Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Sarri: "Man vajadzēja 2-3 mēnešus, lai saprastu Azāru"

Andrejs Siliņš

Sarri: "Man vajadzēja 2-3 mēnešus, lai saprastu Azāru"
Maurīcio Sarri un Edens Azārs. Foto: Reuters / Scanpix

Pēc uzvaras pār Londonas "Arsenal" UEFA Eiropas līgas finālā Londonas "Chelsea" galvenais treneris slavēja divu vārtu autoru Edenu Azāru, kurš savukārt atzina, ka šī, visticamāk, bija viņa pēdējā spēle Londonas komandas rindās.

"Domāju, ka šīs bija atvadas, bet futbolā nekad neko nevar zināt," Azārs vēlreiz apstiprināja savu plānu starpsezonā pamest Londonas klubu. Ja nenotiks nekas ārkārtējs, beļģu pussargs dosies uz Madrides "Real" vienību. "Izlemsim manu nākotni tuvāko dienu laikā - līdz šim vienīgais mērķis manā prātā bija izcīnīt uzvaru šajā finālā. Varbūt tagad pienācis laiks jaunam izaicinājumam. Man bija sapnis spēlēt Premjerlīgā, un es to paveicu, turklāt vienā no lielākajiem klubiem."

Labus vārdus Azāram veltīja arī "Chelsea" galvenais treneris Maurīcio Sarri: "Zinu, ka viņš grib doties prom un man jāciena viņa lēmums. Viņš ir brīnišķīgs spēlētājs. Man vajadzēja divus trīs mēnešus, lai viņu saprastu kā cilvēku, tagad es viņu saprotu, viņš ir brīnišķīgs. Edens ir nedaudz dīvains, bet ļoti īpašs spēlētājs."

Sarri par "Chelsea" treneri strādā pirmo sezonu un uzskata, ka izcīnītā Eiropas līgas trofeja ir labs pamats, lai paliktu pie komandas stūres arī turpmāk. "Man jārunā ar klubu, lai būtu drošs par to, ko varu darīt "Chelsea" labā un ko "Chelsea" var darīt manā labā. Mīlu Premjerlīgu un esmu šeit laimīgs, bet pēc katras sezonas nepieciešama saruna ar vadību. Uzskatu, ka esmu pelnījis palikt "Chelsea", taču ar manu viedokli nav gana."

Sarri ir spēkā līgums vēl uz divām sezonām, taču klīst runas, ka speciālistu lenc viņa dzimtenes grands Turīnas "Juventus". Ar "Chelsea" Sarri šosezon palika trešajā vietā Premjerlīgā, Anglijas kausā izstājās piektajā kārtā, Līgas kausā tika finālā, kur pēcspēles sitienos zaudēja "Manchester City" un zaudēja mančestriešiem arī pašā sezonas sākumā notikušajā "Community Shield" mačā.

"Esmu ļoti, ļoti laimīgs par izcīnīto kausu, bet domāju, kas tas ir ļoti svarīgs arī klubam. Spēlētāju vai treneru vārdi [kas izcīnīja kausu] nav tik svarīgi. Pirmais puslaiks bija sarežģīts, tā bija sezonas 64. spēle, laika apstākļi bija karsti - fiziski bija grūts mačs. Aicināju savus spēlētājus cīnīties ar lielāku drosmi, pat ja tas nozīmētu risku zaudēt," spēli un sezonu komentēja Sarri. "Pelnījām šo panākumu, jo janvārī un februārī mums bija lielas problēmas, bet mēs rīkojāmies [lai tās atrisinātu]. To izdarīt Premjerlīgā nav viegli, jo līmenis ir ļoti augsts. Pēc zaudējuma "City" ar 0:6 kaut kas mainījās. Beigu beigās pie vietas Čempionu līgā tikām caur Premjerlīgu, spēlējām Līgas kausa finālā, kur tikām pēc uzvarām pār abām Čempionu līgas finālistēm "Liverpool" un "Tottenham"."

Izmantotie resursi:
BBC