Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga: Kurtinaitis un ''Khimki'' uzvar Spānijā

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Eirolīga: Kurtinaitis un ''Khimki'' uzvar Spānijā
Maskavas apgabala ''Khimki'' Eirolīgas Top 16 kārtas F apakšgrupā nostiprinājušies 3. vietā. Foto: ITAR-TASS/Scanpix.

Piektdien ULEB Eirolīgas ''Top 16'' 6. kārtas spēlē uzvaru izcīnīja lietuviešu speciālista Rima Kurtinaiša trenētā Maskavas apgabala ''Khimki'' vienība, kas izbraukumā Spānijā ar rezultātu 83:71 uzveica spēcīgo Vitorijas ''Caja Laboral''. Citās spēlēs pie uzvarām tika Stambulas ''Anadolu Efes'' un Atēnu ''Panathinaikos''.

Uzvaru piemaskavas klubs nodrošināja mača otrajā cēlienā, laukuma saimniekiem 20 minūšu laikā ļaujot gūt tikai 26 punktus. ''Spējām uzlabot savu sniegumu otrajā puslaikā - atradām pareizo ritmu uzbrukumā un lieliski spēlējām aizsardzībā. Puslaika pārtraukumā aprunājāmies un nolēmām, ka centīsimies atdot precīzākas piespēles, un tas ļāva spēlēt labāk,'' pēc spēles teica ''Khimki'' horvātu aizsargs Zorans Planiničs.

''Khimki'' Vitorijā grozam uzbruka labāk nekā laukuma saimnieki, savāca par 12 atlēkušajām bumbām vairāk un izdarīja 18 rezultatīvas piespēles, kas bija par četrām vairāk nekā Basku zemes komandai.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem un piecām izprovocētām piezīmēm izcēlās amerikāņu centrs Pols Deiviss, 16 punktus pievienoja Kelvins Riverss, bet Zoranam Planiničam 13 punkti un 6 piespēles. ''Caja Laboral'' rindās ar 13 punktiem un 5 bumbām zem groziem izcēlās poļu centrs Mačejs Lampe.

Šī uzvara palīdz Krievijas komandai (bilance 4-2) nostiprināties F apakšgrupas 3. vietā. ''Khimki'' atpaliekot no galvgalī esošajām Barselonas ''Regal'' (5-1) un Sjēnas ''Montepaschi'' (5-1).

Tikmēr citā spēlē 5. uzvaru pēc kārtas izdevās izcīnīt Stambulas ''Anadolu Efes'', kas viesos ar 78:73 pieveica Andalūzijas smagsvaru - Malagas ''Unicaja''. Uzvarētājiem 15 punkti un 5 rezultatīvas piespēles Džordanam Fārmāram, bet Kerems Gonlums atzīmējās ar ''double-double'' - 13 punkti un 10 bumbas zem groziem. Šis panākums ļauj Turcijas klubam (5-1) E grupā pakāpties uz 2. vietu. E apakšgrupas līdere joprojām nepārspētā Madrides ''Real'' (6-0).

Vakara noslēdzošajā mačā 4. uzvaru sešās spēlēs izcīnīja Atēnu ''Panathinaikos'', kas saspringtā galotnē tikai par viena metiena tiesu apspēlēja Bambergas ''Brose Baskets'' - 76:73. Uzvarētāju sastāvā visproduktīvāk darbojās aizsargs Dmitris Diamantidis, kuram 7 punkti, 9 rezultatīvas piespēles, 5 atlēkušās bumbas un 5 izprovocēti noteikumu pārkāpumi pretiniekiem.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-02 13:38, pirms 11 gadiem
Tã tam bija jãbût ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja