Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu pilots tuvu līgumam par startēšanu "IndyCar"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuviešu pilots tuvu līgumam par startēšanu "IndyCar"
Deivids Malukas testē "IndyCar" formulu. Foto: IndyCar Series

ASV dzimušais lietuviešu pilots Deivids Malukas jau drīzumā varētu noslēgt līgumu ar "Dale Coyne Racing" komandu par startēšanu prestižajā "IndyCar" čempionātā. Ja tas notiks, viņš varētu kļūt par komandas biedru Takumam Sato.

Deivida vecāki no Žemaitijas uz Ameriku emigrēja deviņdesmito gadu sākumā, pēc tam uzsāka savu uzņēmējdarbību kravu pārvadājumu jomā, iegūstot finansiālu stabilitāti un arī iespējas savam Čikāgā dzimušajam dēlam veidot karjeru autosportā. Malukam ir gan ASV, gan Lietuvas pilsonība un ar savu izcelsmi viņš lepojas, norādot to arī uz sacīkšu tērpiem.

Pirmo sezonu formulu sacensībās Malukas aizvadīja 2017. gadā, kad startēja "Formula 4" čempionātā Vācijā, bet pēc tam uzsāka dalību ASV bāzētajās junioru līgās. 2019. gadā viņš debitēja "Indy Lights" čempionātā, kas ir pakāpi zemāk par "IndyCar" (līdzīgi kā F2 čempionāts "Formula 1" gadījumā), izcīnot tur sesto vietu. 2020. gadā šis seriāls nenotika, bet Maluks kļuva par "Formula Regional Americas" vicečempionu. Savukārt šogad viņš atkal startēja "Indy Lights" un jau pretendēja uz titulu, uzvarot septiņās sacīkstēs, bet sezonu noslēdzot otrajā vietā.

Šobrīd zināms, ka līgumu ar 20 gadus veco Maluku gatavojas parakstīt "Dale Coyne Racing" vienība, kas tāpat pie sevis grib iegūt bijušo F1 pilotu un "Indy 500" uzvarētāju Sato. Malukas pagājušajā nedēļā šīs komandas sastāvā piedalījās "IndyCar" debitantu testos, kur izrādījās ātrākais no visiem, turklāt par vairāk nekā sekundi pārspēja Niko Hilkenbergu, kurš karjeru plāno turpināt Amerikā.

"Es pat necerēju, ka būšu tik labs," sacīja Malukas. "Bet tas ir lielisks veids kā sākt un arī mašīna bija lieliska. No fiziskā viedokļa bija tā, kā biju paredzējis, jo no daudziem biju dzirdējis, cik grīti ir braukt ar "IndyCar" formulām, bet mēs nobraucām vairāk par 130 apļiem. Sekas varēja just - pēcpusdienas vidū ar manu kaklu bija cauri, adrenalīns bija nogājis un es sāku just sāpes. Šī mašīna ir kā kontrolējams nezvērs."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-11-01 18:23, pirms 2 gadiem
Malukas drīzāk ir lietuviešu izcelsmes ASV sportists. Viņš arī startē zem ASV karoga