Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL strādā pie tā, lai "Jokerit" un Rīgas "Dinamo" neizvairītos no mačiem Minskā

Rolands Eliņš

KHL strādā pie tā, lai "Jokerit" un Rīgas "Dinamo" neizvairītos no mačiem Minskā
Aleksejs Morozovs. Foto: KHL

Kontinentālās hokeja līgas prezidents Aleksejs Morozovs intervijā krievu medijiem norādīja, ka līgas vadība apzinās iespējamību, ka varētu atkārtoties iepriekšējās sezonas gadījums, kad "Jokerit" atteicās ierasties uz maču Minskā, un Morozovs intervijā šajā sakarā piesauca arī Rīgas "Dinamo".

2020. gada trešajā septembrī Helsinku "Jokerit" atteicās aizvadīt KHL spēli Baltkrievijā pret Minskas "Dinamo", darot to Somijas valdības nostājas dēļ pret "politisko situāciju Baltkrievijā", proti, diktatora Aleksandra Lukašenko palikšanu pie varas arī pēc starptautiski neatzītajām vēlēšanām un vardarbīgo vēršanos pret opozīciju.

Gada laikā situācija Baltkrievijā nav būtiski mainījusies, attiecīgi KHL vadībai uzdoti jautājumi, vai iespējama līdzīgas situācijas atkārtošanās saistībā ar Helsinku un Rīgas hokeja klubiem. KHL prezidents Aleksejs Morozovs norādīja, ka viņa vadītā organizācija strādā pie tā, lai šie mači norisinātos.

"Helsinku "Jokerit" un Rīgas "Dinamo" tuvākās paredzētās spēles Minskā ir decembrī," sacīja Morozovs. "Mēs ceram, ka sports paliks ārpus politikas. Jā, pagājušajā gadā tāds incidents bija. Mēs jau esam vērsušies pie Somijas puses. Laiks mums vēl ir, cerams, ka viss būs labi."

"Šobrīd "Jokerit" pusē noskaņojums ir tāds, ka viņi būs gatavi spēlēt Minskā," turpināja Morozovs. "Viņi saprot, ka sports ir ārpus politikas, bet katrs punkts turnīra tabulā ir zelta vērtībā, jo konkurence čempionātā ir kļuvusi vēl lielāka."

KHL komandu skaits šosezon atkal ir pieaudzis līdz 24 turnīra dalībniecēm. Iepriekšējā sezonā "Jokerit" par spēles neaizvadīšanu Minskā saņēma tehnisko zaudējumu, taču tas netraucēja Helsinku klubam iekļūt izslēgšanas spēlēs, par 14 punktiem apsteidzot Rietumu konferences devītās vietas īpašnieci "Vityaz".

Arī Rīgas "Dinamo" vadība iepriekšējā sezonā saņēma jautājumus par spēles aizvadīšanu Minskā, taču nesekoja "Jokerit" piemēram.

Izmantotie resursi:
https://allhockey.ru/news/show/4224...

  +4 [+] [-]

, 2021-09-02 19:36, pirms 3 gadiem
Sports ir Ārpus Politikas!
Sportistiem nav jābrauc pie Diktatoriem lai viņi varētu pašapliecinaties!

  +4 [+] [-]

, 2021-09-02 20:17, pirms 3 gadiem
Jokerit nebrauca tamdēļ ,ka viņu fani bija pret.Jebkuram mormālam cilvēkam skaidrs ,ka nedrīkst nekādi atbalstīt tarakāna režīmu.Bet par ģinamku ilūziju nav brauks,jo tā grib čekas juris,kurš atbalsta tarakānu.

  +3 [+] [-]

, 2021-09-02 21:23, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Kauns būt latvietim.
Brauc uz Krieviju, viņu pase tev tak ir!

  +2 [+] [-]

, 2021-09-02 22:57, pirms 3 gadiem
MrMaybe, atkritum, pisies uz savām vates valstīm, tādu biomusaru mums nevajag ir nemaz.

     [+] [-]

, 2021-09-03 12:24, pirms 3 gadiem
Nevajag uzspiest savu "demokrātiju"citām valstīm kuras nevēlas mūsu visatļautību, cīnīsimies savā valstī lai demokrātiju nejauktu ar visatļautību un drausmīgo naudas kāri. Vai Tu tagad Rīgā naktī viens uzdrīkstētos atrasties uz ielas. Spilgts pliķis demokrātijai pirms 10 gadiem bija Norvēģijas Utenas salā kur bandīts 72 minūtes šāva bērnus nogalinot 77 un tagad vēl cietumā raksta memuārus. Spilgts pliķis šai demokrātijai bija desmitgadei veltītā dokumentāla filma par šiem notikumiem. Gribu lai Latvijā būtu īstā demokrātija,lai katru dienu nebūtu ap 700 pārkāpumiem ko rāda Degpunktā. Speciāli ar kaimiņiem nevajadzētu Latvijai kasīties.

     [+] [-]

, 2021-09-03 12:32, pirms 3 gadiem
Jokerītis drīzāk ņems tehnisko nekā brauk uz Minsku

     [+] [-]

, 2021-09-04 16:12, pirms 3 gadiem
uldis2014 rakstīja: Nevajag uzspiest savu "demokrātiju"citām valstīm kuras nevēlas mūsu visatļautību, cīnīsimies savā valstī lai demokrātiju nejauktu ar visatļautību un drausmīgo naudas kāri. Vai Tu tagad Rīgā naktī viens uzdrīkstētos atrasties uz ielas. Spilgts pliķis demokrātijai pirms 10 gadiem bija Norvēģijas Utenas salā kur bandīts 72 minūtes šāva bērnus nogalinot 77 un tagad vēl cietumā raksta memuārus. Spilgts pliķis šai demokrātijai bija desmitgadei veltītā dokumentāla filma par šiem notikumiem. Gribu lai Latvijā būtu īstā demokrātija,lai katru dienu nebūtu ap 700 pārkāpumiem ko rāda Degpunktā. Speciāli ar kaimiņiem nevajadzētu Latvijai kasīties.
Latvijā jau 50 gadus bija īstā demokrātija, "vienlīdzība"(kur daži zvēri bija vienlīdzīgāki par citiem) un "taudu draudzība"... paldies vairāk tādu negribu! Bet tu vari droši pi$t pie tarakāna vai pundura un izbaudīt tur visus "īstās demokrātijas" labumus!

     [+] [-]

, 2021-09-04 19:07, pirms 3 gadiem
30 gadu demokrātijā esam dzīvojuši uz citu valstu rēķina, paši neko neradot bet sagraujot mūsu 50 gados uzcelto. Kārlis Ulmanis iztika bez demokrātijas un 22 gados Latviju pataisīja bar bagātāko no Baltijas. Tagad 30 gados Latvijā pat velospēdus neražo, nerunājot par radio aparātiem,nejēdzam par Eiropas naudu nopirkt vagonus,nerunājot par to ražošanu. Man nav slikti Latvijā un negribu nekādus "tarakānus" tikai žēl cik tālu esam nonākuši ka jādzīvo uz citu rēķina. Piedod par negatīvo-ir jau arī pozitīvais 30 gados.