Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova un Bjukakčaja izlaiž uzvaru "US Open" dubultspēļu turnīra pirmajā mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova un Bjukakčaja izlaiž uzvaru "US Open" dubultspēļu turnīra pirmajā mačā
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova neilgi pēc iekļūšanas "US Open" vienspēļu turnīra 4. kārtā atgriezās kortā, lai sāktu dubultspēļu sacensības. Tajās neveiksme jau pirmajā cīņā, kopā ar Turcijas tenisisti Čālu Bjukakčaju zaudējot Melnkalnes un Polijas komandai Danka Koviniča/Alicija – Rosolska – 6:2, 4:6, 5:7. Sevastova pēdējā setā servēja par uzvaru mačā, tomēr nespēja pielikt punktu.

Sevastovai ar pārinieci 1. setā izdevās teju viss – gan laba spēle savas serves geimos, gan arī uzņemšanā, turklāt Latvijas un Turcijas komandai bija labāka sapratne laukumā un neradās tādas situācijas kā, piemēram, kortam pa visu lidojošas bumbiņas nesadalīšana.

Pretinieces pēc zaudētā seta saņēmās un spēlēja krietni labāk, viņu spēles līmeņa celšanās Sevastovu un Bjukakčaju ietekmēja negatīvi, jo viņas ar to pašu atbildēt nespēja. 2. setā pirmais breiks zaudēts jau trešajā geimā, kas beidzās ar Sevastovas "backhand" sitienu tīklā. Divus geimus vēlāk serve zaudēta arī tad, kad servēja Bjukakčaja. Vienu no diviem breikiem izdevās atspēlēt, kad servēja Rosolska, tādējādi 2. setā tika zaudēts ar 4:6, nevis 2:6.

Izšķirošajā setā ļoti neveiksmīgi nospēlēts jau pirmajā geimā, pretiniecēm dodot agru breika pārsvaru. Sevastovai un Bjukakčajai atspēlēties ar veiksmes palīdzību izdevās sestajā geimā, kad vāji servēja un daudz izspēlēs kļūdījās Koviniča. Šajā geimā kopumā bija piecas breikbumbas, un pēdējo izmantoja Bjukakčaja, kad viņas sistā bumbiņa, skārusi tīklu, mainīja lidojuma virzienu, pārsteidzot Koviniču nesagatavotu – 3:3.

Divus geimus vēlāk tika nobreikota arī Rosolska, kura savu komandu iegāza ar trim kļūdām. Melnkalnes un Polijas duetam vajadzēja uzvarēt geima pirmajā izspēlē, bet pavirši nospēlēts pie tīkla, par ko Bjukakčaja viņas sodīja. Pēc tam sekoja trīs Rosolskas kļūdas – neprecīza otrā serve, sitiens autā un kļūda spēlē pie tīkla, kur neizdevās pacelt bumbiņu.

Sevastova un Bjukakčaja tādējādi no 1:3 uzvarēja četros geimos pēc kārtas, nopelnot iespēju servēt par uzvaru mačā. Uz serves līnijas stājās Sevastova, kurai neveiksmīgs geims ar pirmās serves problēmām. Anastasijai divas dubultkļūdas un pirmo servi neizdevās trāpīt arī otrās breikbumbas izspēlē, kad situāciju izmantoja Koviniča, precīzi nospēlējot pie tīkla. Aiznākamajā geimā vāji servēja Bjukakčaja, un arī šoreiz breiku ar precīzu uzbrukumu nopelnīja Koviniča, piespiežot turcieti iesist tīklā. Vēl nesen esot vadībā ar 5:3, Sevastova ar pārinieci zaudēja cīņas pēdējos četros geimos.

Sevastova "Grand Slam" dubultspēlēs piedalījās pirmoreiz kopš 2011. gada "US Open", kad Ņujorkā kopā ar Ķīnas tenisisti Šuaju Čžanu pārvarēja vienu kārtu. Anastasijas labākais rezultāts "Grand Slam" dubultspēlēs ir 2. kārta, līdz tai tiekot divas reizes. Pirmā bija 2010. gadā Parīzē, bet otrā nākamajā sezonā Ņujorkā. Par piedalīšanos vienā mačā Ņujorkā šogad pienākas 7570 dolāru prēmija.

Aļona Ostapenko kopā ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku slikti servēja un zaudēja jaukto dubultspēļu turnīra 1. kārtā, ar rezultātu 1:6, 4:6 piekāpjoties Čehijas un Horvātijas komandai Barbora Krejčīkova/Marins Draganja. 1. setā pa reizei servi zaudēja gan Ostapenko, gan Maraks, turklāt Aļona vienā epizodē savam pāriniekam servējot trāpīja ar bumbiņu pa galvu! 2. setā vienīgais breiks notika, kad servēja Latvijas tenisiste.

Ostapenko un Maraks sākotnēji nebija starp turnīra dalībniekiem, bet vieta atbrīvojās pēc Belindas Benčičas un Martina Kližana atteikšanās no spēlēšanas. Aļonai ar Austrijas dubultspēļu speciālistu tas bija otrais turnīrs kopā, debijā Vimbldonā izdevās sasniegt pusfinālu.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-02 23:43, pirms 8 gadiem
galvenais ir tomēr vienspēles

  -1 [+] [-]

, 2016-09-03 00:45, pirms 8 gadiem
Varbūt šāds šīs spēles iznākums nav tas sliktākais variants!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-03 06:46, pirms 8 gadiem
""kortam pa visu lidojošas bumbiņas nesadalīšana.""???

  -1 [+] [-]

, 2016-09-03 06:51, pirms 8 gadiem
"" turklāt Aļona vienā epizodē savam pāriniekam servējot trāpīja ar bumbiņu pa galvu! "" Tas ir labs!

     [+] [-]

, 2016-09-03 08:07, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: "" turklāt Aļona vienā epizodē savam pāriniekam servējot trāpīja ar bumbiņu pa galvu! "" Tas ir labs!
Viņa izskatījās ļoti nu tizli. Pat servēt nejēdz!

     [+] [-]

, 2016-09-03 10:09, pirms 8 gadiem
Ieservēja pa galvu? ...tas jau ir slepkavības mēģinājums...vai arī pašnāvības mēģinājums...
Tagad Aļonai ar dubultspēlēm ir cauri...diez vai vēl atradīsies kāds pašnāvnieks, kurš riskēs iet kopā kortā...
Nu, kā vispār to var dabūt gatavu profesionāls tenisists? Es teiktu, ka profesionālis to var izdarīt tikai ar nodomu....varbūt pirms tam džeks nolamàja Aļonu par sliktu spēli ar rupjiem vārdiem?
...nu, stipri šaubos, ka tagad atradīs jaunu partneri...un ja vèl tā bija nesavaldība, tad šī ziņa tenisistu starpā ātri izplatīsies

     [+] [-]

, 2016-09-03 15:46, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: "" turklāt Aļona vienā epizodē savam pāriniekam servējot trāpīja ar bumbiņu pa galvu! "" Tas ir labs!
Droši vien nebija netīšām... Būs Aļonu nokaitinājis