Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: ''Galatasaray'' pieveic ''United'' un piesakās uz otro vietu

Krišs Upenieks

H grupa: ''Galatasaray'' pieveic ''United'' un piesakās uz otro vietu
''Galatasaray'' pelnīti uzvar savās mājās
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar startē 5. kārta. H grupā pirmo zaudējumu piedzīvoja ''Manchester United'', kas viesos ar 0:1 zaudēja ''Galatasaray''. Turki diezgan nopietni pieteikušies uz izkļūšanu no grupas, jo pašiem pēdējā spēlē ar ''Braga'', bet ''Cluj'', kas ar 3:1 apspēlēja portugāļus, viesosies Mančestrā, kur punktus rumāņiem izcīnīt būs grūti. ''Galatasaray'' arī labāk spēlējuši savstarpējās spēlēs ar Rumānijas klubu, tādēļ pie vienāda punktu skaita tālāk tiks tieši viņi.

''Galatasaray'' izcīna ļoti svarīgu uzvaru, piesakoties uz astotdaļfinālu

Viesi pirmo bīstamo momentu izveidoja jau pašā spēles sākumā, kad no 16 metriem pa vārtiem sita Toms Kleverlijs, bet sitiens īsti neizdevās un Fernando Muslera pārliecinoši tvēra bumbu. Arī turki ik pa brīdim bīstami tuvojās Andersa Lindegārda vārtiem, taču dānim nekas pārdabisks vārtos nebija jārāda. Jāsaka gan, ka varēja redzēt to, ka mājinieki ir ļoti noskaņojušies, un vēlme izcīnīt uzvaru šajā spēlē bija milzīga, jo tas radītu lielisku situāciju cīņā par astotdaļfinālu. Arī bumbu abas komandas kontrolēja līdzīgi, un kopumā pārsvars ne vieniem, ne otriem nepiederēja.

Puslaika vidusdaļā pēc centrējuma no diezgan labas pozīcijas ar galvu sita Buraks Jilmazs, bet mazliet garām vārtu rāmim. ''Galatasaray'' laukumā tiešām izskatījās ļoti labi, kas, savu skatītāju atbalstīti, izdarīja ļoti lielu spiedienu uz angļiem. 33. minūtē Hamits Altintops specīgi sita no aptuveni 18 metriem, bet vārtsargs bija vietā. Izskaņā uzbrukumā uzspieda arī mančestrieši, bet 44. minūtē pēc Kleverlija stūra sitiena pa vārtu pārliktni sita 18 gadus vecais Niks Pauels. Pēc pirmā puslaika bezvārtu neizšķirts interesantā spēlē.

Otrā puslaika sākuma efektīvi no aptuveni 20 metriem sita Alberts Riera, bet viņa raidījumu veiksmīgi tvēra Lindegārds. 53. minūtē fantastiski soda laukumā centrēja Emanuels Ebuē, un pirmais pie bumbas bija Felipe Melo, kurš ar galvu sita zem vārtu pārliktņa, bet teicamu reakciju nodemonstrēja Lindegārds, pārceļot bumbu pāri vārtiem. Stūra sitiens, un šoreiz vārtsargs viesus neglāba - labs centrējums, un ar galvu precīzi sita Buraks Jilmazs, izvirzot vadībā mājiniekus un liekot uzsprāgt ''Türk Telekom Arena'' tribīnēm - 1:0.

Protams, viesi uzreiz centās aktivizēties, un 59. minūtē labā sitiena pozīcijā nonāca Čičarito, bet viņa sitiens tika bloķēts. Kontrolēja bumbu ''United'' daudz vairāk nekā iepriekš, bet nevar teikt, kā kādā no uzbrukumiem ''Galatasaray'' pārsvars nopietnu tiktu apdraudēt. 78. minūtē lielisks šāviens no patālas distances padevās Altintopam, bet šoreiz mazliet pietrūka precizitātē. Spiediens uz Musleras vārtiem bija, bet kopīgiem spēkiem turki šo svarīgo uzvaru noturēja - 1:0. Jāpiemin, ka ''United'' galvenais treneris Sers Alekss Fergusons šajā mačā atpūtināja gandrīz visus komandas līderus.

''Cluj'' uzvar, bet tikt tālāk būs grūti

Abas komandas spēli iesāka aktīvi, agresīvi, jo skaidrs, ka abām uzvara bija ļoti vajadzīga, lai cīnītos par izkļūšanu no grupas. 7. minūtē mājiniekiem padevās lieliska saspēle – no sākuma Felise Pikolo pie soda laukuma atrada Rafaelu Bastušu, bet tas ar vienu pieskārienu lieliski vienu pret vārtsargu izvirzīja Rui Pedro, kurš no pavisam nelielas distances sita nekļūdīgi - 1:0. Pēc neilga laika jau pieminētais Pedro izcēlās vēlreiz, kad soda laukumā saņēma labu piespēli no malas un vēlreiz precīzi raidīja bumbu vārtu tīklā, dubultojot savas komandas pārsvaru.

Portugāļi neapjuka un ļoti ātri atguva vienus vārtus, kas bija ļoti svarīgi – lieliski Alanam iespēlēja Rubens Mikaēls, un uzbrucējs sita precīzi – 1:2. ''Braga'' gūtie vārti arī pamainīja spēles ritējumu – viesi vairāk kontrolēja bumbu, vairāk uzbruka, bet kopumā var teikt, ka Rumānijā bija vērojams ļoti atklāts futbols, kas lika domāt, ka vēl vārti tiks gūti. Uguņošana pirmajā puslaikā nebija beigusies, un Pedro puslaika otrajā daļā ar precīzu raidījumu no 16 metriem noformēja sev ''hattrick'' – 3:1. Tas pirmajās 45 minūtēs bija arī viss, un rumāņiem diezgan drošs pārsvars. Jāpiemin, ka jau kompensācijas laikā sarkano kartīti par sitienu ar elkoni nopelnīja Duglass Fereira, atstājot ''Braga'' mazākumā.

Otrajā puslaikā, protams, portugāļiem nekas cits, kā doties uz priekšu, neatlika, jo bija jāgūst trīs vai vismaz divi vārti, jo, neizcīnot punktus šajā spēlē, tikt tālāk izredžu ''Braga'' futbolistiem nebija, bet visu vēl vairāk sarežģīja Fereiras nevajadzīgais noraidījums pirmā puslaika beigās. Jāsaka, ka arī rumāņi, iespējams, mazliet jau atslābinājās, un aizsardzībā drošības īsti nebija - pa vārtiem uzsita Alans un Bastušs. Viesi darīja visu, lai atgrieztu intrigu (vienreiz pat bumba ielidoja ''Cluj'' vārtos, bet fiksēta aizmugure), bet nekādi nespēja atgūt pat vienus vārtus. Beigās jau rumāņi pārliecinoši noturēja uzvaru (3:1) un turpina cīņu par tikšanu ārā no grupas.

UEFA Čempionu līga, H grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Galatasaray – Manchester United1:0 (0:0)Jilmazs 54'
Cluj - Braga3:1 (3:1)Pedro 7' 15' 33' - Alans 17'

Grupas tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Manchester United54019:512
2.Galatasaray52125:57
3.Cluj52128:77
4.Braga51046:113

  +2 [+] [-]

, 2012-11-20 23:40, pirms 12 gadiem
briesmīgs mačs

  +2 [+] [-]

, 2012-11-20 23:56, pirms 12 gadiem
Kāpēc klusums par Laizāna gūtajiem vārtiem?
Tas būtu interesantāk nekā šis mačs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 00:11, pirms 12 gadiem
"United" spēles UEFA ČL vispār vairs var neskatīties. Tur nav ko redzēt. Pasaules gals tuvojas.

     [+] [-]

, 2012-11-21 00:15, pirms 12 gadiem
Rolis72 rakstīja: Kāpēc klusums par Laizāna gūtajiem vārtiem?
Tas būtu interesantāk nekā šis mačs.
Tas tiesa,par to gan klusums

     [+] [-]

, 2012-11-21 00:23, pirms 12 gadiem
Taktiski jau pareizi, bet priekš faniem varēja jau palaist biku labāku sastāvu...

  +3 [+] [-]

, 2012-11-21 09:43, pirms 12 gadiem
Nemiroff rakstīja: Taktiski jau pareizi, bet priekš faniem varēja jau palaist biku labāku sastāvu...
Nav iemesla to darit, labak gatavoties Premjerligai lai atkal nedabutu pa dirsu no vajas komandas.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 10:23, pirms 12 gadiem
aNnounced rakstīja: Nav iemesla to darit, labak gatavoties Premjerligai lai atkal nedabutu pa dirsu no vajas komandas.
Pilnīgi piekrītu, vēl jau var piebilst, ka pirmais puslaiks nebija tik traks.