Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Reideborns pēc zviedru fiasko pievienojas CSKA un Maskavas kluba vārtos aizstās savu tautieti

Agris Suveizda

Reideborns pēc zviedru fiasko pievienojas CSKA un Maskavas kluba vārtos aizstās savu tautieti
Ādams Reideborns. Foto: Edijs Pālens/Zumapress.com/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa finālists Maskavas CSKA pavēstījis par vienošanās panākšanu uz divām sezonām ar 29 gadus veco zviedru vārtsargu Ādamu Reidebornu, kurš nupat ar fiasko noslēdza pasaules čempionātu Rīgā.

Reideborns Rīgā aizvadīja piecas no septiņām spēlēm un atzīmējās ar ļoti labu individuālo statistiku, atvairot 94,6% metienu un ielaižot vidēji 1,40 ripas, taču tas neglāba Zviedrijas valstsvienību no vēsturiskas neiekļūšanas pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā – zviedri apakšgrupā samierinājās ar piekto vietu, priekšā palaižot krievus, šveiciešus, čehus un slovākus.

Līdz tam spēlēdams dzimtenē, iepriekšējās divās sezonās Reideborns iztiku pelnīja Kontinentālajā hokeja līgā, pārstāvot Kazaņas "Ak Bars". Šosezon viņš 29 regulārās sezonas spēlēs atvairīja 93,1% metienu un ielaida vidēji 1,82 ripas. Ņemot vērā vārtsargus, kuri aizvadījuši vismaz 20 spēļu, tas bija attiecīgi ceturtais un trešais labākais rādītājs līgā. Gagarina kausā Reideborns gan aizvadīja tikai piecas spēles no sešpadsmit, atvairot 93,8% metienu un ielaižot vidēji 1,68 ripas. Otrs "Ak Bars" vārtsargs bija bijušais rīdzinieks Timurs Biļalovs.

Pēc vidēji ielaisto vārtu rādītāja regulārajā sezonā trīs no pirmajām četrām vietām ieņēma zviedri – bez Reideborna arī Lāšs Jūhansons (pirmā vieta, 1,59) no Maskavas CSKA un Magnuss Hellberjs (ceturtā vieta, 1,89) no Sanktpēterburgas SKA. Reideborns Maskavā kļuvis tieši par Jūhansona aizvietotāju – ar zviedru vārtu vīru pēc četriem sadarbības gadiem līgums netika pagarināts. Jūhansons aizvadītajā sezonā 24 spēlēs atvairīja 93,2% metienu, bet Gagarina kausa 23 spēlēs atvairīja 95,2% metienu un ielaida vidēji 1,20 ripas.

Izmantotie resursi:
https://cska-hockey.ru/news/general...

     [+] [-]

, 2021-06-03 06:02, pirms 3 gadiem
Abiem zviedriem statistika vienkārši kosmoss!

     [+] [-]

, 2021-06-03 09:06, pirms 3 gadiem
Ja jau Lāšs, tad jau Jūansons.