Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pārsteidzošā Maiami "Masters" finālā tiksies Sinners un Hurkačs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pārsteidzošā Maiami "Masters" finālā tiksies Sinners un Hurkačs
Janniks Sinners. Foto: USA Today Sports/Scanpix

19 gadus vecais Itālijas tenisa talants Janniks Sinners (ATP 31.) izšķirošajā setā atspēlēja breiku un Maiami "Masters" pirmajā pusfinālā ar rezultātu 5:7, 6:4, 6:4 pieveica spāni Roberto Bautistu Agutu (ATP 12.). Arī otrajā pusfinālā uzvarēja rangā zemāk esošs spēlētājs, kad polis Huberts Hurkačs (ATP 37.) ar 6:3, 6:4 sakāva astoto numuru Andreju Rubļovu. Abiem finālistiem svētdien būs karjeras lielākais fināls.

Janniks Sinners Spānijas otro numuru trīs setu maču pieveica arī pirms divām nedēļām Dubaijā, kur uzvarēja ar 6:4 3:6, 7:5. Šodien Floridā viņam atspēlēties vajadzēja vairākas reizes. Sinneram 2. setā pie rezultāta 3:3 servi izdevās nosargāt no 0:40, šajā geimā atvairot kopumā četras breikbumbas.

Servējot pie 4:5, Roberto Bautistam Agutam ātri 0:40 deficīts. Spānis atspēlēja tikai pirmo setbumbu (ar pirmo servi), bet otrās setbumbas izspēlē viņam par īsu "dropšots", bumbiņai netiekot tālāk par tīklu.

Bautista Aguts 3. setā izvirzījās vadībā ar 3:1, taču arī šoreiz bija spiests samierināties ar sakāvi. Viņš gan sestajā, gan 10. geimā tika nobreikots "sausā". Sinneram ļoti iespaidīgs izdevās pēdējais geims, kurā Itālijas tenisists spāni satrieca ar diagonālo sitienu sēriju. Roberto trīs gadījumos pat netika klāt bumbiņai.

Agresīvajam Sinneram bija trīsreiz vairāk tīri uzvarēto izspēļu (39:12) un arī vairāk nepiespiesto kļūdu (53:27). Sinners pusi no savām kļūdām (26) sakrāja zaudētajā setā, bet uzvarētājos divos viņam attiecīgi 17 un 10.

19 gadus vecais Sinners ir jaunākais Maiami finālists kopš 2007. gada, kad tādā pašā vecumā par čempionu kļuva Novaks Džokovičs. Sinneram svētdien būs trešais ATP fināls (2-0). Pirmie divi bija ATP 250 turnīros, uzvarot pagājušās sezonas izskaņā Sofijā un šīs sezonas sākumā Melburnā.

Ar pirmo numuru izsētajam Daniilam Medvedevam ciešot sakāvi ceturtdaļfinālā, kļuva zināms, ka Maiami tiks kronēts jauns "Masters" čempions. Bautistas Aguta neveiksme šodienas mačā nozīmē to, ka abi finālisti pirmoreiz spēlēs tik nozīmīgā finālā.

Andrejs Rubļovs ar savu jaudīgo uzbrukuma spēli nespēja pietiekami regulāri apspēlēt Huberta Hurkača teicamo aizsardzību. Krievijas otrais numurs sakrāja tikai 14 tīri uzvarētas izspēles, pieļaujot 25 nepiespiestās kļūdas. Polijas tenisa līderim abos rādītājos bija 25.

Hurkačs vienīgo reizi mačā servi zaudēja 1. seta izskaņā, kad viņš pie 5:1 ar pirmo mēģinājumu neizservēja setu, iztērējot trīs setbumbas. Hurkačam vajadzēja sešas setbumbas, lai pabeigtu setu. Līdzīgas mocības viņam arī 2. seta finišā, kad bija nepieciešamas trīs mačbumbas.

Rubļovs pirmo atspēlēja ar "forehand" uzbrukumu savas pirmās serves izspēlē pie rezultāta 3:5. Rubļovam nākamajā geimā bija trīs breikbumbas, turklāt visās iespēja uzbrukt poļa otrajai servei, taču Rubļovs sev netipiski darbojās piesardzīgi, par to tiekot sodīts ar pretinieka uzbrukumiem.

Rubļovs gandrīz 10 minūtes ilgušajā pēdējā geimā garā izspēlē atvairīja vienu mačbumbu, bet vēl vienu novērst nebija lemts, jo Hurkačs trāpīja pirmo servi un ātru izspēli pabeidza ar raidījumu laukuma tukšajā pusē. Hurkačam tagad ir 2-0 bilance pret Rubļovu, kuru viņš pieveica arī pagājušajā gadā Romas "Masters" turnīrā (7:6(6), 3:6, 6:2).

24 gadus vecais Hurkačs šogad ir neuzvarēts Floridā (9-0), kur sezonas pirmajā nedēļā ieguva savu otro ATP 250 titulu. Pirmais bija 2019. gadā Vinstonseilemā. Hurkačam līdz šai nedēļai nebija izdevies augstāka līmeņa turnīros tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

     [+] [-]

, 2021-04-03 00:00, pirms 3 gadiem
Bautistas Aguta neveiksme šodienas mačā nozīmē to, ka abi finālisti pirmoreiz spēlēs tik nozīmīgā finālā.

Rakstā tā arī neatradu kurš tad ir tas otrs mistiskais finālists par kuru raksta autors!

     [+] [-]

, 2021-04-03 00:08, pirms 3 gadiem
sandis444444 rakstīja: Bautistas Aguta neveiksme šodienas mačā nozīmē to, ka abi finālisti pirmoreiz spēlēs tik nozīmīgā finālā.


Rakstā tā arī neatradu kurš tad ir tas otrs mistiskais finālists par kuru raksta autors!
Hurkacz un Rublev spēlēs naktī par vietu finālā

     [+] [-]

, 2021-04-03 11:35, pirms 3 gadiem
haraldinho rakstīja: Hurkacz un Rublev spēlēs naktī par vietu finālā
Tad tas arī rakstā bija jāpiemin!