Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pārbaudījums 40 tūkstošu stadionā – "Ventspilij" atbildes spēle pret Bordo

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pārbaudījums 40 tūkstošu stadionā – "Ventspilij" atbildes spēle pret Bordo
"Ventspils"
Foto: girondins.com

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā šovakar pulksten 21:45 "Ventspils" viesosies pie Francijas sestā spēcīgākā kluba "Bordeaux", kam mājās zaudēja ar 0:1. Tikmēr Latvijas čempions Jūrmalas "Spartaks" pret Sanmarīno spēcīgāko klubu jau garantējis nākamo kārtu.

Pirms nedēļas notikušajā duelī starp Virslīgas pašlaik otrās vietas īpašnieci "Ventspili" un Francijas sesto spēcīgāko klubu "Bordeaux", kam sezona vēl nav sākusies, vienīgie vārti tika gūti jau trešajā minūtē. Viesi nopelnīja tiesības izdarīt soda sitienu no labās malas, un Zudū Jesufs no mazliet vairāk kā 20 metriem filigrāni ielika bumbu ventspilnieku vārtu devītniekā – 1:0 Bordo labā. 19 gadus vecais Jesufs ir Francijas U20 valstsvienības pārstāvis, bet valsts spēcīgākajā līgā viņš debitēja 2016. gada izskaņā, laukumā dodoties 17 gadu vecumā.

Arī spēles turpinājumā pārsvars piederēja "Bordeaux" futbolistiem, taču laukuma saimnieku vārtos teicams bija Maksims Uvarenko, kurš vairākas reizes glāba komandu. Tikmēr "Ventspilij" aktīvākie bija leģionāri Tosins Aijeguns un Akinjemi Adeleki, bet viņu individuālie reidi beidzās bez rezultāta. Kopumā parādītais sniegums ļauj cerēt uz brīnumu pirms šodien gaidāmās atbildes spēles.

"Visi zināja, cik pretinieks ir spēcīgs. Visi izdarīja, ko spēja. Tomēr šī ir tikai pirmā spēle. Zinu, ka izbraukumā būs vēl grūtāk, tomēr domāju, ka daudzi mūsējie šodien nebija simptoricentīgi gatavi un varēja spēlēt labāk," pēc zaudējuma teica komandas galvenais treneris Dejans Vukičevičs. Viņš lika saprast, ka zaudējums Bordo tāpat tiks uzskatīts par neapmierinošu iznākumu. "Ja katru spēli tiktu spelēts ar tik spēcīgu pretinieku, komandas līmenis augtu daudz straujāk. Kopumā laukumā izskatījāmies ļoti labi, bet visu izšķīra viena standartsituācija."

Šovakar spēle notiks stadionā, kas spēj uzņemt 41,5 tūkstošus futbola karsēju, un Vukičevičs pēc ierašanās Francijā teica, ka viņa padotajiem nevajag baidīties no apstākļiem, bet gan tos izbaudīt. "Tāds stadions var tikai motivēt spēlētājus – viņi visi smagi strādā, lai reiz nonāktu šādā vietā," pauda Vukičevičs, kura vadītā komanda Virslīgā atrodas tikai aiz RFS, bet ar trešajā vietā esošo "Riga" ir vienāds punktu skaits.

Francijā sezona vēl nav sākusies, bet "Bordeaux" pagājušo sezonu pabeidza sestajā vietā. Komandas līderis bija brazīlietis Malkoms, kurš gan vairs nav daļa no Bordo – malējais uzbrucējs par 41 miljonu eiro tika pārdots Spānijas grandam "Barcelona". Vienības galvenais treneris Gustavo Pojets pēc Ventspilī izcīnītās uzvaras norādīja, ka spēlētāji nav pieraduši pie slodzēm, un viņiem problēmas sagādājis arī lielais karstums. Domājams, ka viena treniņu nedēļa būs palīdzējusi, taču "Ventspils" uz Franciju devusies tikai ar vienu domu – iekļūt nākamajā kārtā.

Ja Kurzemes klubs izbraukumā devies ar sapni kabatā, tad Latvijas čempions Jūrmalas "Spartaks" suni jau pārkāpis, bet palikusi tikai aste – pirms nedēļas savā laukumā Sanmarīno spēcīgākais klubs "La Fiorita" tika sagrauts ar 6:0. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Jevgeņijs Kobzars. Jānotiek kam neiedomājamam, lai "Spartaks" nesasniegtu trešo kārtu.

Tur jau gaida Lietuvas čempione Marijampoles "Sūduva", kas vakar izstājās no Čempionu līgas kvalifikācijas, divu spēļu summā ar 0:5 piekāpjoties Belgradas "Crvena zvezda". Jāatgādina, ka arī "Spartaks" Čempionu līgas kvalifikācijā spēkojās ar šo serbu klubu, zaudējot ar 0:2, turklāt abi vārti tika ielaisti otrās spēles pašās beigās.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācija, 2. kārta

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Ufa - Domzale0:0B36 Torshavn - Besiktas0:2
Ventspils - Bordeaux0:1FC Santa Coloma - Valur1:0
Viitorul - Vitesse2:2Genk - Fola5:0
K.Almaty - AZ Alkmaar2:0Gornik - Trencin0:1
Spartaks - La Fiorita6:0Hajduk - Slavia Sofia1:0
Tobol - Pyunik2:1Olimpija Ljubljana - Crusaders4:1
Rudar - FCSB0:2Sutjeska - Alashkert0:1
Balzan - Slovan2:1TNS - Lincoln Red Imps2:1
Chikhura - Maribor0:0St.Gallen - Sarpsborg 082:1
Hapoel Haifa - Hafnarfjordur1:1Atalanta - Sarajevo2:2
Torpedo Kutaisi - Vikingur3:0Partizan - Trakai1:0
Dudelange - Drita2:1Zeljeznicar - Apollon1:2
RB Leipcig - Hacken4:0Aberdeen - Burnley1:1
APOEL - Flora5:0Dundalk - AEK Larnaca0:0
CSKA Sofia - Admira3:0Hibernian - Asteras Tripolis3:2
Djurgarden - Mariupol1:1Osijek - Rangers0:1
Honved - Niedercorn1:0Supotica - Sparta2:0
Maccabi Tel Aviv - Radnicki Nis2:0Streda - Dinamo Minsk1:3
Molde - Laci3:0Stjarnan - Copenhagen0:2
Zalgiris - Vaduz1:0Sevilla - Upjest4:0
Jagiellonia - Rio Ave1:0Shakhtyor - Lech Poznan1:1
Brest - Atromitos4:3LASK Linz - Lillestrom4:0
Nordsjaelland - AIK1:0
1 2 63 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2018-08-02 11:05, pirms 6 gadiem
Cik skatītāji īsti būs?

  +4 [+] [-]

, 2018-08-02 11:09, pirms 6 gadiem
Spartakam spēle atcelta?

  -3 [+] [-]

, 2018-08-02 11:14, pirms 6 gadiem
Peecis30 rakstīja: Spartakam spēle atcelta?
Rakstā ir arī nedaudz par Spartaka spēli.

     [+] [-]

, 2018-08-02 11:19, pirms 6 gadiem
Aizkars rakstīja: Cik skatītāji īsti būs?
kaa autors var to zinat,pajolis kartejais!!!!

 +20 [+] [-]

, 2018-08-02 11:30, pirms 6 gadiem
Kārtējais skricelējums no SC "profiņu" puses....nekāda analizešana par gaidāmo spēli.Varētu padomāt ka priekš LV futbola vienkārša ierindas spēle.Pieminēti zināmi fakti un tas viss uz ko spējīgs autors...ne par fk Ventspils iespējamo sastāvu ne par pretinieka sastāvu...raksts NE PAR KO.....un tā mēs ceļam futbola popularitāti LV....

 +13 [+] [-]

, 2018-08-02 11:40, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Kārtējais skricelējums no SC "profiņu" puses....nekāda analizešana par gaidāmo spēli.Varētu padomāt ka priekš LV futbola vienkārša ierindas spēle.Pieminēti zināmi fakti un tas viss uz ko spējīgs autors...ne par fk Ventspils iespējamo sastāvu ne par pretinieka sastāvu...raksts NE PAR KO.....un tā mēs ceļam futbola popularitāti LV....
Piekrītu. Un arī frāze ""Spartaks" pret Sanmarīno spēcīgāko klubu jau garantējis nākamo kārtu" man liekas nevietā. OK, ir jānotiek kaut kam neiedomājamam, lai "Spartaks" netiktu tālāk, bet garantēta nākamā kārta būtu tikai tad, ja pretinieks būtu paziņojis, ka uz spēli neieradīsies.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-02 11:42, pirms 6 gadiem
Un ja gribam būt pavisam piekasīgi, nākamā kārta ir ''garantēta'' nevis pret Sanmarīno, bet Lietuvas klubu

  +5 [+] [-]

, 2018-08-02 11:52, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Kārtējais skricelējums no SC "profiņu" puses....nekāda analizešana par gaidāmo spēli.Varētu padomāt ka priekš LV futbola vienkārša ierindas spēle.Pieminēti zināmi fakti un tas viss uz ko spējīgs autors...ne par fk Ventspils iespējamo sastāvu ne par pretinieka sastāvu...raksts NE PAR KO.....un tā mēs ceļam futbola popularitāti LV....
Kārtējo reizi varu tikai uzrakstīt, ka Brožem jāpaliek pie hokeja un nav jāraksta par citiem sporta veidiem...

  +4 [+] [-]

, 2018-08-02 11:53, pirms 6 gadiem
Brože, Jūsu zināšanai, kluba nosaukums nav "Bordeaux" bet gan Bordo "Girondins" (Bordo ir pilsēta Žirondas departamentā). Tāds bija šī kluba nosaukums laikā, kad tur spēlēja slavenie Žiress un Tiganā, un tāds tas ir joprojām. Pat kluba lapa girondins.com no kuras esat paņēmis foto, par to liecina.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-02 12:04, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Rakstā ir arī nedaudz par Spartaka spēli.
Zinu. Bet rakstīts, ka garantēta vieta nākamajā kārtā...

  +6 [+] [-]

, 2018-08-02 12:18, pirms 6 gadiem
SC kārtējo reizi savos rakstos ignorē tās spēles, kuras tiešraidē translēs Best4sport TV. Šī vakara FKV spēli rādīs šis kanāls.

     [+] [-]

, 2018-08-02 12:25, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: kaa autors var to zinat,pajolis kartejais!!!!
ahahahah, nejau autoram to prasu
Slēpts komentārs: backstab
Slēpts komentārs: FUNS

  +9 [+] [-]

, 2018-08-02 13:17, pirms 6 gadiem
''Tikmēr Latvijas čempions Jūrmalas "Spartaks" pret Sanmarīno spēcīgāko klubu jau garantējis nākamo kārtu.''

''Žurnālist'' tu esi galīgi stulbs? Spēle atcelta vai zināms, ka pretinieki saņem diskvalifikāciju? Vai arī jau notikusi atbildes spēle? Jums ir informācija par sarunātu spēli?
Nē? Tad ko rakstāt, ka garantējusi vietu nākošajā kārtā Spartaks? Neko vel nav garantējusi! Jā ļoti ļoti tuvu tam, bet atcerēsimies kaut vai hokeja piemēru, kad neticami mūsējie atspēlējās pret Baltkrieviju. Tas ir sports, un ik pa laikam gadās neticamas atspēlēšanās. Pirms beigu signāla neviens nekur nav vietu garantējis!

P.S. Kas šos idiotus pieņēmis darbā?
Slēpts komentārs: T.G.H.

  +5 [+] [-]

, 2018-08-02 14:16, pirms 6 gadiem
T.G.H. lēnāk brauksi tālāk tiksi. Es nesaku, ka Spartaks netiks tālāk, es saku tikai to, ka pirms kaut ko apgalvo ir jābūt 100%, nevis 99,9%.

Šogad pat bija laikam viens gadījums , kur laikam uzvarēja pirmajā ar 5:0, bet otrajā spēlē zaudēja 4:0.
Liekas nereāli līdz tam brīdim, kad kaut kas tāds notiek.
Vai kāds gaidīja, kad pirms dažiem gadiem Vācija pazemos Brazīliju ar 7:1? Nē? Pirms spēles droši vien kāds tādu prognozētāju nosauktu par idiotu. Bet sportā tā notiek. Tā, ka ja vien iziet laukumā, tad pastāv iespēja uzvarēt pat ar 7:0. Cik tas ticami, tas jau cits jautājums, bet nekad nevajag norakstīt kādu. Piemēram sen atpakaļ liekot LIVE likmes tenisā bija man tāds gadījums. Uzvarēts pārliecinoši pirmais sets, otrajā vadībā 5:0. Zaudēja otrajā 6:7. Un trešo arī zaudēja.
Toreiz jau priecājos tūlīt būs naudiņa, bet ne kā. Tas ir sports, samierinies un gaidi spēles beigu svilpi, un tad saki, ka Spartaks ticis tālāk!

  +9 [+] [-]

, 2018-08-02 14:16, pirms 6 gadiem
T.G.H. rakstīja: Tu esi duraks, kurs grib par gudru izlikties? ir vairak, neka skaidrs, ka Spartaks ir jau talak... ta ir, ka idiots ir tas, kurs citus par tadiem sauka ! Seit brinuma nebus, par to var aizmirst, ja gribas piekasities kadam par punktualitati, tad ej uz centraltirgu un piekasies par nepareiziem svariem. Tev vajag bezpienu
tu pats esi idiots. kamēr nav beigusies spēle, žurnālists nedrīkst tā rakstīt.
Slēpts komentārs: T.G.H.

  +6 [+] [-]

, 2018-08-02 14:25, pirms 6 gadiem
kur viņam ir taisnība. Spēle jau beigusies vai?

  +7 [+] [-]

, 2018-08-02 15:20, pirms 6 gadiem
Pirms spēles beigu svilpes nekas nav un nevar būt garantēts!

SC autori zina visu par lāšoniem un sveresiem, bet korekti sagatavot rakstiņu neprot...

  -2 [+] [-]

, 2018-08-02 15:23, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Kurš no šiem rezultātiem ir vairāk iespējams (nevis iespējams bet vairāk iespējams). Spartaks zaudē 0-7 vai Ventspils uzvar 2-0? Abi no fantastikas, tikai Spartaka rezultāts no nezinātniskās fantastikas, bet Ventspils 2-0 ??? Niespējami, bet cerība mirst pēdējā. Kā teica viens treneris -ja Tev sportā ir kaut viens procents iespēja, tad ceri un turies pie tā. Neko nevari zaudēt, tikai iegūt.
Teicama analīze

     [+] [-]

, 2018-08-02 15:25, pirms 6 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Teicama analīze
Kur es rakstīju ka tā ir analīze?

     [+] [-]

, 2018-08-02 15:26, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: T.G.H. lēnāk brauksi tālāk tiksi. Es nesaku, ka Spartaks netiks tālāk, es saku tikai to, ka pirms kaut ko apgalvo ir jābūt 100%, nevis 99,9%.

Šogad pat bija laikam viens gadījums , kur laikam uzvarēja pirmajā ar 5:0, bet otrajā spēlē zaudēja 4:0.
Liekas nereāli līdz tam brīdim, kad kaut kas tāds notiek.
Vai kāds gaidīja, kad pirms dažiem gadiem Vācija pazemos Brazīliju ar 7:1? Nē? Pirms spēles droši vien kāds tādu prognozētāju nosauktu par idiotu. Bet sportā tā notiek. Tā, ka ja vien iziet laukumā, tad pastāv iespēja uzvarēt pat ar 7:0. Cik tas ticami, tas jau cits jautājums, bet nekad nevajag norakstīt kādu. Piemēram sen atpakaļ liekot LIVE likmes tenisā bija man tāds gadījums. Uzvarēts pārliecinoši pirmais sets, otrajā vadībā 5:0. Zaudēja otrajā 6:7. Un trešo arī zaudēja.
Toreiz jau priecājos tūlīt būs naudiņa, bet ne kā. Tas ir sports, samierinies un gaidi spēles beigu svilpi, un tad saki, ka Spartaks ticis tālāk!
+1

     [+] [-]

, 2018-08-02 17:07, pirms 6 gadiem
archellos rakstīja: tu pats esi idiots. kamēr nav beigusies spēle, žurnālists nedrīkst tā rakstīt.
Tas ir apmēram tas pats, kas šogad bija pie viena no Ostijas maču tiešraižu rakstiem šovasar - tiko raksts pirms spēles parādījās - frāze, ka spēle bija. Tas nekas, ka spēle nebija pat sākusies.

     [+] [-]

, 2018-08-02 19:11, pirms 6 gadiem
"Trakai" iesita pret Belgradas "Partizan" - 1:0 (summā 1:1).

  -2 [+] [-]

, 2018-08-02 19:31, pirms 6 gadiem
Šodien visi tādi kā uzvilkti.Atslābinieties un baudiet futbolu

  -3 [+] [-]

, 2018-08-02 19:48, pirms 6 gadiem
Aiz gara laika izpētīju visu Latvijas eirokausu bilanci kopš otrās neatkarības atgūšanas.Spēcīgākie klubi,kurus Latvijas klubi ir izsituši no kausiem ir Brondby,Oser,BATE,Aktobe un Slovan Bratislava un tas viss 26 gadu laikā.Tas kā kādreiz Skonto un Ventspils savulaik ir spēlējis līdzīgi ar TOP valstu klubiem ir patīkami,bet tik un tā viss beidzās ar zaudējumiem.Tā kā bez stresa arī šovakar.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-02 19:54, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y., 19:11, pirms 41 minūtes, ignorēt, atbildēt
"Trakai" iesita pret Belgradas "Partizan" - 1:0 (summā 1:1).
Diemžēl Trakai jau jāsit vēl divi vārti,jo rezultāts kļuvis 1-1

     [+] [-]

, 2018-08-02 19:57, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Aiz gara laika izpētīju visu Latvijas eirokausu bilanci kopš otrās neatkarības atgūšanas.Spēcīgākie klubi,kurus Latvijas klubi ir izsituši no kausiem ir Brondby,Oser,BATE,Aktobe un Slovan Bratislava un tas viss 26 gadu laikā.Tas kā kādreiz Skonto un Ventspils savulaik ir spēlējis līdzīgi ar TOP valstu klubiem ir patīkami,bet tik un tā viss beidzās ar zaudējumiem.Tā kā bez stresa arī šovakar.
Bukarestes "Rapid" arī, manuprāt, var pieskaitīt pie spēcīgākajiem klubiem, kurus LV klubi ir izsituši Eirokausos.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-02 19:58, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: H.E.N.R.Y., 19:11, pirms 41 minūtes, ignorēt, atbildēt
"Trakai" iesita pret Belgradas "Partizan" - 1:0 (summā 1:1).
Diemžēl Trakai jau jāsit vēl divi vārti,jo rezultāts kļuvis 1-1
Njā, ielaida 1.puslaika kompensācijas laikā.

     [+] [-]

, 2018-08-02 20:00, pirms 6 gadiem
Melnkalnei šīs sezonas Eirokausi noslēgušies, kamēr Armēnijai pat 2 klubi spēlēs EL 3.kv. kārtā. (protams, jāmin, ka 1 klubs tur tika, pateicoties Eirokausu izmaiņām un čempionu zara ieviešanai EL kvalifikācijā).

  -2 [+] [-]

, 2018-08-02 20:09, pirms 6 gadiem
Izskatās ,ka arī lietuviešiem divi klubi spēlēs trešajā kārtā.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-02 20:10, pirms 6 gadiem
Trakai vairākumā 2.puslaika sākumā, jo noraidījums Partizan. Uz priekšu, Trakai, radiet intrigu šajā pārī!

     [+] [-]

, 2018-08-02 20:59, pirms 6 gadiem
Vai būšu pasteidzies ar diviem leišu klubiem? Šobrīd Žalgiris deg pret Vaducu 0-1
1 2 63 komentāri