Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Savainotais "Crvena zvezda" līderis Vildosa kļūst par Eirolīgas decembra spēlētāju un izlaidīs mēnesi

Agris Suveizda

Savainotais "Crvena zvezda" līderis Vildosa kļūst par Eirolīgas decembra spēlētāju un izlaidīs mēnesi
Luka Vildosa. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

ULEB Eirolīga par decembra vērtīgāko spēlētāju atzinusi 27 gadus veco argentīniešu saspēles vadītāju Luku Vildosu, kurš piektdienas vakarā sāpīgā zaudējumā "Barcelona" (94:99) gan iedzīvojās savainojumā.

Pret Katalonijas grandu Vildosa nospēlēja tikai četrarpus minūtes, bet līdz tam decembrī kaldināja četras uzvaras piecos mačos. Argentīnietis šajās piecās spēlēs aizvadīja vidēji 28,7 minūtes un izcēlās ar 19,0 punktiem, 5,4 rezultatīvām piespēlēm, 2,6 atlēkušajām bumbām, 2,4 pārtvertām bumbām un 3,0 kļūdām. Sezonā kopumā Vildosa sācis 11 no 13 spēlēm un vidēji 24,6 minūtēs sakrājis 14,0 punktus, 4,2 rezultatīvas piespēles, 2,4 atlēkušās bumbas, 1,6 pārtvertas bumbas un 2,5 kļūdas.

"Crvena zvezda" decembrī pārspēja Boloņas "Virtus" (83:74), Belgradas "Partizan" (76:73), Kauņas "Žalgiris" (77:73) un Pirejas "Olympiacos" (90:86) un zaudēja arī Milānas "Olimpia" (67:71). Ar bilanci 8-8 komanda tabulā ieņem desmito vietu un janvārī aizvadīs sešas spēles – pret "Valencia", "Real Madrid", "Monaco", "Žalgiris", "Partizan" un "Virtus". Kā ziņo serbu medijs mozzartsport.com, Vildosam pirmajās pārbaudēs konstatēts paceles cīpslas daļējs plīsums, kā dēļ būs jāizlaiž aptuveni mēnesi.

Vildosa kļuvis tikai par otro "Crvena zvezda" spēlētāju, kurš atzīts par mēneša labāko Eirolīgā, - 2017. gada janvārī par labāko kļuva Ogņens Kuzmičs. Tāpat Vildosa kļuvis par trešo argentīnieti ar tamlīdzīgu atzinību – Luiss Skola par labāko kļuva 2006. gada decembrī, bet Fakundo Kampaso 2019. gada aprīlī. Kampaso decembrī pievienojās "Crvena zvezda", bet vēl nav debitējis jaunajā komandā.

No 2017. līdz 2021. gadam Vildosa pārstāvēja Spānijas "Baskonia" un 2020. gadā kļuva par Spānijas čempionu un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Iepriekšējā sezonā viņš izmēģināja laimi NBA, aizvadot septiņas izslēgšanas spēles Milvoki " Bucks" rindās. Argentīnas izlases rindās Vildosa kļuvis par 2019. gada pasaules vicečempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...
https://www.mozzartsport.com/kosark...