirmajā savā cīņā Lima nāca uz maiņu un arī guva vārtus. Vai viņš apbēdinās arī „Barcelona”?

H grupa

„CFR Cluj” – „Manchester United”
Lieli futbola svētki šovakar būs Rumānijas pilsētā Klužā-Napokā, kur viesos „Manchester United”. Pie tam „CFR Cluj” var būt lepna, ka šajos svētkos nebūs statiste – pēc sensacionālās 2:0 uzvaras 1. kārtā viesos pār „Braga” tieši rumāņu klubs ieņem 1. vietu grupā. „CFR Cluj” lieliski uzsākusi ČL, taču savu Rumānijas čempiones titulu uzsākusi aizstāvēt vairāk nekā nepārliecinoši: 3-4-2 un tikai 8. vieta starp 18 komandām. Šovakar gan par to netiks domāts, jo jācīnās ar Anglijas grandu. „CFR Cluj” treneris Joans Andone neslēpj, ka „būtu jauki no šīs grupas kvalificēties kopā ar „United””. Tāpat Andone apliecina, ka visa Rumānija būs ar CFR komandu un ka uzvara sajūsminātu visu Transilvānijas reģionu.

Tikmēr Alekss Fērgusons piemeklējis faktus, lai norādītu, ka viegli nebūs: „Redzējām CFR pēdējo maču ar „Braga”. Tāpat viņi šosezon divreiz pārspēja „Basel”, kas savukārt pagājušajā sezonā izsita mūs, tā ka mums jārespektē šis pretinieks. Viņu rindās izceltu Rafaelu Bastušu. Viņi ātri atgriežas aizsardzībā un ir bīstami pretuzbrukumos.” Pieredzējušajam trenerim noskaņojums nav no labākajiem, jo nupat Premjerlīgā zaudēts „Tottenham Hotspur” (2:3) un, atrototies 3. vietā, „Chelsea” jau ir četru punktu attālumā. Fērgusonam nav paticis, kā komanda pēdējā ielaida mačā, un uzsver, ka sniegums jāuzlabo. Papildus esošajai lazaretei kopā ar „United” uz Rumāniju nav devušies Pols Skoulzs (iedota atpūta), Raiens Gigss un Maikls Keriks (abiem vīruss).

„Galatasaray” – „Braga”
Turku klubs ļoti sakarīgi nospēlēja Mančestrā, zaudējot ar 0:1 un pāris reizes ļoti bīstami apdraudot pretinieku vārtus. „Galatasaray” ir spēcīgs sastāvs un šodien pienācis laiks ņemt pirmos punktus. Ar zvaigžņotu sastāvu „Galatasaray”, esošā Turcijas čempione, ieņem 1. vietu arī šajā Turcijas čempionātā (4-1-1), un turnīra rezultatīvākais futbolists ar sešiem vārtiem ir Umuts Buluts, kuram Mančestrā spēle bija jābeidz priekšlaicīgi. Tagad viņš ir gatavs un iespējams atkopsies arī Hamits Altintops un Johans Elmanders (saindējies ar ēdienu). Jāsaka gan, ka vienīgo zaudējumu Turcijas čempionātā „Galatasaray” piedzīvoja tieši pēdējā kārtā. Treneris Fatihs Terims atzīst, ka šādi zaudējumi „cilvēkiem rada jautājumus”, tomēr viņš skatās uz priekšu un sola, ka pret „Braga” tiks spēlēts tikai uz uzvaru, pretinieks tiks sagaidīts augstu, solot agresīvu presingu.

„Braga” pēc zaudējuma CFR ir nokļuvusi neapskaužamā situācijā un pat neizšķirts Turcijas ellē neko daudz nedos (plus nākamās divas spēles ar „United”…). Tomēr treneris Žuzē Peseiru atzīst: „Nespēlēsim uz neizšķirtu, taču, paturot prātā atmosfēru, viena punkta iegūšana viesiem nebūtu slikts rezultāts.” Portugāles čempionātā „Braga” ar 3-1-1 ieņem 3. vietu aiz „Benfica” un „Porto”.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-02 11:46, pirms 12 gadiem
Barcai grūta spēle,ko pierāda pēdējo divu spēļu rezultāti Benfikā,bet jāņem

  +9 [+] [-]

, 2012-10-02 12:15, pirms 12 gadiem
šitas teksts labs - „Viasat Sport Baltic” (un daudzviet internetā, protams)!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-02 12:31, pirms 12 gadiem
nu ko jāiet uzlikt kāda likme!

  +3 [+] [-]

, 2012-10-02 12:32, pirms 12 gadiem
Ja barca speles tik nedrosi ka ieprieksejas 2 speles tad Benfika ari var panemt man vienalga kas vines es par skaistu futbolu

  +4 [+] [-]

, 2012-10-02 12:38, pirms 12 gadiem
jaanis22 rakstīja: šitas teksts labs - „Viasat Sport Baltic” (un daudzviet internetā, protams)!!!
jo īsts futbola fans meklēs jubkuru iespēju, kā spēles noskatīties

     [+] [-]

, 2012-10-02 14:51, pirms 12 gadiem
autor vai tad šovakar tikai 4 spēles paredzētas?

     [+] [-]

, 2012-10-02 16:57, pirms 12 gadiem
hahasport.com

     [+] [-]

, 2012-10-02 17:41, pirms 12 gadiem
M I K U C I S rakstīja: autor vai tad šovakar tikai 4 spēles paredzētas?
par pārējām bija slinkums rakstīt

  -2 [+] [-]

, 2012-10-02 17:55, pirms 12 gadiem
Par Celtic, Benfica, CFR Cluj un Sporting Braga

     [+] [-]

, 2012-10-02 18:56, pirms 12 gadiem
Kur netā Barsas spēli varēs skatīties ?

     [+] [-]

, 2012-10-02 20:22, pirms 12 gadiem
kura varētu būt perspektīvakā spēle no skatāmības viedokļa?

     [+] [-]

, 2012-10-02 20:55, pirms 12 gadiem
Spartaks rullē,pēdējās minūtēs,pagrūž mājās Celtic....

     [+] [-]

, 2012-10-02 21:17, pirms 12 gadiem
palidz kaads draugs ar linkiem uz barcas speeeli )

     [+] [-]

, 2012-10-02 21:51, pirms 12 gadiem
kur var skatīties barcas spēli?

     [+] [-]

, 2012-10-02 21:59, pirms 12 gadiem
C.Ronaldo#7 rakstīja: kur var skatīties barcas spēli?
thefirstrow.eu tik kvalitāte varēja būt labāka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-02 22:51, pirms 12 gadiem
njaa.. Van Persy un Roney uzdarbojas 2-1

     [+] [-]

, 2012-10-02 23:20, pirms 12 gadiem
nē,nu kāpēc atkal ar Pujolu kaut kas tāds notiek!!!!