Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kamešs: "Labāk Zalcburga nekā Azerbaidžāna, +50 un sintētika"

Agris Suveizda

Kamešs: "Labāk Zalcburga nekā Azerbaidžāna, +50 un sintētika"
Vladimirs Kamešs
Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas čempionvienības "Liepājas" futbolists Vladimirs Kamešs sarunā ar Sportacentrs.com komentēja neizšķirtu pret "Riga" (0:0) un 12. jūlijā gaidām UEFA Čempionu līgas otrās kārtas izbraukuma spēli Zalcburgā.

- Beigās jums bija labas iespējas izraut uzvaru, taču lielāko otrā puslaika daļu spēli kontrolēja "Riga". Ņemot vērā, ka varējāt arī zaudēt, ar punktu esat apmierināti vai ir sarūgtinājums, ka beigās neiesitāt?
- Protams, laikam var teikt, ka mēs izturējām, taču pirms tam, kad viņiem sākās labākie momenti, simtprocentīga iespēja bija mums. Var ieskaitīt, ka šis punkts ir mūsu labā. Trenēsimies un centīsimies uzlabot savu spēli. Ar piespēlēm visi mākam spēlēt, taču laikam, ka vairāk jāuzlabo kustība un vairāk jākustās. Nav nekā tāda, ko pateikt. Viens punkts – labi, ejam tālāk.

- "Riga" it kā tabulā ir zemāk par jums, taču nespēlē slikti un tagad pastiprināja sastāvu. Ar kādām domām braucāt uz spēli?
- Protams, braucām tikai uzvarēt. Vienalga, kā viņi spēlē un kas viņiem pienāca klāt – mēs gribējām tikai uzvaru. Taču viņi ar katru mēnesi, ar katru nedēļu uzlabo savu sniegumu un spēlē arvien labāk un labāk. Arī tad, kad mājās uzvarējām ar 3:0, viņi spēlēja labi, taču mums izdevās iesist tos momentus, kurus izveidojām.

- Pastāsti par epizodi, kur ar Mickeviču aizskrējāt pretuzbrukumā. Pats vairs nevarēji sist vai redzēji, ka partnerim būs labāka pozīcija?
- Viņš tik daudz bija noskrējis, un arī redzēju viņu. Domāju, ka viņam tajā uzbrukumā bija labāka situācija. Aizsargi vairāk savilkās uz mani – vienu novācu no ceļa un izripināju Romam. Cerēju, ka iesitīs, bet nesanāca. Varēju sist arī pats, bet aizsargi laikam domāja, ka iešu pats, vai arī Romu nemaz neredzēja. Izdomāju, ka tā būs pareizāk. Un domāju, ka diezgan labi izripināju pa sitienam. Diemžēl neizdevās.

- Spēles sākumā bija cita epizode, kurā trāpīji zem pārliktņa un vārtsargs izglāba. Tas bija centrējums vai sitiens?
- Cēlu soda laukumā. Tā gadās, būtu labi, ja bumba būtu ielidojusi vārtos.

- Pirmajās desmit minūtēs laukumā redzētais futbolu lāga neatgādināja. Vēlāk laukums nožuva un vairs tik ļoti netraucēja?
- Tas būtībā traucēja vienai malai. Otrajā puslaikā liekas, ka bija normāli. Vai nu laukums paspēja izžūt, vai pazuda ūdens, bet pirmajā puslaikā tieši tajā malā bija ļoti grūti. Bija salijušas tik lielas peļķes, ka bumba vispār neripoja un vienmēr apstājās. Tomēr otrajā, cik redzēju, tas vairs netraucēja.

- Gaidāmā lielā spēle Zalcburgā netraucē noskaņoties Virslīgai?
- Domājam, protams, arī par to spēli, bet šobrīd neesam stabilā pirmajā vietā vai pat otrajā vietā – esam tikai trešie, un mums ir jākrāj punkti. Šodien bija "Riga", pēc tam būs "Daugavpils". Protams, domājam arī par Zalcburgu, jo tādu spēļu ar tādām komandām nav bieži, taču vispirms domājam par Rīgu un Daugavpili.

- Cik labi esat gatavi Čempionu līgai?
- Būs grūti. Droši vien centīsimies spēlēt no aizsardzības, taču Zalcburga ir Zalcburga. Ja nemaldos, pirms četriem gadiem ar viņiem izbraukumā nospēlējām neizšķirti [0:0]. Centīsimies. Pirmoreiz ar FK "Liepāja" spēlēsim Čempionu līgā, centīsimies izdarīt kaut ko labu – lai nebūtu tā, ka jau pēc pirmās spēles brauktu mājās bez nekādām iespējām.

- Šķiet, esi vienīgais no pašreizējā sastāva, kurš toreiz gāja laukumā pret Zalcburgu. Ko atceries no tiem mačiem? Kā vari raksturot Zalcburgas līmeni?
- Pat nezinu, kā atbildēt – viņi bija spēcīgi, bet mēs centāmies izrādīt pretestību. Un man liekas, ka pirmajā spēlē mājās, kad rezultāts vēl nebija 1:4, mums bija labi momenti. Mūs vazāja, bet mēs centāmies turēties pretī.

- Ja paskatās, par kādām summām viņi pērk spēlētājus...Zalcburga mūsu līmenim šobrīd ir cita realitāte?
- Uz lietām jāskatās reāli. Kaut gan Jūrmalas "Spartaks" tikko nospēlēja diezgan labi [viesos 1:2 pret Minskas "Dinamo"], bet "Jelgava" vispār ļoti labi – pretī gan bija Islande [3:2 pret "Breidablik"]. Šā vai tā – galvenais, lai Latvija tiktu tik tālu, cik vien var.

- Kādas bija domas pēc izlozes? Trāpījās laikam jau sliktākais variants, taču kā neizsētajiem lielas izvēles arī nebija.
- Man liekas, ka tas ir labāk nekā tad, ja būtu jābrauc, ja nemaldos, uz Azerbaidžānu [starp variantiem bija arī "Qarabaq" - A.S.]. Tur būtu bijis +50, sintētika un mēs vispār būtu dabūjuši pilnu kasti iekšā…Zalcburgā būs labs stadions, domāju, ka laika apstākļi būs kā pie mums. Tas ir nedaudz labāk.

- Pirms sezonas sākuma teici, ka meklē variantus ārzemēs, taču neizdevās aizbraukt. Kā ir tagad?
- Kaut kādas runas ir, kaut kas notiek. Šobrīd pilnībā esmu šeit un domāju tikai par šejieni, taču, protams, ja kāds variants izkritīs…Un, ja izkritīs, redzēs, kas izkritīs. Protams, cenšos – ir jāaizbrauc [uz ārzemēm], jānopelna nauda, gribu vēl dzīvē uzspēlēt augstā līmenī. Bet šobrīd esmu šeit, gribu sist vārtus un palīdzēt savai komandai.

     [+] [-]

, 2016-07-02 16:37, pirms 8 gadiem
Ar šādu sniegumu uz ārzemēm netikt. 4 goliņi stipri par maz Ja nu Zalcburgā izdosies sevi parādīt, tad vēl, kāds variants var iekrist. Bet ko tad FKL darīs?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-02 16:55, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Ar šādu sniegumu uz ārzemēm netikt. 4 goliņi stipri par maz Ja nu Zalcburgā izdosies sevi parādīt, tad vēl, kāds variants var iekrist. Bet ko tad FKL darīs?
diez vai ka tu varētu vairāk iesist....

  +2 [+] [-]

, 2016-07-02 17:14, pirms 8 gadiem
Ļurba rakstīja: diez vai ka tu varētu vairāk iesist....

     [+] [-]

, 2016-07-02 20:02, pirms 8 gadiem
Ļurba rakstīja: diez vai ka tu varētu vairāk iesist....
Bet arī - vai Kamešs varētu latviski tikpat gudri di**t sportacentrā? Tas arī ir jautājums