Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pointam četri punkti, Vinipegai astoņi vārti, "Avalanche" pirmā sakrāj 40 uzvaras

Pointam četri punkti, Vinipegai astoņi vārti, "Avalanche" pirmā sakrāj 40 uzvaras
Breidens Points. Foto: USA Todayt Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pie uzvaras šonakt tika arī Edmontonas "Oilers", Tampabejas "Lightning", Detroitas "Red Wings", Kalgari "Flames", Vinipegas "Jets", Kolorādo "Avalanche", Anaheimas "Ducks" un Lasvegasas "Golden Knights".

• Divkārtējā čempione Tampabejas "Lightning" ceturtajā minūtē zaudēja jau ar 0:2, tomēr beigās ar 5:2 pārspēja Otavas "Senators" un svinēja piekto uzvaru pēc kārtas. Ar četriem punktiem izcēlās Breidens Points (1+3).

• Piecu uzvaru sērija pārtrūka Monreālas "Canadiens", kas viesos atspēlēja četru vārtu deficītu un pie neizšķirta tika arī pie soda metiena, tomēr ar 4:8 kapitulēja Vinipegas "Jets". Monreālu neglāba Džoša Endersona hat-trick, bet mājiniekiem trīs punktus sakrāja Marks Šaiflī (2+1), Pjērs Liks Dibuā (1+2) un Kails Konors (0+3).

• Piecu uzvaru sērija pārtrūka arī Karolīnas "Hurricanes", kas divreiz izlaida vadību pret Detroitas "Red Wings" (3:4 pagarinājumā), bet ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Minesotas "Wild", ar 1:5 mājās kapitulējot Kalgari "Flames", kurai tas bija 12. panākums 13 spēlēs.

• Par pirmo komandu, kas izcīnījusi 40 uzvaras šajā sezonā, kļuvusi līgas līdere Kolorādo "Avalanche", ar 5:3 apspēlējot Ņujorkas "Islanders". Trīs punkti aizsargam Devonam Teivzam (1+2).

• Ceturto spēli pēc kārtas izlaida latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura Sanhosē "Sharks" izbraukumā ar 1:3 piekāpās Lasvegasas "Golden Knights". Divi varti Railijam Smitam.

• Pirmo sauso spēli kopš 2019. gada novembra aizvadīja somu vārtsargs Miko Koskinens, kurš ar 39 atvairītiem metieniem palīdzēja Edmontonas "Oilers" ar 3:0 uzvarēt Filadelfijā. Leons Draizaitls guva 37. vārtus sezonā un panāca Ostonu Metjūzu.

NHL rezultāti

SpēleRez.
Blue Jackets – Devils4:3
Flyers – Oilers0:3
Lightning - Senators5:2
Red Wings - Hurricanes4:3 P
Wild - Flames1:5
Jets - Canadiens8:4
Avalanche - Islanders5:3
Ducks - Bruins4:3
Golden Knights - Sharks3:1

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Izšķirošo vārtu guvējs Evans Būšārs. Foto: Cody McLachlan/AFP/Scanpix
34

"Canucks" līdz priekšpēdējai minūtei atgūstas no 0:2, taču ielaiž pašā galotnē

Rietumu konferences pusfinālā divu uzvaru pārsvaru neizdevās iegūt Vankūveras "Canucks" vienībai, kura izbraukumā trešajā trešdaļā atspēlējās no 0:2, taču nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida izšķirošo ripu, piekāpjoties (2:3) Edmontonas "Oilers".
Morgana Gīkija vārtu guvuma mirklis. Foto: Boston Bruins

"Bruins" sakož zobus un rod spēku nepieļaut Floridas tikšanu konferences finālā

Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sēriju paildzināja Bostonas "Bruins", kura šonakt izbraukumā pieveica (2:1) Floridas "Panthers" hokejistus.
Valērijs Ničuškins. Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix
2

''Avalanche'' uzbrucējs neiztur narkotiku testu un tiek diskvalificēts uz sešiem mēnešiem

NHL paziņojusi, ka atkārtoti spēlētāju palīdzības programmā ievietots Kolorādo ''Avalanche'' uzbrucējs Valērijs Ničuškins, kurš tādējādi hokeju nespēlēs vismaz pusgadu, turklāt šajā periodā nesaņems algu. Tiek ziņots, ka deviņus vārtus guvušais spēlētājs Stenlija kausa izcīņā nav izturējis narkotiku testu.