Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Emerijs: ""Arsenal" ir liels vārds futbola pasaulē. Daudzi spēlētāji vēlas šeit spēlēt"

Andrejs Siliņš

Emerijs: ""Arsenal" ir liels vārds futbola pasaulē. Daudzi spēlētāji vēlas šeit spēlēt"
Unajs Emerijs. Foto: Reuters / Scanpix

Neraugoties uz zaudējumu Londonas "Chelsea" (1:4) UEFA Eiropas līgas finālā un palikšanu bez dalības Čempionu līgā nākamsezon, Londonas "Arsenal" galvenais treneris Unajs Emerijs mēģināja saglabāt optimistisku skatu par komandas tuvāko nākotni.

Nākamā būs jau trešā sezona pēc kārtas, kad "Arsenal" nespēlēs Eiropas klubu prestižākajā turnīrā Čempionu līgā. Spēlējot Eiropas līgā, Londonas komanda šajā laikā reizi zaudēja pusfinālā un reizi zaudēja finālā. "Esam mierīgi un pozitīvi noskaņoti par savu nākotni. Esam liels klubs, "Arsenal" ir liels vārds futbola pasaulē. Daudzi spēlētāji vēlas spēlēt šajā komandā," sacīja Emerijs.

""Chelsea" bija pelnījusi šo uzvaru. Tikām līdz soda laukumam, mums bija labas iespējas gūt vārtus, bet pirmie vārti izmainīja visu spēli," finālmaču Eiropas līgā komentēja spāņu speciālists. "Esam vienotā procesā un mums jābūt stipriem šajā ceļā. Mērķis sezonas sākumā bija kļūt par spēcīgāku komandu, pietuvoties citām lielajām komandām, to arī izdarījām.Pagaidām ar to vēl nav pietiekami, bet nākamsezon mums šis ceļš jāturpina."

Emerijam šī bija pirmā sezona pie "Arsenal" stūres, komanda tika pie piektās vietas Premjerlīgā, kas garantē dalību Eiropas līgas grupu turnīrā arī nākamsezon, Anglijas kausā apstājās ceturtajā kārtā, bet Līgas kausā izstājās ceturtdaļfinālā. Emerijam ir spēkā līgums ar klubu uz vēl vienu sezonu.

"Vēl nezinu par transfēriem, bet klubs pie tā strādā. Mums pašiem ir daudz spelētāju, kuriem ir iespējas progresēt - daudz jauno spēlētāju," norādīja Emerijs.

Pēdējo maču karjerā finālā aizvadīja čehu leģendārais vārtsargs Petrs Čehs, kurš atzina, ka, neraugoties uz zaudējumu, ir lepns par savu sniegumu: "Aizvadot pēdējo karjeras spēli finālā, ir liels spiediens un daudz spekulāciju. Smagi strādājām visu sezonu, taču neizcīnījām neko. Šie spēlētāji to nav pelnījuši, ņemot vērā ieguldīto darbu. Ir viegli teikt, ka beidzām sezonu tukšām rokām, taču varu visus pārliecināt, ka ieguldītais darbs ļaus nākamsezon šai komandai atgriezties vēl spēcīgākai."

     [+] [-]

, 2019-05-30 18:01, pirms 5 gadiem
Stepanovs.