Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts Mūsējie KHL: Pujacam savainojums, Dārziņš un "Ak Bars" piekāpjas Masaļska "Yugra"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mūsējie KHL: Pujacam savainojums, Dārziņš un "Ak Bars" piekāpjas Masaļska "Yugra"
Georgijs Pujacs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojis Kontinentālās hokeja līgas klubs Novosibirskas ''Sibir'', kas šodien ar Latvijas aizsargu Georgiju Pujacu ierindā viesos ar 1:3 atzina Juliusa Šuplera vadītā Maskavas CSKA pārākumu. Savukārt Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" savā laukumā papildlaikā ar 1:2 piekāpās "Yugra" komandai, piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas.

Pujacam tikai četras maiņas

Spēles ievadā laukumā valdīja mierīgs hokejs, savukārt emocijas bija sakāpinātas, tādēļ 7. minūtē par abpusēju rupjību tika noraidīts ''Sibir'' pieredzējušais zviedru aizsargs Davids Petrašeks un CSKA jaunieguvums, sliktu slavu iemantojušais Dārsijs Vero. Vairāk ripu kontrolēja mājinieki, kas 17. minūtē, spēlējot vairākumā, panāca savu - rezultatīvs bija aizsargs Aleksandra Guskova metiens no vidējas distances.

Spēles turpinājumā nekas būtiski nemainījās - kamēr viesi spēja atbildēt tikai ar epizodiskiem pirmās maiņas uzbrukumiem, armijnieki guva vēl divus bezatbildes vārtus, panākot 3:0. Tomēr slovāku vārtsargam Rastislavam Staņam neizdevās aizvadīt otro sauso spēli nedēļas laikā, jo somu uzbrucējs Jori Lehterā viņu pārspēja nieka 16 sekundes pirms beigu signāla - uzvara ar 3:1 Maskavas CSKA kontā.

Georgijs Pujacs atkal spēlēja otrajā virknējumā, bet šoreiz laukumā devās tikai četrās maiņās, uz ledus pavadot minūti un 43 sekundes (cieta sadursmē un traumas dēļ nevarēja maču turpināt), kuru laikā atzīmējās ar vienu metienu. Pēc spēles ''Sibir'' kapteini gaida medicīniskie izmeklējumi.

Krikunovs neuzticas Dārziņam, "Ak Bars" zāģē Masaļskim

Edgars Masaļskis maču Kazaņā starp vietējo "Ak Bars" un "Yugra" vēroja no rezervistu soliņa, bet ″Yugra″ vārtos stājās Mihails Birjukovs. Trešdaļas pirmajā pusē darba viņam netrūka, jo Lauris Dārziņš, kurš spēlēja pirmajā maiņā, un kompānija viesu vārtus padraudēja regulāri. ″Ak Bars″ pirmo 20 minūšu laikā divas reizes spēlēja skaitliskajā vairākumā, taču vārtus gūt tā arī nespēja, lai gan sāncenšus nomētāja pamatīgi – 15:3. Reizi komandu gan glābt nācās ari Petri Vehanenan, bet kopumā Kazaņas pārsvars bija ievērojams.

Otrās trešdaļas pirmo bīstamo momentu izveidoja tieši piecinieks, kurā spēlēja arī Dārziņš, tiesa, bez latviešu uzbrucēja līdzdalības – tieši pretī vārtiem ripu saņēma Jarko Immonens, bet Birjukovs atkal darbojās precīzi. Perioda turpinājumā pārāk daudz iespēju gūt vārtus mājiniekiem nebija un tās arī palika neizmantotas, kamēr viesi vienu reizi varēja gavilēt – Staņislavs Žmakins no aizvārtes tika pie metiena un pēc tam arī prata aizstiepties līdz vārtsarga nepiespiestajai ripa un iebakstīt to vārtos. Pēc divām trešdaļām 1:0 ″Yugra″ vadībā, bet ″Ak Bars″ hokejisti nebija spējuši gūt vārtus jau vairāk nekā piecus periodus pēc kārtas (pirms tam 0:4 zaudējums ″Amur″).

Veiksmīgs mājiniekiem izrādījās mača sestais vairākums, kad vārtu priekšā veiksmīgi nospēlēja Kirils Petrovs, raidot vārtos Birjukova atvairīto ripu. Mājinieki metās izraut uzvaru, pa momentam bija arī viesiem, tomēr mača likteni pamatlaikā izšķirt neizdevās. Tas izšķīrās sekundi pirms pagarinājuma beigām - ″Ak Bars″, spēlējot skaitliskajā vairākumā, ļāva Jevgeņijam Fjodorovam tikt pie pēdējo sekunžu metiena, pēc kura ripa starp Vahanena kājsargiem ielidoja vārtos. Kazaņas komandai tas bija otrais zaudējums pēc kārtas, turklāt tajos komandai izdevies gūt tikai vienus vārtus.

Lauris Dārziņš laukumā pavadīja vien nepilnas astoņas minūtes, turklāt trešajā trešdaļā un papildlaikā uz ledus neizgāja vispār. Viņa rēķinā arī viens metiens pa vārtiem.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-02 16:15, pirms 12 gadiem
Nja Georgijam trauma

     [+] [-]

, 2011-10-02 16:16, pirms 12 gadiem
ko nav zinams, pec speka panemiena pats nevareja atstat laukumu, bija vajadziga palidziba

     [+] [-]

, 2011-10-02 16:16, pirms 12 gadiem
iemesls-trauma...tikai kāda??cerams ka ne nopietna jo itkā laukumu pametis ar komandas biedru palīdzību,pēc sadursmes ar Perssonu..

  +3 [+] [-]

, 2011-10-02 16:18, pirms 12 gadiem
zel zhoras!
sibir tapat ka dinamo neiet

     [+] [-]

, 2011-10-02 16:19, pirms 12 gadiem
Cieta sadursmē ar Perssonu,tāpēc pameta laukumu.

  +4 [+] [-]

, 2011-10-02 17:46, pirms 12 gadiem
Nu re,mūsējie vismaz nav vienīgie kam sezonas sākums nav lāgā izdevies.Cerams ka mūsu un Sibir komandai spēle aizies.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-02 18:54, pirms 12 gadiem
šogad Latviešiem izskatās būs slikts gad KHL un NHL...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-02 19:09, pirms 12 gadiem
pagrieziens rakstīja: Jūtu to ka Darziņš līdz ziemai būs RD
Nu tas jau nav smieklīgi....

  +2 [+] [-]

, 2011-10-02 19:37, pirms 12 gadiem
pagrieziens rakstīja: Jūtu to ka Darziņš līdz ziemai būs RD
7 minūtes !!! uz ledus ... Dinamo 4.maiņa spēlē vairāk !!!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-10-02 19:45, pirms 12 gadiem
... mūsu hokejam melnā josla - Daugaviņš, Kulda, Bārtulis ar pieri sitas cieši aizslēgtajās NHL durvīs, Pujacam un Vasiļjevam trauma, Dārziņam pamazām apgriež spārnus, Masaļski marinē uz beņķa, ... Dinamo izraisa tikai dusmas un asaras ............................................ kas tālāk ???

     [+] [-]

, 2011-10-02 21:01, pirms 12 gadiem
semerjaks rakstīja: ... mūsu hokejam melnā josla - Daugaviņš, Kulda, Bārtulis ar pieri sitas cieši aizslēgtajās NHL durvīs, Pujacam un Vasiļjevam trauma, Dārziņam pamazām apgriež spārnus, Masaļski marinē uz beņķa, ... Dinamo izraisa tikai dusmas un asaras ............................................ kas tālāk ???
nebur drāmu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-10-02 21:14, pirms 12 gadiem
Spēles komentētājs pateica kodolīgi:"šodien Dārziņš nekāds".Tā RD komandas līderis var dažās spēlēs palaizt muļķi,līdervienībās ir kārtīga konkurence un tūdaļ tieci iemarinēts.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-02 22:21, pirms 12 gadiem
Grūti no šitejienes raugoties saprast, kas notiek Kazaņā, tak sajūta ir tāda - ja komanda kaut kā klupdama krizdama turpinās uzvarēt, tiks atšūti Krikam nesimpātiskie spēlētāji (Dārziņš noteikti, jo - paskatieties viņa spēles laikus. Nepatīk viņš Krikam.) Ja komanda turpinās zaudēt - atšūs Kriku. Skatījos iepriekšējo AKB spēli, kur komentētāji apsprieda Krika jautājumu. Cauri spraucās doma - bija laba komanda, atnāca Kriks un visu sačakarēja. Manuprāt, AKB šobrīd izskatās draņķīgi. Stabili spēlē tā maiņa, kurā seksuālos noziegumos apsūdzētais Obuhovs (katrā spēlē nomināli cita maiņa pēc kātas - kas liecina, ka Kriks mētājas neziņā), šad tad kaut ko parāda citas maiņas, teiksim, šodien - Morozovs un co. Bet vispar - nav tur komandas...

  -1 [+] [-]

, 2011-10-02 23:32, pirms 12 gadiem
Es ar gaidu, kad Krikunovs no Kazaņas aizvāksies!