Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" pārtver "Valmieras" dumpī neizdzīvojušo Sarsenovu

Emils Ozerinskis

"Spartaks" pārtver "Valmieras" dumpī neizdzīvojušo Sarsenovu
Samats Sarsenovs. Foto: Jānis Līgats (Valmiera FC)

"Optibet" futbola VIrslīgas komanda Jūrmalas "Spartaks" pavēstījusi par trīs uzbrukuma spēlētāju pievienošanos vienības rindām. Visnotaļ interesantākais vārds šajā sarakstā ir kazahs Samats Sarsenovs, kurš bija viens no spēlētājiem, kuru Tamazs Pertija patrieca no komandas pēc spēlētāju dumpja Valmierā.

24 gadus vecais Kazahstāns futbolists ar Krievijas pasi Samats Sarsenovs Virslīgas līdzjutējiem svešs nav. Sezonu Sarsenovs iesāka "Valmierā" kā pamatsastāva uzbrucējs duetā ar Tolu Arokodari. Pirmajās deviņās spēlēs kazahs devās komandas sākumsastāvā, izceļoties ar diviem gūtiem vārtiem. Taču futbolista laiku Vidzemē aprāva spēlētāju vidū notikušais dumpis, kurā 24 valmieriešu futbolisti parakstīja vēstuli komandas īpašniekam par iestāšanos pret komandas galveno treneri Tamazu Pertiju un kluba vadītāju Uldi Pūcīti (daži spēlētāji norādīja, gan tikai antipātijas pret Periju). Nesaskaņas drīz vien tika nogludinātas, taču daļa spēlētāju dumpi nepārdzīvoja un no komandas sastāva tika atstādināti. Tā "Valmiera" palika bez abiem vadošajiem vārtsargiem Vladislava Lazareva un Andrija Kožuhara. Iepriekšējais komandas kapteinis Aleksejs Grjaznovs un jaunpienācējs Bogdans Somailovs jau atraduši jaunas darba vietas "Jelgavā", bet Samats Sarsenovs nu kā brīvais aģents papildinājis Jūrmalas "Spartaku".

Abu vienību sezonas pirmajā Virslīgas savstarpējā spēlē Sarsenovs guva vārtus, palīdzot valmieriešiem atspēlēties no divu vārtu deficīta un izraut punktu.

Jūrmalnieki turnīra tabulā cer panākt "Valmieru", kura ieņem Virslīgas čempionāta trešo pozīciju un vietu Eirokausos. Sarsenovs varētu kļūt par vienu no palīgiem, lai uzlabotu "Spartaka" uzbrukuma potenciālu un sezonas izskaņā savstarpēji pacīnītos ar "Valmieru" un "Ventspili", kurām ir izvirzītas ambīcijas uz spēlēšanu Eirokausos arī nākamsezon.

Bez Sarsenova jūrmalnieku rindām pievienojies arī Leons Šipošs. Horvāts pievienojies savulaik divus Latvijas čempiontitulus izcīnījušajam "Spartakam" no Zagrebas "Dynamo" sistēmeas. Savukārt vēl jaunāks ir 18 gadus vecais kamerūnietis Leonels Vamba, kurš jūrmalnieku rindas papildinājis kā brīvais aģents.

Līdz šim teju vienīgā patstāvīgā opcija uzbrukuma smailē "Spartakam" bija nikaragvietis Ariegners Smits, kurš 15 mačos guvis piecus vārtus. Panamietis Ņūtons Viljamss nu jau ilgāku laiku izlaidis savainojuma dēļ, bet Eduarda Višņakova spēlēs laiks bijis limitēts, vietējam futbolistam palēnām apgriežoties apritē pēc traumu vajāta perioda.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-02 14:54, pirms 4 gadiem
Vai tad pāreju laiks nebeidzas 1.septembrī?

  -1 [+] [-]

, 2020-09-02 16:22, pirms 4 gadiem
Neapskaužu Spartaku fanus, nepatika viņš Valmieras rindās. Visu laiku vāļājās pa zemi

     [+] [-]

, 2020-09-02 18:45, pirms 4 gadiem
ziemeļi rakstīja: Vai tad pāreju laiks nebeidzas 1.septembrī?
parakstīja pirms 1.Septemebrī, tagad drošvien oficiāli ziņa tik

     [+] [-]

, 2020-09-02 19:00, pirms 4 gadiem
pareizi ir, jāatbrīvojas no liekajiem

     [+] [-]

, 2020-09-02 21:24, pirms 4 gadiem
Kur Valmieras bijušais vārtsargs ?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-02 22:19, pirms 4 gadiem
Valmieras rindās Sarsenovs vairāk pa laukumu staigāja, čīkstot un apelējot pie tiesnešiem par pieņemtajiem lēmumiem. Vairāk mutes bajārs kā futbolists.

     [+] [-]

, 2020-09-03 09:28, pirms 4 gadiem
Wamba varētu būt perspektīvs uzbrucējs.Kamerūnas U-17 izlases uzbrucējs,spēlējis gan Āfrikas ,gan Pasaules kausā savā vecuma grupā ,pie tam bijis pamatsastāva spēlētājs.