Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam un Karsumam pa piespēlei, "Spartak" minimāli zaudē KHL līderei CSKA

Daugaviņam un Karsumam pa piespēlei, "Spartak" minimāli zaudē KHL līderei CSKA
Kaspars Daugaviņš uzbrukumā. Foto: www.spartak.ru

Maskavas „Spartak” piedzīvoja 18. neveiksmi Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šosezon, zaudējot Maskavas CSKA ar 3:4. Kasparam Daugaviņam un Mārtiņam Karsumam pa piespēlei.

Gan Daugaviņš, gan Karsums maču pret CSKA uzsāka starta pieciniekā, bet uzbrucēju trijnieka vidū spēlēja Iļja Zubovs. „Spartak” gāja grūti, jo KHL līdere uzreiz piedāvāja pretiniekiem augstu presingu, un drīz vien izprovocēja „Spartak” uz noteikumu pārkāpumu, ko pēc Kirila Kaprizova piespēles no aizvārtnes realizēja Maksims Šalunovs – 0:1. Tomēr pirmo periodu spēles mājinieki noslēdza vadībā. Anatolijs Ņikoncevs ar metienu no uzbrukuma zonas vidus panāca 1:1, bet piecas minūtes vēlāk Daugaviņš saņēma ripu vārtu tuvuma, taču nolēma piespēlēt tālāk Zubovam, kura metiens izrādījās precīzs - 2:1.

Otrajā trešdaļā CSKA parādīja savu īsto spēku. Neiztika arī bez savainojumiem – perioda sākumā Karsums saņēma ar nūju pa seju, un bija spiests uz dažām minūtēm doties uz ģērbtuvi. Rezultātu izlīdzināja Mihails Grigorenko, iemetot ripu vairākumā - 2:2, nākamajā vairākumā Kaprizovs savāca Aleksandra Truškova atvairīto ripu un iemeta to tukšajā stūrī – 2:3, bet vēl piecas minūtes vēlāk CSKA spēlētāji atkal savāca ripu, ko atsita vārtsargs, un izspēlēja vienas piespēles kombināciju līdz tukšiem vārtiem – 2:4.

Trešajā periodā „Spartak” samazināja deficītu līdz minimumam pēc Jaroslava Dibļenko metiena no tālās distances – 3:4, tomēr rezultāts vairs nemainījās, un divu latviešu komanda zaudēja 15. zaudējumu pēc kārtas pret CSKA. Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 18:34 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus, bet ar 21 (9+13) punktiem 33 spēlēs latvietis dala komandas rezultatīvākā spēlētāja godu. Karsums viņam atvēlētajās 16:47 minūtēs vienu reizi meta pa vārtiem ka arī pielietoja četrus spēka paņēmienus, bet 30 mačos uzbrucējs atzīmējies ar 14 (5+9) punktiem 30 mačos. „Spartak” nespēj uzvarēt CSKA jau piecus gadus, pēdējo reizi armijas komanda tika pārspēta 2013. gada 12. septembrī. Šobrīd „Spartak” ieņem piekto vietu Rietumos ar 38 punktiem 35 spēlēs, bet CSKA pēc 15. uzvaras pēc kārtas nostiprinājās tabulas pirmajā pozīcijā ar 60 punktiem 34 mačos.

Boba Hārtlija „Avangard” savās mājās piekāpās Magņitogorskas „Metallurg” ar 1:2, piedzīvojot 11. zaudējumu šosezon. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 1:1, kad uzbrucējs Īro Pakarinens iemeta magņitkas uzvaras vārtus. Šobrīd jau divām Austrumu komandām – „Ak Bars” un „Metallurg” ir vairāk punktu, nekā „Avangard”, taču Balašihas vienība ieņem augstāku vietu konferencē, jo pagaidām ir savas divīzijas līdere.

Pirmo uzvaru Andreja Razina vadībā izcīnīja Artūra Kuldas „Severstal”, kas apspēlēja Ņižņekamskas „Neftekhimik” – 3:2, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju. Izšķirošos vārtus trīs minūtes pirms sirēnas iemeta Maksims Ribins. „Severstal” uzvarai pietika ar 18 metieniem, kamēr mājinieki „Neftekhimik” izdarīja 50 metienus. Kulda laukumā pavadīja 15:51 minūti, un protokolā atzīmējās tikai ar desmit minūšu sodu. Pēc šī panākuma „Severstal” pacēlās vienu pozīciju augstāk, un ar 22 punktiem 35 mačos ieņem 11. vietu Rietumos.

Maskavas „Dynamo” bez savainota Mika Indraša tika pie ceturtā panākuma pēc kārtas, uzvarot Ņižņijnovgorodas „Torpedo” ar 3:2, un ar 33 punktiem 34 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē. Atgādinām, ka 26. novembrī Indrašis nepabeidza spēli pret „Jokerit” un tika ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Uzbrucējs guvis deviņus vārtus un atdevis septiņas piespēles 32 mačos.

Astanas „Barys” savā laukumā smagi zaudēja Jekaterinburgas „Avtomobilist” – 2:7, lai gan pārsvars metienos piederēja mājiniekiem – 42:25. Par uzvarētāju galveno varoni kļuva Naidžels Douss. Savulaik viņu piespieda atstāt „Barys”, bet šodien viņš atzīmējās ar diviem vārtiem un trīs piespēlēm, savukārt, pa četriem punktiem nopelnījuši Stefans Dakosta (2+2) un Anatolijs Goliševs (1+3).

KHL spēles, 1. decembris

SpēleRezultāts
Barys – Avtomobilist2:7
Salavat Yulaev – Admiral1:2 PM
Traktor – Dinamo (Rīga)1:0
Torpedo – Dynamo (Maskava)2:3
Avangard – Metallurg1:2
Neftekhimik – Severstal2:3
Spartak – CSKA3:4

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

     [+] [-]

, 2018-12-01 18:54, pirms 5 gadiem
Piespieda pamest Astanu??? Kas vinu piespieda? Vienkarsi labaks ligums, neviens vinu nespieda.

     [+] [-]

, 2018-12-01 22:49, pirms 5 gadiem
Karsumam arī piespēle

     [+] [-]

, 2018-12-01 23:34, pirms 5 gadiem
kulda pilnigs nulle palicis