Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Austrumu finālsērijā 3-3, būs izšķirošais mačs Kazaņā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Austrumu finālsērijā 3-3, būs izšķirošais mačs Kazaņā
Lauris Dārziņš
Foto:ITAR-TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu fināla sestajā mačā Laura Dārziņa "Ak Bars" izbraukumā atzina Čeļabinskas "Traktor" pārākumu (2:3), līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis 3-3. Izšķirošais septītais mačs notiks Kazaņā.

Pirmā trešdaļa aizritēja ar mājinieku pārākumu, ko viņiem izdevās pārvērst arī rezultātā uz tablo. Astotajā minūtē Lauris Dārziņš aizķeksēja pretinieku spēlētāju, kurš centās izlauzties līdz kazaņiešu vārtiem. Kamēr latvietis atsēdēja divu minūšu noraidījumu, tikmēr čeļabinskieši realizēja skaitlisko vairākumu - pēc piespēles no aizvārtes precīzs bija čehu leģionārs Jans Bulis (1:0). Jau pēc divām minūtēm mājinieki savu pārsvaru dubultoja - Antons Gļinkins apspēlēja pretinieku un ar plaukstas metienu guva vārtus (2:0). Pirmās trešdaļas turpinājumā mājiniekiem komfortablais rezultāts vairs nemainījās.

Otrajā periodā iniciatīvu vairāk uzņēmās viesi no Kazaņas, un 28. minūtē viņi tika atalgoti ar panākumu - pēc piespēles no aizvārtes ripu vārtu tīklā raidīja Deniss Golubevs (2:1). Interesanti, ka visi trīs vārti tika gūti no viena punkta.

Trešajā trešdaļā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem: vispirms 46. minūtē precīzs bija mājinieku spēlētājs Andrejs Popovs (3:1), bet deviņām minūtēm viesu uzbrucējs Aleksejs Morozovs rezultāta starpību atkal samazināja līdz minimumam (3:2). Turpinājumā rezultāts vairs nemainījās. Līdz ar to KHL Austrumu finālsērijā rezultāts kļuvis 3-3. Izšķirošā septītā spēle notiks Kazaņā 4. aprīlī.

Sestajā mačā Lauris Dārziņš laukumā pavadīja 14 minūtes un 44 sekundes, kas bija trīspadsmitais lielākais rādītājs komandā. Mūsu uzbrucējs nopelnīja divas soda minūtes.

Izmantotie resursi:
khl.ru